Lahtinen: Kuin toinen kotiottelu

28.04.2010
Lahtinen: Kuin toinen kotiottelu

Kauden avauspeli on jokaiselle pelaajalle erityinen. JJK:n joukkueessa on kuitenkin yksi pelaaja, jolle illan TamU-ottelu Tampereella on sitäkin merkityksellisempi.

– Varmasti toistakymmentä sukulaista ja tuttua on katsomossa, JJK:n pelien ohella tämä on kuin toinen kotiottelu. Ei siellä kehtaa hirveän huonosti pelata, sanoo hyökkääjä Mika Lahtinen.

Tamperelaislähtöinen Lahtinen pelasi aiemman liigauransa TamU:n sinisissä vuosina 2003-2006, joten myös illan vastustaja herättää tunteita.

– ”Mieleisin” on hyvä sana kuvaamaan TamU:a vastustajana mulle. Pelaajat tietysti on muuttuneet aika paljon siitä kun itse pelasin siellä, mutta tuttuja pelaajia on ja tuttu valentaja. Heitä vastaan on tosi mielekästä pelata, Lahtinen sanoo.

Hyvä talvikausi

Talvikauteen hän on varsin tyytyväinen niin joukkueen kuin omaltakin osaltaan.

– Joukkueena ollaan otettu talvikaudella tosi iso harppaus viime vuoteen nähden. Vaikka aina sanotaan, ettei Liigacupilla ole mitään merkitystä, niin kyllä menestyksellä on meille tosi iso henkinen merkitys.

– Omaankin peliin voi olla ihan tyytyväinen. Aina kun olen kentällä ollut, olen mielestäni ollut vaarallinen pelaaja hyökkäyspäässä ja saanut muutaman maalinkin tehtyä. Tästä on hyvä lähteä kauteen, Lahtinen sanoo.

Illan pelistä mies odottaa tyypillistä kauden avausta.

– Varmasti siitä tulee taisteluottelu, ekat pelit on usein sellaisia. Ja kun katsoin äsken ikkunasta ulos, satoi räntää. Tosin kuulin, että kenttä on Ratinassa aika hyvässä kunnossa joten pitäisi siellä pystyä jalkapalloakin pelaamaan.

TamU-JJK Ratinan stadionilla tänään kello 19.