Priha valmiina auttamaan seuraansa kaikin tavoin

07.07.2013

ville_ja_maalintekijat_2013-07-06

 

 

JJK:n Veikkausliigaan oman päävalmentajapestinsä aikana nostaneella Ville Prihalla on edessään nyt muutaman vuoden tauon jälkeen ensimmäinen ottelu liigajoukkueen penkin päässä. Kaudet 2006-2009 kasvattiseuransa edustusjoukkuetta luotsannut Priha teki jo keväällä paluun Kettupaitaan: entinen liigakärki on toiminut helmikuun alusta alkaen JJK-junioreiden päävalmentajana eli ottanut vastuulleen junioritoiminnan valmennuksen kehittämisen. Kun edustujoukkueessa sitten tarvittiin apuvalmentaja Juha Pasojalle, oli Priha valmis astumaan jälleen myös liigavalmentajan saappaisiin. Hyppäys nuorten kanssa toimimisesta jälleen edustuksen mukaan kävi Prihan mukaan sujuvasti.

 

– Loppujen lopuksi jalkapallo on varsin samanlaista, oli sitten kentällä nuorten tai hieman vanhempien kanssa – eli ei tässä nyt niin moni asia lopulta muutu, Priha tuumaa.

 

Myös entisen päävalmentajan siirtyminen nyt apuvalmentajaksi ei Prihan mukaan ole ollut ongelmallista ja roolit valmennuskaksikon kesken ovat löytyneet hyvin.

 

– Todella luonteva ratkaisu tämä on ollut. Paso on selkeästi se ykkönen ja minä sitten tuon oman näkemykseni hänen tuekseen – varmasti saamme yhdessä hyvän tuloksen aikaan.

 

Monet ovat povanneet Prihaa jopa JJK:n tulevaksi päävalmentajaksi, mutta mies itse tyrmää puheet paluusta edustusjoukkueen ykköskäskyttäjän paikalle.

 

– Sen olen tehnyt kaikille selväksi, että en ole käytettävissä edustusjoukkueen päävalmentajaa miettiessä – nyt enkä jatkossakaan. Minun paikkani ja tehtäväni ovat nyt junioripuolella, kehittämässä seuran toimintaa sieltä käsin.

 

Pätevällä – muun muassa liigavalmentajilta vaadittavan JVK-tutkinnon ryhmänsä priimuksena suorittaneella – Prihalla onkin junioripuolella erittäin tärkeä rooli seurassa, sillä JJK haluaa kehittää junnutuotantoaan edelleen vahvasti ja kunnianhimoisin tavoittein. Prihan paluu organisaatioon tuomaan ammattitaitonsa junioritoiminnan kehittämiseen oli yksi osoitus siitä. JJK on myös valittu yhdeksi kuudestatoista Sami Hyypiä Akatemian yhteistyöpoikaseuroista eli kettuleirissä käytössä ovat SHA:n modernit, vahvasti tieteelliseen lähestymistapaan nojaavat ja pelaajien kokonaisvaltaiseen kehittämiseen perustuvat metodit.

 

– Olen halunnut muistuttaa kaikkia, että työni junnupuolella ei lopu tämän edustuksen valmennuspestin myötä. Mutta tämä on nyt tällainen loppukauden ajan kestävä tärkeä projektityö.

 

– Minulle ykkösjuttu JJK:ssa on junioritoiminnan vahva kehittäminen. On kuitenkin myös junnunäkökulmasta äärimmäisen tärkeää, että edustusjoukkueemme on ja pysyy Veikkausliigassa. Siksi ei ollut vaikea päätös lähteä mukaan, kun tällainen tilanne tuli – samaa seuraahan tässä ollaan! Ja minä olen seuran mies, teen seuran eteen kaiken mitä tarvitaan – nyt siis autan Pasoa sen minkä suinkin vain voin, jotta JJK pelaa liigassa myös ensi kaudella.

 

Ensiaskelet kurssin muuttamiseksi ovat Prihan mukaan sujuneet hyvin, mutta tuore apuvalmentaja myös muistuttaa, että vasta pelien myötä työnteon onnistumista todella mitataan.

 

– Ihan hyvin on tuntunut homma käynnistyvän, mutta pelithän sen vasta näyttävät, miten tämä todella lähtee liikkeelle. Se nyt on kuitenkin loppujen lopuksi ihan sama miltä homma treenikentällä tuntuu, ellei peleistä ala tulla toivottua tulosta, Priha muistuttaa.

 

 

Tulosta lähdetään hakemaan heti tänään, kun kärkijoukkue FC Honka saapuu JJK:n vieraaksi kello 18:30 alkaen. Tule paikalle kannustamaan sisuuntunut kettulauma voittoon!