MYPA vs. JJK tänään: Super-Tommi Kouvolaa kaatamaan avauksesta käsin

04.07.2011

Päijänteen Barcelona kohtaa tänään maanantaina Kouvolan MYPAn Saviniemen stadionilla klo 18:30 käyntiin vihellättävässä liigakamppailussa. Veikkausliigan pronssista kolmospallia hallitsevat JJK:n Kettunutut ovat lepäilleet tositoimista puolisentoista viikkoa edellisen kamppailun jälkeen ja kokon polttamisen sekä uudesta perunasadosta nauttimisen ohella joukkue on toki treenannut välillä parikin kertaa päivässä.

– Tauko tuli hyvään paikkaan, päästiin eka lepäämään pari päivää ja sitten taas harjoitusten kautta hakemaan lisää intensiteettiä jatkuvaa kautta varten, JJK:n valmentaja Jori Särkkä siloittelee liigan juhannusseisokkia jyväskyläläispoppoon kantilta.

Särkkä kertoo että sinänsä otteluun valmistautumiseen ei vaikuta pelataanko peli Harjun jalkapallopyhätössä vaiko vieraskentällä, koska JJK hakee omaa pallolliseen pelaamiseen perustuvaa peli-ilmettään pelikentän maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

– Reipas viikko kun on edellisestä pelistä niin toki tärkeää on päästä heti alusta asti pelirytmiin kiinni. Tänä kautena ollaan oltu järjestelmällisesti parempia aina toisella jaksolla, nyt on pyritty löytämään lääkkeitä siihen että saadaan tasapainoiset 90+ minuuttia niin loppukirien tarve ei ole aina niin akuutti, Särkkä jatkaa luodaten Kettujen sinänsä hyvästä fyysisestä ja henkisestä kantista kertovaa tilastoa jossa JJK on useasti kaapannut pisteet kotia pääosin toisen puoliajan tuloksekkaalla pelillä.

– Mitä vastustajaan tulee, niin kylläpä se kuntopuntariakin tarkastellen on selvää että MYPA on löytänyt omaan peliinsä punaisen langan verkkaisemman alkukauden jälkeen ja viimeksi esiintynyt erittäin ryhdikkäästi esimerkiksi HJK:takin vastaan. Erittäin haastava vastus on siis luvassa tänäänkin.

Kettuleiristä on viime aikoina kuulunut hyviä uutisia, kun pitkään sivussa olleet hyökkääjäkolossit Babatunde Wusu ja Lasse Linjala ovat tervehtyneet ja päässeet treenaamaan joukkueen kanssa jo pidemmän aikaa.

 – Valinnanvaraa tosiaan riittää pelikentän jokaisella osa-alueella joten tilanne on oikein hyvä. Jo kauden ekan kolmanneksen aikana ollaan nähty että vaihtopenkkimme laatu on vain piristänyt peliä ja myös avauskokoonpanoa voidaan muokkailla esimerkiksi tiettyjen pelaajien kulloisenkin viretason mukaisesti.

JJK:n avauskokoonpano: Korhonen, Tapaninen, Okkonen, Pasoja, Viren, Kari, Gruborovics, Poutiainen, Manninen, Virtanen, Hyyrynen.

Vaihdossa: Viljala, Latikka, Reintam, Tuomanen, Tumanto, Linjala, Wusu.