Waari: tiukkaa vääntöä luvassa tänään Myllykoskella

04.07.2011

Kettupaidat palaavat maanantaina ansaitulta juhannustauolta, kun heinäkuu avautuu haastavalla vierasottelulla MyPaa vastaan. MyPa on parantanut peliään vaikean alkukauden jälkeen ja viimeksi joukkue pelasi tasapainoisen ottelun ja haastoi kotikentällään vahvasti sarjakärki HJK:n.

MyPa on taisteleva ja yhtenäinen joukkue, jonka materiaalia leimaa tasaisuus, mutta toisaalta myös tietynlainen tasapaksuus. Joukkue on kärsinyt alkukauden aikana loukkaantumisista ja terveystilanne synkkeni jälleen HJK-ottelun jälkeen. MyPa:lta on sivussa keskialueen tärkeä moottori Antti Okkonen ja toppari Tuomas Ahon loukkaantuminen pakottaa hyvin keskialueen pohjalla Okkosen parina pelanneen Sampsa Timoskan puolustuslinjan avuksi. Kahden tärkeän pelaajan puuttuminen näkyy väistämättä MyPa:n keskikenttäpelissä. MyPa:n hyökkäyspelin vaarallisimmat aseet ovat hyvän vasemman jalan omaavan Niko Kukan erikoistilanteet, Mikko Innasen pallolliset pystyjuoksut ja Maxim Votinovin vahva pelaaminen rangaistusalueen sisällä. Joukkueen puolustuslinja pelaa normaalisti melko korkealla ja laitapuolustajat tukevat vahvasti hyökkäyksiä. Tämän takia puolustuslinja on välillä hajallaan ja altis nopeille vastaiskuille ja linjan taakse pelattaville palloille.

JJK:n kesäkuu päättyi 2-2 tasapeliin Honkaa vastaan. Joukkueen otteissa näkyi väsymys, mutta tasapeli oli oikeutettu lopputulos. Ensimmäisellä jaksolla JJK:n kärkipelaajat eivät riittävän tehokkaasti prässänneet ja pelanneet syöttösuuntia pois Hongan toppareilta. Honka pääsi avaamaan peliä monipuolisesti ja sai kierrätettyä pallon JJK:n puolustuksen ja keskialueen väliin. Toisella jaksolla JJK:n pelaaminen parani kokonaisvaltaisesti.

Maanantain ottelussa suuri haaste on oikean pelirytmin löytäminen tauon jälkeen. Jo viime viikolla paussilta palannut MyPa saa tässä suhteessa pientä etua Kettunuttuihin nähden. JJK:n täytyy olla pallottomana erityisen aktiivinen ja aloitteellinen, jolloin MyPa:n puolustuslinjan pelaajien etäisyydet venyvät liian suuriksi. JJK:n hyökkääjät eivät saa tulla ennalta-arvattavasti palloa vastaan vaan puolustuslinjaa täytyy painaa alaspäin ja sen jälkeen pelata palloa linjojen väliin. Puolustuspelissä JJK:lla parannettavaa on edellä mainittu hyökkääjien aktiivisempi osallistuminen. Erinomaisesti viime kaudella Myllykoskella esiintynyt Tommi Kari palaa maanantaina JJK:n avauskokoonpanoon.

Maanantain ottelusta on odotettavissa melko tasainen, mutta JJK on vieraskentälläkin ottelun niukka suosikki. Keskikentän keskustan taistelun voittava joukkue on ottelussa lähellä voittoa. Todennäköisyysarvio MyPa 34%, tasapeli 27% ja JJK 39%.

Waari

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja koko Keski-Suomen kettukannan kokenein konkari. Lisää waareiluja Twitterissä.