TPS-JJK: Särkkä tietää TPS:n vaarallisuuden

20.05.2012

JJK matkaa maanantaina Turkuun jo toistamiseen lyhyen ajan sisään. Reilu viikko sitten vastassa oli FC Inter, nyt Veikkausliigan kahdeksannen kierroksen ottelussa on vuorossa toinen turkulainen eli TPS. Kettupaidat pelasivat Interiä vastaan hyvän ja tasapainoisen ottelun, mutta joutuivat kuitenkin palaamaan kotiin tyhjin käsin, kun kotijoukkue veti niukoin 2-1-lukemin pidemmän korren.

 

Tämän jälkeen JJK kuitenkin otti keskiviikkona Harjun ELY-stadionilla pelatussa maalijuhlassa ansaitun ja mojovan 5-2-voiton IFK Mariehamnista, kun Mikko Innanen sekä entistä seuraansa rankonut Tamás Gruborovics osuivat kumpainenkin kahdesti ja Babatunde Wusu kerran. Kettuleirissä tavoitteena on luonnollisesti hyvien otteiden jatkaminen.

 

– Tärkeintä on nyt sen saman peli-ilmeen ylläpitäminen, mikä meillä kahdessa edellisessä ottelussa on ollut – että pystytään jatkamaan sitä pelillistä draivia, sanoo Jori Särkkä.

 

Vaikka IFK Mariehamn kaatuikin viime keskiviikkona lopulta murskalukemin, ei turhaan hyvänolontunteeseen ole silti syytä.

 

– Ei tässä ole mitään syytä lähteä soitellen sotaan. Ei tässä sarjassa ylipäänsä ole sellaiseen varaa – jokaiseen otteluun on lähdettävä nöyrästi.

 

Nyt vastaan asettuva TPS aloitti kautensa tappiolla alkukauden yllättäjä MYPA:a vastaan. Tuon jälkeen tilille on kertynyt pisteitä tasaiseen tahtiin, kunnes keskiviikkona nousijajoukkue FC Lahti aiheutti TPS:lle kauden toisen tappion Tommi Karin ja uransa sadannen liigaosuman puskeneen kuhnurilegenda Rafaelin maaleilla. Valkomustat tuskin haluavat niskoilleen toista tappiota putkeen – etenkään nyt, kun pelataan kotiyleisön edessä kauden ensimmäistä Veikkausliigan Juhlapäivän ottelua.

 

– Lahti-tappion jälkeen vastaan tulee aivan varmasti sisuuntunut ja äkäinen TPS. Ja ylipäänsäkin TPS on hyökkäyssuuntaan erittäin vaarallinen joukkue…mutta niin ollaan mekin! Kun vain saamme pelimme kulkemaan, on meitä hyvin vaikea voittaa, Särkkä muistuttaa.

 

TPS ja Turku ovat myös varsin tuttuja useammallekin JJK-pelaajalle – myös osalle mainituista hyökkäyspelotteista: Babatunde Wusulla, Jani Virtasella ja Mikko Mannisella sekä Jukka-Pekka Tuomasella on yhteensä vyöllään parisensataa ottelua TPS:n mustavalkoraitapaidassa. Nyt TPS-paidassa puolestaan nähdään kaksi edellistä kautta kettulaumaa kipparoinut Mikko Hyyrynen, joka on edustanut TPS:aa jo aiemmin kausina 2003-2006.

 

– Peliin valmistautuessä tämä tuo tietysti omanlaistaan lisäväriä, mutta kyllä ne kentällä unohtuvat – silloin keskittyminen on vain itse ottelussa, Särkkä toteaa.

 

Alkukauden loukkaantumisen jälkeen mukaan kokoonpanoon palanneen Hyyrysen lisäksi TPS:lla on hyökkäysarsenaalissaan aina yhtä vaarallinen Mika Ääritalo, liigadebyyttikautensa väkevästi aloittanut härkämäinen Aleksi Ristola sekä nuori lupaus Juho Lehtonen.

 

– TPS:n vaarallisuus tiedostetaan kyllä – ja tiedetään lääkkeet siihen!, Jori lupaa.

 

Ennen kuun lopussa koittavaa parin viikon ottelutaukoa on nyt alkamassa varsinainen härkäviikko, kun maanantain TPS-ottelun lisäksi FF Jaro sapuu torstaina vierailulle Jyväskylään ja viikon päättää sunnuntainen reissu MYPA:n vieraaksi. Särkän mukaan tätä ei kuitenkaan viikon alkaessa pohdita.

 

– Paljonhan noita pelejä on, mutta ei sen saa antaa vaikuttaa ajatuksiin. Kaikki keskittyminen ja fokus on nyt TPS-ottelussa ja vasta kun se on ohi, voidaan alkaa miettimään tulevia koitoksia.

 

– Ja toisaalta – juuri pelatahan pelaajat haluavat!