JJK-FC Honka: Sarjakärki kumoon Järvisen maalilla!

07.07.2013

jjk-honka_jeeeeeeee_070713

Juha Pasojan ura JJK:n päävalmentajana sai toivotunlaisen lähdön, kun sarjakärki FC Honka joutui taipumaan Topi Järvisen maalilla! Kauniissa ja lämpimässä kesäsunnuntaissa pelattu ottelu oli tasainen ja tiukka, mutta Kettupaidat nappasivat täyden pistepotin, kun Järvinen ohjasi sivuvaparin maaliin 83. minuutilla!

Ottelu oli kauttaaltaan tasaista kamppailua, eikä koviakaan otteita säästelty. Tuore valmennuskaksikko lupaili pelin alla taistelevaa ja aggressiivista kettulaumaa – ja sellainen todella nähtiinkin! Jokainen laittoi itsensä täysillä likoon ja teki hartiavoimin töitä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin – alusta loppuun asti!

Ensimmäinen vartti oli vauhdikasta peliä ja kentällä mentiin päästä päähän. Jakso oli kaikkiaan myös rikkeiden sävyttämä, joten erikoistilanteita nähtiin molemmissa päissä alkuminuuteista lähtien. JJK:n erikoistilanteet aiheuttivatkin muutamasti pientä hässäkkää Hongan maalille, mutta vielä ekalla puolikkaalla niistä ei saatu rankaistua.

Vaikka vastakkain olivat sarjataulukosta nähtynä ääripäät, oli peli varsin tasaväkistä ja maalipaikat olivat molemmilla lopulta vähissä. Hongan avausjakson parhaat tilanteet puolestaan syntyivät pääosin tilanteista, joista runsaslukuinen kotiyleisö odotti ja vaati paitsioliputusta. Alun vauhdikkaan vartin jälkeen mentiin muutama minuutti rauhallisemmin, kunnes sitten 23. minuutilla Roni Porokara rynnisti paitison rajamailta Hongan oikealta laidalta boksiin. Veto kuitenkin jäi sivuverkon väärälle puolelle.

Kotijoukkueen paras paikka nähtiin puolestaan reilun puolen tunnin jälkeen: JJK:n hienon hyökkäyksen päätteeksi huikealla pelipäällä ollut Jani Virtanen keskitti Antto Hilskalle,joka puolestaan puski pallon maalin edustalle. Lähimpänä maalia kärkkynyt Jukka-Pekka Tuomanen ei kuitenkaan saanut lapikastaan aivan oikeaan asentoon vaan jatko karkasi yli maalin.

Honka sai yhden koko ottelun vaarallisimmista paikoistaan vielä reilut viisi minuuttia ennen taukoa. Tim Väyrynen nousi vasemmalta laidalta ja keskitti etutolpalla odottelevalle Antti Mäkijärvelle, joka pääsikin puskemaan – kuitenkin lopulta melko selkeästi ohi maalin. Tauolle mentiikin varsin kuvaavissa ja ansaituissa 0-0-lukemissa.

Toinen jakso olikin kotijoukkueen hallintaa – jo muutaman minuutin jälkeen Walter Viitala joutuu Hongan maalilla tosissaan töihin. Tuomasen parina keskikentän keskustassa pelannut ja kentän ehdottomana hahmona yhdessä Virtasen kanssa häärännyt Mikko Manninen luovi ylös oikealta – syöttö boksiin ei aivan tavoittanut omia, mutta pallo pelattiin lopulta Tuomaselle, joka oli tällä kertaa tutummalla etäisyydellä maalista ja veto lähtikin tulisesti. Viitala heittäytyi nyrkkeineen pallon tielle ja kakkospallo oli vähällä ajautua Hilskalle – Viitala itse lopulta ehtii loikkaamaan kahlitsemaan pelivälineen haltuunsa.

jjk-honka_manu_ja_jamppa_070713

Viitisen minuuttia ehti kulua, kun Viitala pääsi jälleen esittelemään kykyjään jyväskyläläisyleisölle. Tällä kertaa tulinen ja kierteinen kuti lähti hyvän kuljetuksen päätteeksi Mannisen tossusta – ja Viitalan loikka oli vielä edellistäkin komeampi. Kakkospalloa oli jälleen vaanimassa Hilska, mutta linjatuomari oli tauolla löytänyt paitsiolippunsa ja niinpä tilanne päättyi vain paitsiovihellykseen.

JJK:n puolustuspelaaminen toimi kaiken kaikkiaan varsin jämäkästi läpi ottelun, eikä Janne Korhosen parhaita paraatipelastuksia tällä kertaa tarvittu. Hongan toisen jakson paikanpoikaset tulivat lähinnä erikoistilanteista, mutta todellista vaaraa nekään eivät kettumaalille aiheuttaneet.

Ottelua oli kerääntynyt seurtaamaan yli 3300 silmäparia ja tunnelma oli jälleen loistava, mutta 66. minuutilla Harjun täysi tupa hiljeni jälleen kuin leikaten, kun sadatta liigaotteluaan pelannut ketuikoni Tuomas Latikka jäi tuskaisen oloisena kentän pintaan törmättyään pallontavoittelutilanteessa Moshtagh Yaghoubin kanssa. Topi lähti vaihtoon lopulta polvi vahvasti paketoituna – alustavat arviot pelin päätyttyä olivat kuitenkin rohkaisevia, eikä polvessa lie mitään tälliä pahempaa. Tilanne selviää kuitenkin tarkemmin tulevan viikon mittaan.

Loukkaantumisen myötä Kettupaitojen vanhempi Topi vaihtui nuorempaan, kun Latikan tilalle kentälle kirmasi toinen JJK-kasvatti Topi Järvinen. Vaihdon myötä kenttäryhmitelmäänkin tuli hivenen muutosta: Topi JR otti paikkansa keskikentän vasemmalta laidalta, jolloin siihen asti laidalla viilettänyt Benno Hanslian siirtyi puolustuslinjaan ja Anssi Virén vaihtoi laitaa Latikan tilalle oikealle.

Järvinen oli hyvässä iskussa, eikä ehtinyt olla kentällä montaakaan minuuttia, kun Hongan puolustus oli hätää kärsimässä nuorukaisen vauhdin ja tekniikan kanssa. 69. minuutilla Järvinen luovi laidaltaan vahvasti boksiin ja vedetiin tylysti kumoon – kotiyleisö vaati tilanteesta rangaistuspotkua, mutta erituomari Jari Järvisen pilli ei soinut ja niinpä peli sai jatkua.

Vartti ennen loppua JJK sai yhden monista vapaapotkuistaan, kun Mikko Innanen prässäsi yhdessä Järvisen kanssa hienosti pallon itselleen Hongan puolustukselta, eikä Abdoulaye Meitelle jää nopean Innan kanssa muita vaihtoehtoja kuin rikkoa varoituksen arvoisesti. Pallon taakse asettui Virtanen, jonka suora veto meni kuitenkin hiukan yli maalin.

JJK:lla oli pelistä hyvä ote ja maalintekoyritykset siirtyivät vähitellen lähemmäs maalia. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana niin Hilska kuin Järvinenkin pääsivät kokeilemaan vetoa vitosen alueen tietämiltä, mutta Viitala ei ollut yllätettävissä – vielä.

83. minuuttia oli pelattu, kun puolestaan Virtasta rikottiin oikealla laidalla vapaapotkun arvoisesti. Jamppa itse asettui jälleen pallon taakse ja laittoikin hyvän, kierteisen pallon takatolpalle – Järvinen irtautui vartionnistaan ja sai kuin saikin pallon survottua maalin perukoille! Vaikkei tyylipisteitä ei kenties viimeistelystä jaettukaan, keräsi JR niitä tuuletuksistaan senkin edestä – Harjun yleisö oli revetä liitoksistaan kun oma kasvatti juhli komein voltein uransa toista osumaa Veikkausliigassa!

jjk-honka_juniorin_juhlat_070713

Maistuu! CAMA!

Maali ei tuonut kuitenkaan turhaa hyvänolontunnetta kotijoukkueen puseroon, vaan keskittyminen oli jälleen maalin jälkeen tiukasti pelissä ja tilanteet pelattiin tarkasti loppuun asti. Vierasjoukkue ei saanut erityisempää kirivaihdetta silmään – lisäajan loppuhetkillä Hongalle vihellettiin vielä kulmapotku, mutta JJK hoiteli senkin varmasti.

Niin JJK otti vahvalla esityksellään tärkeääkin tärkeämmän voiton ja täyden pistepotin! Valmennuskaksikko Juha Pasoja-Ville Priha sai urakalleen komean startin, kun sarjakärki taipui tappioon ensimmäistä kertaa lähes kuukauteen.

Liigassa pelit jatkuvat äärimmäisen kutkuttavasti, kun seuraavaksi vuorossa on maanantaina 15.7. aina kihelmöivä vierasreissu Kuopioon KuPS:n vieraaksi!

Sitä ennen kuitenkin on jo tulevana keskiviikkona tarjolla harvinaislaatuista herkkua Jyväskylässä, kun brittijoukkue Notts County saapuu Harjulle – kello 18:30 kannattaa olla paikalla!

Kauden toisen kotivoiton tuoneen ottelun videokoosteella voi herkutella jälleen Keskisuomalaisen verkkosivuilla!

JJK – FC Honka 1-0 (0-0) Järvinen 83′

Korhonen; Virén, Reintam, Nieminen, Latikka (66′ Järvinen); Hanslian, Tuomanen (v), Manninen (v), Virtanen; Innanen, Hilska.

Viljala, Järvinen, Kuhmonen, Taylor, Ahola, Tamminen.