JJK:n vahva kotivire jatkuu – sarjakärki Hercules kaatui

21.06.2021

JJK jatkoi kotikentällään voittamattomana, kun tällä kertaa sarjakärki Hercules kaatui sunnuntaina kettulauman kynsissä 2-0-lukemin Joel Pasasen ja Robin Saastamoisen maaleilla.

Helle helli Harjua pelin aikaan poikkeuksellisen lämpöisesti, kun JJK lähti hakemaan toista peräkkäistä voittoaan ja samalla kolmatta kotivoittoaan sarjakärki Herculeksen kustannuksella. JJK oli avausjaksolla vahvempi ja sai luotua vaarallisemmat maalipaikat.

13.minuutilla Tuomas Koppelomäki pääsi puskemaan, mutta Hercules-vahti Aleksanteri Patronen nappasi pallon varmasti haltuunsa. Hetkeä myöhemmin Robin Saastamoinen pääsi puolestaan kokeilemaan, mutta Patronen sai hoidettua tilanteen jälleen.

Maalinteon aloitti 23.minuutilla loistovireessä oleva Joel Pasanen. Saastamoinen käynnisti hyökkäyksen keskiympyrässä syöttämällä Mikko Manniselle, joka nousi pallon kanssa ja löysi nappisyötöllään boksiin nousseen Pasasen. Pasanen sivalsi pallon komeasti maaliin ja jatkoi edellisessä ottelussa aloittamaansa maalitehtailua. JJK:lla oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta Pasasen maali jäi puolikkaan ainoaksi ja tauolle mentiin 1-0-lukemissa.

Avausjaksolla nähtiin myös ikävä ja harvinainen loukkaantuminen, kun vieraiden Kuutti Matila sai yhteentörmäyksessä kovan tällin päähänsä ja joutui jättämään kentän paareilla. Matila vietiin jatkotutkimuksiin Keskussairaalaan ja Hercules tiedotti myöhemmin, että Matila voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Toisella puoliajalla Hercules pääsi paremmin peliin mukaan ja haki tasoitusta. JJK kuitenkin puolusti hyvin koko joukkueen voimin ja vieraiden oli vaikea löytää välejä tiiviistä puolustuksesta.  Lopulta vieraiden vaarallisimmatkin paikat kilpistyivät maalipuihin tai kettuvahti Aati Riihimäen näppeihin. Riihimäki pääsi 55.minuutilla esittelemään torjuntataitojaan komealla gamesaverilla ja pitikin lopulta jälleen maalinsa puhtaana.

JJK iski ottelun lopullisen niitin lopulta 87.minuutilla vastaiskusta. Vaihdosta kentälle tullut Tuomas Koivisto riisti pallon oman kuudentoista alueen reunalla ja laittoi vauhtiin kippari Saastamoisen. Saastamoinen spurttasi karkuun oikealla laidalla, luovi tiensä aina maalille vetopaikkaan asti ja tuli lopulta kaadetuksi rangaistuspotkun arvoisesti. Kapteeni itse asettui pallon taakse ja laukoi varmasti 2-0-osuman.

Saastamoinen oli vielä lisäajalla lähellä iskeä toisenkin maalin Koiviston syötöstä, kun puolustajanuorukainen tällä kertaa nousi itse pallon kanssa ja syötti Saastamoiselle. Kapteenin laukaus kolahti kuitenkin tällä kertaa tolppaan ja 2-0-jäi ottelun lopputulokseksi. Näin JJK pääsi kolmannessa kotiottelussaan juhlimaan kolmatta kotivoittoaan!

JJK on pitänyt oman maalinsa puhtaana nyt neljässä ottelussa putkeen eikä ole päästänyt tällä kaudella kotikentällään vielä maaliakaan. Myös JJK:n seuraava ottelu on kotikentällä, kun keskiviikkona 30.6. on Närpes Kraftin vuoro saapua vieraaksi Harjulle.

JJK - Hercules 2-0 (1-0)

Maalit:

1-0 23' Joel Pasanen

2-0 87' Robin Saastamoinen rp.

 

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka (76' Nzeza), Tatu Hoffren, Antti Åke (v), Juho Luoma (77' Koivisto), Tuomas Koppelomäki, Ville Kirvesoja, Mikko Manninen (v), Niklas Kauppinen (v) (71' Liukkonen), Robin Saastamoinen, Joel Pasanen (61' Madetoja).

 

Vaihdossa: Tatu Österlund (mv), Tuomas Koivisto (77'), Joonas Madetoja (61'), Lauri Paananen, Eeli Liukkonen (71'), Maxime Nzeza (76').

 

Yleisöä: 623

Harjurokki - klikkaa tästä