Sarjakärki Hercules saapuu sunnuntaina Kettupaitojen vieraaksi

19.06.2021

JJK:n superkesäkuu saa jatkoa sunnuntaina, kun se isännöi sarjakärki Herculesta klo 16 alkaen

Kettupaidoilla on sunnuntaina edessään suuri haaste, kun aina aurinkoiselle Harjulle saapuu vieraaksi huippuvireinen Hercules. JJK:lle melko uusi tuttavuus Hercules on vuonna 1998 perustettu aikuisjalkapallon ja futsalin erikoisseura, jonka perustivat aikanaan Oulun yliopiston tekniikan opiskelijat. Aikuisjalkapallon seurana Hercules tekee vahvaa yhteistyötä alueen junioriseurojen kanssa ja toimii tärkeänä osana pelaajapolkua mm. Tervarit Junioreille. Farmiseurana toimii Kolmosessa pelaava Haukiputaan Pallo.

Mikko Isokankaan valmentama oululaisseura on vaikeahkojen alkukierrosten jälkeen päässyt vauhtiin ja lähtee hakemaan Jyväskylästä jatkoa neljän ottelun mittaiselle voittoputkelleen. Hercules ei ole päästänyt viimeisessä neljässä ottelussa maaliakaan omiin ja on vastaavasti mättänyt maaleja vastustajan verkkoon peräti yksitoista. Joukkueen tehomiehinä ovat häärineet tälle kaudelle paluun punapaitaan tehnyt hyökkääjä Sami Karjalainen, joka iski toissakaudella Kakkosessa 13 maalia sekä viime kaudellakin joukkueensa parhaimpiin maalintekijöihin kuulunut kymppipaita, nigerialainen Muritala Adeniran. Kurinalaisesti ja tiiviisti puolustavan Herculeksen nollapelien viimeisenä lukkona on toiminut maalivahti Aleksanteri Patronen, joka on kipparoinut joukkuettaan nuoresta 23 vuoden iästään huolimatta jo useamman vuoden ajan.

Viime kaudella Hercules oli vielä sarjan viimeisillä kierroksille asti mukana nousutaistelussa, mutta lopulta JIPPO vei sarjavoiton sekä sen myötä myös nousupaikan Ykköseen ja oululaisten oli tyytyminen hopeaan. Kakkossijan kirkastaminen sarjavoitoksi onkin oululaisten selvä tavoite tälle kaudelle.

JJK kohtasi kaudella 2020 Herculeksen kertaalleen Oulussa pelatussa ottelussa. Tuon taiston kotijoukkue vei nimiinsä lukemin 2-1. JJK sai otteluun vahvan alun ja rakenteli useita hyökkäyksiä, kun kotijoukkue vasta käynnisteli koneitaan. Joona Itkosen korkea keskityspallo putosi maalivahdin nenän edestä suoraan Joel Pasasen syliin, joka ei aikaillut vaan tykitti matalan pallon vasemmalla jalallaan verkon perukoille vieden Kettupaidat ansaitusti 0-1-johtoon. Johto-osuma riitti kuitenkin herättämään myös kotijoukkueen, joka otti pelin haltuunsa marssien lopulta rinnalle ja ohi.

Kotijoukkue JJK on niin ikään hyvässä vireessä, mutta on pelannut kaksi ottelua vierailijaansa vähemmän ja löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta 7. Saldona pelatusta neljästä kamppailusta on kaksi voittoa, yksi tasapeli sekä tappio. Erityisesti mieltä lämmittää kolmessa viimeisessä ottelussa koskemattomana pidetty oma maali, maalierolla 6-0.

Edelliskierroksella JJK jatkoi kotikentällään voitokkaana, kun OLS kaatui 2-0-lukemin Pasasen ja Robin Saastamoisen maaleilla. Edelliseen, 4-0 päättyneeseen kotiotteluun verrattuna ensimmäinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempaa ja tarkempaa peliä ja molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa sekä maalipaikkansa ja maalivahdit molemmissa päissä joutuivat torjuntatöihin. Alkuhetkien hyökkäystä lukuun ottamatta OLS sai jakson parhaat paikkansa lähinnä erikoistilanteista.

Ensimmäisen osumansa JJK iski hyvin rakennetun hyökkäyksen päätteeksi, joka alkoi Tuomas Koppelomäen pallonriistosta keskiympyrässä. Koppelomäki toimitti pallon Mikko Manniselle, joka nousi keskikaistaa ja sai oululaisten estelyistä huolimatta syötettyä Saastamoiselle oikealle laidalle. Saastamoisen kanssa paikkaa vaihtanut Pasanen puolestaan oli noussut maalille, jonne Saastamoinen myös keskitti – ja Pasanen ohjasi taitavasti rinnallaan pallon puolustajien välistä yli OLS-vahti Juuso Särkelän! Näin laituri vei kauden avausmaalillaan isännät 1-0-johtoon 32.minuutilla.

Hallinnasta ja maalipaikoista huolimatta tilanne pysyi pitkään 1-0-lukemissa, kunnes vajaa 10 minuuttia ennen loppua nähtiin vapauttava ja kauan kaivattu toinen maali ja se tuli jälleen komealla tavalla! JJK:lla oli pitkä pallonhallintajakso, jonka päätteeksi OLS:n puolustus sahattiin syötellen auki ja lopulta Manninen tarjoili syötön Saastamoiselle, joka tälläsi lähietäisyydeltä pallon varmasti ohi Särkelän! Pasasen tavoin myös pitkän loukkaantumisen juuri selättäneelle Saastamoiselle maali oli kuluvan kauden ensimmäinen.

– Varmasti kova matsi on tulossa. Sarjakärki on hyvä mittari ja kiva päästä näkemään missä tällä hetkellä on meidän joukkueen taso. Hyvät fiilikset on muutenkin alkukaudesta, ollaan saatu ihan hyvin pisteitä ja peli on parantunut pikku hiljaa, vaikka vaikeita vastustajia onkin ollut. Omakin peli on kulkenut ja olen saanut itsestäni enemmän irti kuin viime kaudella. Toivottavasti huomenna nähdään lisää maaleja, nyt kun maalihanatkin on saatu auki, Pasanen ennakoi sunnuntain taistoa.

 

Tervetuloa sunnuntaina aina aurinkoiselle Harjulle!

JJK – Hercules sunnuntaina 20.6. klo 16, Harjun Stadionilla.

Liput 12€/7€, myynnissä osoitteessa: jjk.fi sekä stadionilla Ihantolantien pääportin lippuluukulla klo 15:00 alkaen.

Vaikka varsinaiset koronarajoitukset ovat Jyväskylän alueella poistuneet, muistathan silti edelleen terveysturvallisen tapahtuman ohjeet:

▪️ Pidä riittävää turvaetäisyyttä muihin katsojiin niin katsomossa kuin vaikkapa kioskille jonottaessa
▪️ Huolehdi hyvästä käsihygieniasta
▪️ Ethän myöskään tule ottelutapahtumaan sairaana
▪️ Tapahtumassamme, kuten koko kaupungissa, on yhä voimassa kasvomaskisuositus

Katsothan ottelutapahtuman yleisöohjeet ennen tapahtumaan saapumistasi täältä.

Mikäli et pääse paikalle Harjun stadionille, Kettupaitojen kaikki kauden kotiottelut näytetään KSML.fi -sivustolla maksuttomina suorina lähetyksinä. JJK TV:n otteluiden tuotannosta vastaa Lebbiz Productions. Ottelukoosteet tarjoaa Kuljetusapu Korhonen.

Myös JJK:n Twitter seuraa ottelun kulkua osoitteessa: twitter.com/jjk1923

 

Harjurokki - klikkaa tästä