Mikko Manninen – Veikkausliigan paras

13.07.2011

jjk-waari-manu-on-paras

Mikko Manninen on vuosikausia lukeutunut Veikkausliigan parhaimmistoon, mutta kokonaisvaltaisena pelaajana läpimurto on tapahtunut tällä kaudella. ”Manun” pelissä ei ole käytännössä ole heikkouksia.

Hyökkäyspään näyttävät tempokuljetukset ja uskomattoman helponnäköiset vastustajan ohitukset jäävät jalkapalloa seuraavien ihmisten mieleen, mutta merkille pantavaa on Mannisen työmäärä puolustussuuntaan. Äärimmäisen hyvin peliä lukeva Manninen on käytännössä aina pelattavissa ja tarjoamassa syöttösuuntaan alapuolellaan pelaavalle laitapuolustajalle. Manniselle tulee pelissä laitalinkiksi harvinaisen paljon pallokosketuksia, jotka kuitenkin ovat käytännössä aina laadukkaita. Uutena elementtinä Mannisen peliin on tullut ratkaisuvalmius maalintekotilanteissa.

Vastustajat ovat viime peleissä pyrkineet sijoittamaan Mannista vastaan nopean laitapuolustajan ja puolustusorientuneen laitalinkin, mutta silti Manninen on ollut hyökkäyssuutaan pitelemätön ja pystynyt luomaan maalintekotilanteita upeilla yksilösuorituksilla. Korpilahden kasvatti on monipuolinen moderni pelaaja, jonka parasta ominaisuutta on hankala nimetä. Nykyvireessä Manninen pystyisi pelaamaan selvästi korkeatasoisessakin eurooppalaisessa sarjassa sillä virheettömän sijoittumisen ja pelinlukemisen ansiosta kovempikaan tempo ei tuota pelaajalle vaikeuksia.

Manninen omaa harvinaislaatuisen sisäsyntyisen ymmäryksen jalkapallosta pelinä. Huippuvireeseen nousseen pelaajan paikka olisi tällä hetkellä ilman muuta A-maajoukkueessa.

 

KettuWaari

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja planeetan paras pelaajascoutti. Lisää Waaria on tarjolla Twitterissä.