Porkka ja Savela vahvistavat puolustusta myös ensi kaudella

29.11.2022

Miesten Ykköseen valmistautuva JJK jatkaa puolustuspäänsä vahvistamista: Jonne Porkka ja Luka Savela jatkavat kettujen mukana myös ensi kaudella

Vuonna 1997 syntynyt Suolahden Urhon kasvatti Jonne Porkka siirtyi kasvattajaseurastaan JJK:hon 15-vuotiaana ja teki läpimurtonsa Harjun yleisön edessä kaudella 2020.

Vasenjalkainen ja juoksuvoimainen Porkka tukee kettujen hyökkäyksiä vahvasti nousuillaan ja onkin varsin vaikea pysäytettävä, unohtamatta kovaa duunia myös puolustussuuntaan. Vasemman laitapakin paikalla viilettävä Porkka kuului päättyneelläkin kaudella kettujen vakioavauksen miehiin, vaikka joutuikin heinä-elokuussa huilaamaan muutaman pelin ajan saamansa kolhun vuoksi.

– Oikein hyvä fiilis jäi kaudesta kokonaisuudessaan! Toteutettiin hyvin kentällä niitä asioita mitä oltiin treenattu ja pidettiin koko ajan työmoraali korkealla. Sarjatason nousun myötä pelien tempo ja taitotaso varmasti nousevat, joten näitä lähdetään kehittämään talven aikana, Porkka arvioi.

Päättynyt kausi oli miehelle jo viides Kakkosessa, joten ”Harjun Soturi” on enemmän kuin valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan.

– Omasta kaudesta jäi vähän kaksijakoiset fiilikset, sillä kauden alkupuolella koin saaneeni hyviä pelejä alle, mutta heinäkuussa Närpiössä kärsityn loukkaantumisen ja siitä toipumisen jälkeen en omasta mielestäni päässyt enää takaisin omalle tasolleni. Ensi kaudelle vaan enemmän juoksemista ja fyysisyyttä niin hyvin se menee! Porkka vakuuttaa.

JJK:n puolustuslinja vahvistuu myös toisella laitapuolustajalla, kun vuonna 2004 syntynyt Luka Savela on solminut jatkosopimuksen. Oikean laitapuolustajan paikalla pääasiassa viihtyvä Savela on JJK:n oma kasvatti, joka on edustanut seuraa aina Kortteliliigasta saakka.

Edustusjoukkueen debyyttikaudellaan 2021 B-nuorten SM-sarjan lisäksi seitsemässä Kakkosen ottelussa pelanneen Savelan valmistautuminen päättyneeseen kauteen oli loukkaantumisen vuoksi täynnä haasteita ja mies kuntoutuikin täyteen pelikuntoonsa vasta kesäksi. Kuntoon päästyään Savela murtautui kuitenkin kettujen avausmiehistöön eikä enää paikastaan luopunut.

– Viime kaudesta jäi itselleni kyllä kokonaisuudessaan todella positiivinen fiilis. Tietenkin ensin tulee mieleen se, että saavutimme tavoitteemme eli sarjanousun, mutta positiivista oli myös se, miten meidän peli kehittyi koko kauden ajan. Sarjanousun myötä pitää tietysti vieläkin kehittyä ja olla parempia joukkueena monissakin asioissa.

– Olen myös tyytyväinen omaan kauteeni. Ensimmäinen pidempi loukkaantuminen ja leikkauksesta toipuminen pitivät minut sivussa kentiltä alkukauden, mutta JP:n (Puranen) avulla pääsin jälleen takaisin kuntoon ja pelaamaan. Siitä iso kiitos JP:lle! Nyt on kuitenkin taas aika keskittyä ensi kauteen ja tulevaan. Odotan innolla seuraavaa askelta ja tavoitteenani on päästä pelaamaan ehjä kausi loukkaantumisten ja pelaamisen osalta, Savela toivoo.