Otteluraportti: Warkaus JK nousi voittoon perjantaina

25.05.2019

JJK kärsi kauden avaustappionsa perjantaina vieraskentällä, kun Warkaus JK nousi vahvan toisen puoliaikansa ansiosta 3-1-voittoon. JJK:n maalin iski ensimmäisellä puoliajalla Niklas Kauppinen.

Kettupaidat aloittivat terävästi, kun kapteeni Robin Saastamoinen kolautteli ylärimaa jo alkuhetkillä pariinkin otteeseen. JJK:lla olikin avauspuoliajalla paremmat paikat, mutta maalia päästiin juhlimaan vain kertaalleen, kun Niklas Kauppinen iski Kettupaidoille 0-1-johtomaalin reilun puolen tunnin pelin jälkeen.

Tilannetta edelsi kotijoukkueen paitsiomaali, jonka jälkeen vieraat laittoivat pelin nopeasti käyntiin: vasempana laitapuolustajana luutinut Eero Korhonen jatkoi Leevi Kemppaiselle, joka vapautti Kauppisen läpiajoon. Kauppinen laittoi pallon varmasti etutolpan juureen vieden vieraat ansaittuun johtoon.

Toisella puolikkaalla WJK oli kuitenkin kokonaisuudessaan vahvempi, eikä JJK puolestaan saanut omaa peliään käyntiin. Edellisessä ottelussa kotikentällä ihastuttanut aktiivinen peli jäi puuttumaan ja Warkaus JK taas sai virtaa varhaisesta tasoitusmaalistaan.

Isännät iskivät lopulta kolme maalia rokottaen armotta Kettupaitojen oman pään haparoinneista. Ensin Konsta Uurtio tasoitti pallon karattua kettuvahti Matti Artimolta ja hetken päästä Joel Malkki iski vapaapotkun jälkitilanteesta 2-1-johtomaalin. Reilu vartti ennen loppu Uurtio kaunisteli loppulukemiksi vielä 3-1.

Vaikka JJK pelasi ottelun lopun miesvajauksella Tuure Fagerströmin saatua toisen varoituksen 77.minuutilla, sai JJK vajaamiehisenäkin luotua pienen painostusjakson  loppuminuuteille. Maaleja se ei kuitenkaan tuottanut, vaan pisteet jäivät harmittavasti Varkauteen 3-1-lukemilla.

Seuraavaksi JJK pääsee jälleen kotikentälleen, kun Kettupaidat isännöivät KuKia Harjun stadionilla perjantaina 31.5.   Seuraavaksi peräti seitsemän ottelua putkeen pelataankin Jyväkylässä, kun kuuden kotiottelun lisäksi mukana on paikallisottelu JPS:n vieraana.

Warkaus JK – JJK 3-1 (0-1-)

0-1 33′ Niklas Kauppinen

1-1 52′ Konsta Uurtio

2-1 59’Joel Malkki

3-1 73′ Uurtio

JJK:n avauskokoonpano: Matti Artimo (mv), Eero Korhonen (70′ Seuri), Tuure Fagerström (v+v=ua), Sami Nissinen (88′ Holopainen), Juho Luoma, Aatu Manninen (v), Niklas Kauppinen (70′ Hanslian), Rasmus Ervasti (62′ Ludwig), Eeli Liukkonen (v), Leevi Kemppainen, Robin Saastamoinen (c).

Vaihdossa: Fabian Hanslian (70′), Sakari Holopainen (88′), Leif Ludwig (62′), Juuso Seuri (70′).