JJK-FC Honka: Tulta päin!

06.07.2013

jjk-rops_cama_ketut_300613

 

 

Edessä on Veikkausliigan kauden 18. ottelukierros ja samalla on aluillaan uusi luku Kettupaitojen historiankirjoissa.

 

Kauden 2013 alkupuolisko on ollut JJK:lle vaikea ja toistaiseksi pelattujen kuudentoista ottelun jälleen Kettupaidoilla on kasassa vain yksitoista pistettä – niillä JJK pitää Veikkausliigassa perää ollen neljä pistettä edellä olevaa FC Lahtea jäljessä. Edellisen kierroksen 1-1-tasapeliin päättynyt RoPS-ottelu sinetöi lopulta Kari Martosen kaudella 2010 alkaneen pestin JJK:n päävalmentajana. Loppukauden ajan valmennusvastuussa on tähän asti kakkosvalmentajana toiminut Juha Pasoja, apuvalmentajanaan Ville Priha.

 

Veikkausliigassa vietettiin juuri varsinaista härkäviikkoa, kun viime viikon aikana pelattiin peräti kolme täyttä ottelukierrosta. JJK keräsi otteluistaan kaksi tasapelipistettä, kun kotiottelut niin Turun kuin Rovaniemenkin Palloseuraa vastaan päättyivät 1-1-tasatulokseen. Noiden välissä Kettupaidat kohtasivat kolmanen Palloseuran Vaasassa – tuolloin VPS oli tasaisessa ottelussa Jarno Parikan maalilla niukasti parempi 1-0-lukemin. Peliesitykset ovat kuitenkin olleet lupaavia ja etenkin RoPS-ottelusta kettulauma olisi ansainnut enemmän kuin pisteen.

 

Nyt JJK:lla onkin edessään todella tiukka haaste, kun vastaan asettuu kovassa vireessä oleva FC Honka. Alkukausi oli espoolaisille hankala, mutta saatuaan koneensa käyntiin ovat Mika Lehkosuon suojatit marssineet toukokuun alkupuolelta lähtien kokien vain yhden tappion – TPS:n vieraana kesäkuun puolivälissä. Palkkiona väkivahvasta vireestä on Veikkausliigan jaettu kärkipaikka tasapistein HJK:n kanssa.

 

Kolmen ottelun viikkonsa Honka rynni läpi puhtaalla pelillä: kolmesta ottelusta tilille kertyi täydet yhdeksän pistettä – Hongan paremmuuden saivat tuta niin MYPA, RoPS kuin FF Jarokin. Edellisessä ottelussa Jaroa vastaan vietettiin melkoisia maalijuhlia, sillä lopputulos oli lopulta 4-2. Kaksi espoolaisten maaleista teki nuori kärkimies Tim Väyrynen, joka onkin alkukauden loukkaantumisesta parannuttuaan kuudella täyosumallaan Hongan ykköstykki. Jaro-ottelun avausmaalin iskenyt ghanalainen laitapakkilöytö Gideon Baah sen sijaan on sunnuntain ottelusta pelikiellossa.

 

JJK ja Honka ovat pelanneet usein värikkäitä ja tapahtumarikkaita otteluita, eikä kuluvan kauden ensimmäinen kohtaaminen ollut poikkeus: Tapiolassa päädyttiin keväällä lopulta tasaisen ja vaiheikkaan ottelun päätteeksi isäntien niukkaan 3-2-voittoon. JJK:n maaleista vastasivat tuolloin Mikko Innanen sekä Jordi van Gelderen.

 

Toppariksi JJK:hon tullut, mutta vahvoja otteita myös laitapakkina ja keskikentän keskustassa esittänyt van Gelderen ehti iskeä kauden mittaan Veikkausliigassa kaikkiaan kolme osumaa – ollen näin neljä maalia tehneen Babatunde Wusun jälkeen JJK:n toistaiseksi tehokkain maalintekijä – ennen kuin Vaasassa kaksinkamppailutilanteessa tullut polvivamma todettiin kuluvan viikon aikana tutkimuksissa niin pahaksi, että se vaatii leikkauksen ja hollantilaisen kausi onkin ohi jo tässä vaiheessa. Edellisessä kotiottelussa RoPS:aa vastaan päänsä Ndukaku Alisonin kanssa voimalla yhteen kolauttanut Patrick Poutiainen sen sijaan selvisi pahannäköisestä tilanteesta lopulta aivotärähdyksellä – loistavaa kautta pelaava Patu lepuuttaa kovia kokenutta päätään kuitenkin parin viikon verran.

 

JJK on kotonaan saanut päälle hyvän pistetahdin, sillä viimeksi Kettupaidat ovat Harjulla jääneet pisteittä toukokuun lopulla. Tällä hetkellä kettulaumassa ei kuitenkaan mietitä mennyttä – tahi vastustajan nimeä, vaan keskitytään tiukasti puurtamaan päivä kerrallaan kovalla asenteella, jotta paikka Veikkausliigassa varmistuu myös tulevalle kaudelle.

 

 

jjk-rops_topi_300613

 

 

Jälleen saavutetaan myös eräs rajapyykki: todellinen seuraikoni ja peräänantamattoman taisteluasenteen ruumiillistuma Tuomas Latikka pelaa sadannen liigaottelunsa. Näin Topista tulee Jukka-Pekka Tuomasen jälkeen toinen pelaaja, joka rikkoo sadan JJK:n paidassa pelatun veikkausliigaottelun rajan – pelejä Kettupaidassa kaiken kaikkiaan on 16-vuotiaasta, Kakkosen ajoista asti JJK:n edustusjoukkueessa pelanneella Topilla tietenkin monin verroin.

 

Kettupaidat ovat paiskineet kuluvan viikon aikana töitä hartiavoimin kurssinsa muuttaakseen, eikä ainoatakaan vierasjoukkuetta aiota päästää Harjulla helpolla. Sunnuntain vastus on kova – mutta niin on kettujen asennekin!

 

Veikkausliigan 18. kierroksen ottelu: JJK – FC Honka, sunnuntaina 7.7. kello 18:30, Harjun stadion – viralliset jälkipelit tuttuun tapaan Revolutionissa!

 

revolution-jjk-2013-verkko