Pasolla selvät sävelet loppukaudesta

17.09.2014

2014-07-16_jjk-ktp_0026

Syysauringon lämmittäessä poskipäitä alkaa olla aika pistää pakettiin jännittävä jalkapallokausi 2014. JJK:lla on jäljellä vielä kolme ottelua, joista Ketut mittelevät kaksi kotona Harjulla ja väliin mahtuu visiitti Vantaalle.

Kettukunnan päävalmentajalla Juha Pasojalla on selkeä tavoite viimeiseen rypistykseen.

– Ei me nyt vierasreissuunkaan häviämään lähdetä, mutta pistän kyllä pääpainon kahdelle jäljellä olevalle kotiottelulle. Ne halutaan voittaa hinnalla millä hyvänsä ja jättää tätäkin kautta kotiyleisölle koko kaudesta hyvä maku suuhun, Paso niittaa terävästi.

Pisteputki pisti puntit tutisemaan

Hankalahkon startin jälkeen JJK pelasi upean kesäkauden ja sivusi samalla historiankirjojen ennätyksiä yhdeksällä peräkkäisellä tappiottomalla ottelulla. Upea saaga päättyi kolmeen heikohkoon otteluun, kunnes edellisessä matsissa sarjakärki ja todennäköinen liiganousija KTP kaatui vieraskentällä kettujen lähes suvereenien otteiden johdosta.

– Ehkä siinä nuorelle jengille kasaantui vähän menestyspaineitakin, ja samalla kun pelaajia tippui sairastuvallekin niin kokonaisuus ei henkisellä puolella sitten riittänytkään. Jazz-matsi olisi pitänyt hoidella ekan puoliskon maalipaikkojen kautta, kun taas HIFK oli kyllä taas kova vierailija eikä jättänyt meille jakoja.

– Pohjoisessa (AC Oulu -vierasottelu 5.9, toim. huom.) peli palasi jo parempiin uomiin ja kliinisemmällä viimeistelyllä kolme pistettä olisivat kyllä olleet täysin otettavissa.

”Parasta joukkuepeliä koko kaudella”

Edellisessä ottelussa riistetty KTP:n päänahka pistää sen sijaan mairean hymyn päävalmentajankin kasvoille.

– Joo, kyllä Kotkan reissu oli parasta JJK:ta tällä kaudella. Ukkoa oli poissa niin sairastuvalla kuin korttitilin täyttymisenkin johdosta, mutta pojat ei antaneet sen haitata ja pelattiin nimenomaan joukkueena erinomaisesti. Samalla mallilla viimeiset kolme peliä niin lopussa kyllä kiitos seisoo, Paso summaa.

JJK:n tavoitteena on lähteä jäljellä oleviin otteluihin aktiivisella otteella ja määrätä heti alusta asti pelin tempo.

– Vauhtia pitää löytyä töppösistä, se on selvä, aktiivista peliä ja sata lasissa. Voidaan kuitenkin toisaalta lähteä matseihin rennosti, kun taas vaikkapa seuraavan kotipelin vastustajalla Jipolla on niin sanotusti kaikki pelissä sarjapaikan suhteen. Ekan maalin merkitys on valtava, se kun päästään niittaamaan niin ollaan vahvoilla.

Pelaajatilanne kettuleirissä on kutakuinkin muuttumaton.

– Noh, pitkä kausi on tosiaan vaatinut veronsa ja samat toipilaat pitkälti jatkavat sairastuvan puolella. Jaska (Jasin Abahassine) toivon mukaan saadaan tosin takaisin jo Jippoa kaatamaan ja viime pelin varoitustilin täyttymisen takia huilanneet Roope ja Bili (Robert Taylor ja Bilal Velija) palaavat toki myös tositoimiin.

 

JJK:n jäljellä olevat ottelut:

ma 22.9. klo 18:30 JJK – Jippo (Harjun stadion, Jyväskylä)

su 28.9. klo 16:00 PK35 – JJK (ISS Stadion, Vantaa)

la 4.10. klo 16:00 JJK – AC Oulu  (Harjun stadion, Jyväskylä)