Toiseksi viimeisessä kotiottelussa vastassa Jippo

21.09.2014

2014-06-01_jjk-jippo_0023

Kausi 2014 on loppusuoralla, kun edessä ovat kolme viimeistä ottelua. Viimeinen rutistus alkaa JJK:n osalta maanantaina, tiukassa putoamistaistossa kamppailevan Jipon vierailulla.

Kyseessä on kolmanneksi viimeisen kierroksen päättävä ottelu, kun muut joukkueet pelasivat omansa lauantaina.

– Kausi alkaa lähestyä loppuaan – ja kaiken kaikkiaan kausi on ollut meiltä ihan ok, arvioi Juha Pasoja.

– Pojat ovat kehittyneet ja näissä viimeisissä peleissä halutaan vielä todistaa, mitä on kauden mittaan opittu. Etenkin tietenkin omalle kotiyleisöllemme ja siihen ensimmäinen mahdollisuus on nyt.

Vieraaksi saapuvalle Jipolle pisteet olisivat elintärkeitä, sillä Joensuulaiset ovat nyt putoajanpaikalla ja kilpakumppani FC Jazz on viivan paremmalla puolella neljän pisteen päässä. JJK taas voi lähteä otteluun huomattavasti rennommin.

– Ihan mielenkiintoiset lähtökohdat otteluun – Jipollahan on tällä hetkellä aivan karmea tarve pisteille, kun putoamispeikko on niskassa, meillä vastaavia paineita ei ole. Tuollaisessa tilanteessa paineet ja lataus menevät helposti vähän yli ja siihen pyrimme iskemään, että saamme omalla aktiivisella pelillämme heidän peliään horjutettua.

FC Jazz näytti kuukauden takaisella vierailullaan toisenlaista esimerkkiä paineista – porilaiset onnistuivat kääntämään sen voitontahdoksi ja veivät nälkäisempänä joukkueena tärkeät täydet pisteet Harjulta, vaikka JJK meni ottelussa ensin johtoon. Tuolle ottelulle ei luonnollisesti kettuleirissä haluta toisintoa.

– Keskittyminen, sehän näissä loppukauden otteluissa on avainsana.

– Siitä lähdemme jatkamaan, mihin KTP-voitossa Kotkassa jäätiin. Kunhan pelaajat malttavat keskittyä tekemään perusasiat huolella, sen pitäisi kyllä riittää. Tätä olen pojille korostanut ja loppu on heistä itsestään kiinni.

2014-06-01_jjk-jippo_0021

Tähtäimessä täydet pisteet

JJK on voittanut molemmat kauden aiemmat Jippo-kohtaamiset. Keväällä Harjulla vierasjoukkue kaatui 3-o-lukemin Aleksis Lehtosen, Antto Hilskan ja Tommi Karin maaleilla, Joensuusta pisteet taas matkasivat kettulauman mukaan maalirikkaan ottelun päätteeksi 2-3-tuloksella. Hilska ja Kari olivat maalinteossa tuolloinkin, kolmannesta taas vastasi Topi Järvinen.

Nyt takana on viimeisimpänä riemukas reissu Kotkaan, kun Kettupaidat kävivät hakemassa vahvalla esityksellä täyden pistepotin KTP:lta Hilskan ja Mikko Mannisen maalien turvin. Jippo puolestaan koki HIFK:n tehokkuuden joutuessaan taipumaan kotikentällään 0-3-lukemin helsinkiläisvierailleen.

Pitkä kausi on vaatinut veronsa ja useamman pelaajan osalta kausi on jo paketissa (Tommi Kari, Joona Itkonen, Teppo Marttinen, Iiro Järvinen, Honar Abdi). Myös Jasin Abahassine joutunee olemaan sivussa vielä tästä kamppailusta. Kotkan reissulta korttitilin täyttymisen vuoksi sivussa olleet Robert Taylor ja Bilal Velija ovat sen sijaan jälleen käytettävissä. 

Ykkönen: JJK – Jippo, maanantaina 22.9. kello 18:30, Harjun stadion