JJK:lle komea 5-2 voitto IFK Mariehamnista!

16.05.2012

JJK otti keskiviikona kauden toisen kotivoittonsa komeaakin komeammalla tavalla, kun se pöllytti IFK Mariehamnin kumoon musertavin 5-2-lukemin. JJK:n maalinteon aloitti Babatunde Wusu vain yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen Tamás Gruborovics ja Mikko Innanen onnistuivat kaksi kertaa kumpainenkin. Gruborovicsin jälkimmäinen osuma tuli rangaistuspotkusta. Vierasjoukkue IFK:n maaleista vastasivat Aleksei Kangaskolkka ja Amos Ekhalie.

JJK aloitti ottelun varsin väkevästi, eikä ensimmäistä maalia tarvinnutkaan odottaa kauan: kun vain yhdeksän minuuttia oli takana, tälläsi Babatunde Wusu komeasti pallon maaliin! Tunde sai pallon IFK-puolustuksen keskellä, pelasi hyvin yhteen Gruborovicsin kanssa ja nykäisi Tamásin syötöstä suoraan ilmasta voimalla pallon takakulmaan.

Maalin jälkeen ottelun hallinta pikku hiljaa lipui vierasjoukkueelle. IFK kuittasikin isäntien johtomaalin puolen tunnin kohdalla: Mason Traffordin keskitys löysi JJK-boksista Aleksei Kangaskolkan pään ja näin lukemat olivat 1-1.

JJK:n vastausta ei tarvinnut kuitenkaan odottaa kauan! Kangaskolkan maalista oli ehtinyt kulua vain neljä minuuttia, kun Kettupaidat siirtyivät toistamiseen johtoon. Wusu oli tällä kertaa rakentelemassa tilannetta ja kaudet 2009-2010 IFK:n riveissä maaleja takonut Gruborovics pääsi rankaisemaan vanhaa seuraansa siirtämällä pilkun hujakoilta pallon maaliin, kun 33 minuuttia oli takana. Saarelaisten kuittaus oli kuitenkin vieläkin nopeampi – jo 35. minuutilla Amos Ekhalien veto painui ohi kettumaalia vartioineen Janne Korhosen ja näin tilanne oli jälleen tasan.

Vielä tämäkään ei kuitenkaan jäänyt ensimmäisen puoliajan viimeiseksi maaliksi. Viisi minuuttia ennen taukoa JJK sai hyvän mylläkän vieraiden maalille ja lopulta Mikko Innanen sai boksin rajalla pallon epäonnistuneen purun seuraksena. Innanen ei erehtynyt vaan kiitti lahjasta ja niittasi ketut johtoon jo kolmannen kerran! Puoliajan viimeiset minuutit olivat Kettupaidoilta varsin vahvat.

JJK teki tauolla ensimmäisen vaihtonsa, kun puoliajan lopulla kolauksen päähänsä saanut Juha Pasoja jäi vaihtoon ja konkarin tilalle tuli Lasse Linjala. Näin keskikentän keskustassa ensimmäisen puoliajan pelannut Jordi van Gelderen tippui Mikk Reintamin pariksi toppariksi, Grubo siirtyi Jukka-Pekka Tuomasen seuraksi keskikentälle ja Linjala otti paikkansa kärjestä.

Toinen puoliaika alkoi isäntien osalta siitä, mihin ensimmäinen jäi – Kettupaidat eivät enää johtoasemastaan luopuneet! Puoliaikaa oli pelattu reilut viisi minuuttia, kun JJK lisäsi johtoaan. Kapteeni Korhosen pitkä avaus löysi Linjalan, joka jatkoi pallon Wusulle. Tunde veti pienestä kulmasta ja pallo lirui kohti takatolppaa, jonka juurelta Innanen sai vapaasti tuikata lukemiksi 4-2.

Vielä neljäskään maali ei kuitenkaan riittänyt. Vajaan tunnin kohdalla Mikko Manninen kaadettiin boksissa ja pallo vihellettiin rangaistuspilkulle. Pallon taakse asettui tuttu mies – Tamás Gruborovics – eikä hän tälläkään kertaa erehtynyt! Niinpä tauluun oli lyöty jo huikeat 5-2-numerot. Samalla Grubo siirtyi Veikkausliigan maalipörssin kärkeen viidellä maalillaan.

IFK:n valmentaja Pekka Lyyski reagoi isäntien maaliin ja teki tuplavaihdon, jonka jälkeen vieraat saivatkin hieman otetta pelistä. Todellista hätää JJK:lla ei kuitenkaan ollut eikä lisämaalejakaan nähty, joten niinpä kolmen pisteen potti jäikin Jyväskylään loistavan esityksen päätteeksi!

JJK – IFK Mariehamn 5-2 (Wusu 9′, Gruborovics 33′ 58′, Innanen 40′ 51′ Kangaskolkka 29′, Ekhalie 35′)

Korhonen; Tapaninen (68′ Turpeenniemi (v)), Pasoja (46′ Linjala), Reintam, Markkula; Innanen, van Gelderen, Tuomanen (v), Manninen (83′ Hilska); Gruborovics, Wusu.

Vaihtopelaajat: Viljala, Nieminen, Hilska, Linjala, Turpeenniemi, Poutiainen.