Kova iltapuhde Pietarsaaressa – tappio hienosta kiristä huolimatta

15.02.2012

JJK kärsi toisen tappionsa Liigacupissa, kun kotijoukkue FF Jaro oli 3-2-lukemin parempi keskiviikkoillan ottelussa. JJK:n maalintekijöinä toimivat Tamas Gruborovics pilkulta sekä Lasse Linjala, kotijoukkuelta onnistuivat Papa Niang, Simon Skrabb ja Mattias Wargh.

Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista peliä. Todelliset huippupaikat olivat harvassa, parhaana kenties Jani Virtasen vapaapotku, joka viuhui hieman yli maalin. Vartin pelin jälkeen JJK toimitti pallon maaliinkin Virtasen pedattua Antto Hilskalle paikan maalin eteen – tilanne oli kuitenkin paitsio.

Ensimmäinen maali syntyi vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Rangaistusalueelle pallon kanssa luovinut Virtanen kaadettiin ja tuomari vihelsi pallon pilkulle. Yhteentoista metriin asettui Gruborovics, joka viimeisteli varmasti lukemiksi 0-1, kun 29 minuuttia oli pelattu.

Jaro kuittasi johto-osuman viitisen minuuttia myöhemmin pienen maalinedushässäkän päätteeksi. Ville Viljala JJK:n maalissa torjui kaksi ensimmäistä yritystä, mutta niiden jälkeen ensimmäisenä tilanteessa oli  Papa Niang, joka tökkäsi pallon maaliin.

Ensimmäisen puoliajan loppuvartti oli niinikään tiukkaa, tasaista vääntöä ja tauolle mentiin tasalukemissa.

Tauolla Jaro teki kaksi vaihtoa ja otti kentälle Simon Skrabbin ja testimies Jordan Seabrookin. Tuoreilla jaloilla terästetty Jaro tuli peliin vahvasti ja menikin 2-1-johtoon jo 49. minuutilla, kun Simon Skrabb pääsi takatolpalta puskemaan keskityksestä pallon 95-ikäluokan maajoukkuetoverinsa Viljalan selän taakse.

Jaro ei hellittänyt maalin jälkeenkään, vaan painosti edelleen. Painostus palkittiin ja 59. minuutilla isännät lisäsivät johtoaan, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Viljalan torjunnan jäliltä irtopallossa oli ensimmäisenä Mattias Wargh iskien tilanteeksi 3-1.

Maalin jälkeen JJK alkoi jälleen saada paremmin otetta pelistä ja saikin luotua tilanteita Jesse Östin vartioimalle Jaro-maalille. Vartti ennen loppua nähtiin myös ikävä tilanne, jossa Mikko Manninen sai melkoisen viikatteen jaloilleen Jaron rangaistusalueella ja joutui ontumaan vaihtoon.

Kettupaidat saivat lopussa pelin haltuunsa ja painostus tuotti tulosta 84. minuutilla 3-2-kavennusmaalin muodossa. Vaihdosta vahvan sisääntulon tehnyt Lasse Linjala livahti karkuun kotijoukkueen puolustukselta ja laittoi Gruborovicsin pitkästä syötöstä pallon maaliin. Kavennuksen jälkeen JJK:n kiri jatkui raivokkaana aivan loppuun asti, mutta Jesse Öst Jaro-maalilla torjui sekä Virtasen vedon että Babatunde Wusun puskun. Kun  palloa ei enää saatu toimitettua maaliin asti, päättyi peli 3-2-lukemiin.

Martonen harmitteli virheitä

Päävalmentaja Kari Martonen ei ymmärrettävästikään ollut aivan tyytyväinen näkemäänsä.

– Pelissämme oli paljon hyviä elementtejä, mutta tietty kovuus, päättäväisyys ja määrätietoisuus ratkaisi tänään, Jaro oli maalin edessä nälkäisempi. Toisaalta meilläkin oli myös paikkoja tehdä voittoon tarvittava määrä maaleja, mutta emme saaneet paikkoja käytettyä hyväksemme.

Martsi myös harmitteli omia virheitä, joista on rokotettu tehokkaasti.

– Parissa viime pelissä vastustaja päässyt tekemään liikaa maaleja meidän virheistä. Kun saadaan vielä ne pois, ollaan oikeilla jäljillä.

– Pelimme on pääsääntöisesti hyvän näköistä, mutta virheet pitää saada pois ja samoin olla vähän vielä tarkempana hyökkäyssuuntaan. Ajoitukset syötöissä pitää saada kohdilleen.

Jaro-peli on nyt kuitenkin vain unohdettava nopeasti ja katseet käännettävä kohti seuraavaa ottelua.

– Seuraava peli tulee aika pian, jo lauantaina. Sitä kohti taas lähdetään – otetaan nyt hyvät loppuverryttelyt ja ladataan akut. Lauantaina on taas löydettävä kentälle ne nälkäisimmät pelaajat, Martonen päättää.

FF Jaro – JJK 3-2 (1-1): Papa Niang 35′, Skrabb 49′, Wargh 59′ – Gruborovics 29’rp, Linjala 84′

JJK: Viljala; Turpeenniemi, Reintam, Nieminen, Tapaninen; Innanen (75′ Wusu), Tuomanen (v), Gruborovics, Manninen (76′ Linjala); Hilska (67′ Korte), Virtanen.