Lauantaina luvassa kuuma kamppailu Napapiirillä

01.07.2022

JJK on matkustanut kohti Napapiiriä ja Rovaniemeä, missä RoPS isännöi kuumaa kamppailua lauantaina klo 17 alkaen.

Kakkonen on edennyt Kettupaitojen osalta puolen välin krouvin tienoille. 10. kierroksen vastustaja onkin samalla ensimmäinen joukkue, joka kohdataan toistamiseen tällä kaudella. JJK kohtasi rovaniemeläiset toukokuussa kauden kotiavauksessaan Viitaniemessä, jolloin pisteet tasattiin lukemin 2-2. Ensimmäinen kamppailu nuorta RoPS-miehistöä vastaan oli monella tapaa erikoinen. Peli oli jo aiemmin siirretty Harjun stadionin luonnonnurmelta varakentälle Viitaniemeen myöhäisen kevään vuoksi ja Rautpohjan teollisuusalueella sattunut tulipalo ja siitä aiheutunut savuhaitta viivästytti pelin alkua vielä kahdella tunnilla.

JJK aloitti ottelun vahvasti ja pääsi juhlimaan maalia jo neljännellä minuutilla, kun Aleksis Lehtonen ja Manu Manninen alustivat Aatu Mannisen osuman. Pelissä nähtiin johto-osuman jälkeen pitkä vaihe, jossa JJK hallitsi palloa ja etsi aukkoja RoPS:n puolustusmuodosta. JJK sai pidettyä palloa vieraiden kenttäpuoliskolla, mutta rovaniemeläisten rivit maalin edustalla olivat tiiviit ja kunnon maalipaikoille pääsy oli vaikeaa. Vierasjoukkue oli kuitenkin tehokas omissa paikoissaan ja tulikin lopulta tasoihin ja ohi, kun vajaa vartti oli enää pelaamatta. Kettupaitojen kärsivällinen työnteko palkittiin aivan ottelun viime hetkillä, kun vaihtomies Jimi Saarikko latasi pallon voimalla maalin kattoon ja toi JJK:n tasoihin viidennellä lisäaikaminuutilla!

Saarikon osuma ei suinkaan ole jäänyt tällä kaudella ainoaksi viime hetken maaliksi vaan JJK on kunnostautunut enemmänkin lisäaikaminuuttien osumien teossa ja etenkin vieraskentällä se on kirinyt useasti myös takaa-ajoasemasta voittoon saakka, mistä kertoo osaltaan pelkkiä voittoja täynnä oleva vieraspelisarake. Sarjassa yhä tappioitta porskuttavan kettulauman ainoat pistemenetykset ovat tulleet kotikentällä, joista toinen siis juurikin RoPS:a vastaan.

Kuva: Aatu Manninen iski ottelun avausosuman JJK:n ja RoPS:n kohdatessa toukokuussa

Aleksi Tannerin valmentaman RoPS:n valmistautuminen tähän kauteen on ollut vähintäänkin haastava, sillä seuran luovuttua talousvaikeuksien vuoksi Ykkösen paikastaan, jatkui edustusjoukkueen toiminta Kakkosessa. Rovaniemeläismiehistö on kokenut melkoisia muutoksia ja joukkue koostuu pääasiassa taitavista, nuorista pelaajista. Sijalla viisi sarjataulukossa majaileva RoPS pääsi juhannuksen viettoon voitolla GBK:sta. Suorastaan murskalukemin 5-1 kaatunut GBK sai vastaansa kauden parastaan esittäneen palloseuran. Lauantain kotijoukkue onkin parantanut peliään ja on odotettavissa, että joukkue tulee myös vahvistamaan sijoitustaan entisestään kauden edetessä.

Pientä eroa kuroneen JJK:n takana sarjataulukossa on varsin tasaista ja viisi joukkuetta löytyy neljän pisteen sisältä. RoPS tähyileekin monen muun joukkueen tapaan paikkaa neljän joukkueen yläloppusarjassa.

Hyvään vireeseen päässeellä JJK:lla on meneillään viiden ison ottelun putki, kun se kohtaa kesä-heinäkuun vaihteen viidessä ottelussaan kovimmat kilpakumppaninsa eli joukkueet sijoilta 2.-6. Näistä kahdesta ensimmäisistä mittelöistä (OLS ja Hercules) se on onnistunut nappaamaan voitot ja edessä on Rovaniemen lisäksi vielä kotiottelu Vasa IFK:ta vastaan (10.7.) sekä reissupeli Närpiöön (17.7.).

Lämpöisestä kettubussista tavoitettu JJK-vahti Ville Viljala kertoo reissutunnelman olevan kuumuudesta huolimatta suorastaan katossa.

– Hyvillä fiiliksillä ollaan tänään jo aamupäivästä lähdetty kohti pohjoista, missä vielä illasta vedetään valmistava harjoitus huomista silmällä pitäen. Mukaviahan nämä poikien reissut aina on, vielä kun ilmastointi toimis…

– Tiedetään miten RoPS haluaa pelata, mutta isoin huomio ollaan kuitenkin pidetty meidän omassa tekemisessä ja siinä mitä juttuja halutaan itse toteuttaa kentällä. Me tiedostetaan, että isoin haastaja tässä sarjassa meille löytyy omasta kopista ja aika hyvin ollaan sitä vastaan tällä kaudella pärjätty tähän asti, joten pyritään jatkamaan samalla linjalla, Viljala vakuuttaa.

Helteistä kamppailua Rovaniemen Keskuskentältä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelussa.

RoPS – JJK || la 2.7.22 klo 17 || Keskuskenttä, Rovaniemi