Komeat vieraspisteet Rovaniemeltä

27.09.2021

JJK palasi voittokantaan hakemalla täydet pisteet Rovaniemeläisen RFA:n vieraana maalein 0-2. Samalla joukkueen tappioton putki venyi jo yhdentoista ottelun mittaiseksi.

Kotijoukkue RFA aloitti ottelun vahvasti halliten ensimmäisellä jaksolla kenttätapahtumia ja palloa. JJK puolusti kuitenkin tuttuun tapaansa tiiviisti, eikä edellisviikolla Harjulla pelattua ottelua huomattavasti vahvemmalla kokoonpanolla liikkeellä ollut ja RoPS:n edustusjoukkueen miehistöllä vahvistettu kotijoukkue päässyt hallinnasta huolimatta juurikaan kaikkein vaarallisimmille maalipaikoille.

Lähimmäksi maalintekoa päästiin ensimmäisen jakson puolivälin tienoilla, kun kotijoukkue yritti yllättää sivurajan tuntumasta lähetetyllä roikulla maaliltaan jonkin verran ulkona olleen Aati Riihimäen. Kettuveska ei kuitenkaan ollut yllätettävissä vaan kauhoi maalia kohti uhkaavasti pudonneen pallon pois yläriman alta ennen kuin se ylitti maaliviivan. Ensimmäisenä paluupalloon ennättänyt RFA-hyökkääjä oli jatkaa sen suoraan torjunnasta maaliin, mutta Riihimäki venytti vielä komeaan lähitorjuntaan ja JJK selvisi takaiskulta.

Toisella jaksolla voimasuhteet kääntyivät ja vierasjoukkue otti hallinnan pelistä. Ensimmäinen tilanne rakennetaan heti toisen jakson alkuun: Jimi Saarikko ja Jonne Porkka tuovat pallon vasenta laitaa ylös, Porkka keskittää matalana maalille hyvän juoksun tehneelle Matias Sydänmaalle, joka ei kuitenkaan aivan pääse palloon vaan RFA-maalivahti Lauri-Eemil Vetri ehtii paikalle ensimmäisenä.

Vajaan tunnin kohdalla JJK pääsee kokeilemaan pariinkin otteeseen. Topparin tontilla täydet minuutit luutinut Tuomas Koivisto katkaisee kotijoukkueen vastahyökkäysyrityksen JJK:n kulmapotkun jälkeen ja jatkaa pallon Eduard Ciriacolle, joka ei aikaile vaan laukoo pallon kohti RFA-maalia. Veto päätyy kuitenkin Vetrin näppeihin. Seuraavaksi kokeilee Ville Kirvesoja rangaistusalueen kaaren tuntumasta ja tällä kertaa RFA-vahti joutuu venyttämään jo tosissaan estääkseen painavaa laukausta painumasta verkon perukoille.

Pian mennään kuitenkin jo toiseen päähän, RFA-hyökkääjä nousee vauhdilla oikeata laitaa ja etenee aina rangaistusalueelle asti, mutta Porkka liukuu pallon viime hetkillä tyylikkäästi väljemmille vesille. Kotijoukkueen penkiltä vaaditaan hetken aikaa jopa pilkkua, mutta erotuomari näkee JJK-pakin osuneen palloon ja tuomitsee tilanteesta vain kulmapotkun. RFA:n vaarallisimmat hyökkäykset rakenneltiinkin toisella jaksolla pääasiassa oikean laidan kautta, mutta Porkka muun puolustuksen tukemana oli vaikea mies ohitettavaksi.

Toisen jakson edetessä JJK loi yhä enemmän painetta kotijoukkueen maalille. Vartti ennen loppua Sydänmaa teki yhden lukuisista riistoistaan ja pelasi pallon Kirvesojan ja Tuomas Koppelomäen kautta vasempaan laitaan siirtyneelle Ciriacolle. Miehen tulinen laukaus suuntautui kuitenkin jälleen päin RFA-veskaa.

82. minuutilla JJK:n hyvä ote pelistä tuottaa vihdoin tulosta. Kirvesoja pelaa kulman lyhyenä tutkaparilleen Koppelomäelle. Koppelomäki kierrättää pallon Juho Luoman kautta takaisin itselleen ja keskittää maalille, missä Tatu Hoffren ohjaa pallon vartalollaan maaliin vieden vierasjoukkueen 0-1-johtoon! Makeaan paikkaan syntynyt maali on Hoffrenin ensimmäinen Kettupaidassa.

Johtomaalin jälkeen JJK ei ala varmistella vaan jatkaa maalin metsästystään. Pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Sydänmaa tuo pallon ylös, käyttää pelivälinettä Teemu Korhosella ja laukoo itse RFA-puolustajien välistä kohti maalia. Vetri saa hanskansa vaivoin väliin ja vaihdosta sisään tullut edustusjoukkueen debytantti Konsta Korhonen on päästä tälläämään jatkopalloon. RFA-vahti ehtii kuitenkin siivota pallon viime hetkellä kulmaksi.

Varsinaisen peliajan täyttyessä maalivahtilegenda Janne Korhosen poika Konsta hankkii JJK:lle vapaapotkun kulmalipun tuntumasta. Koppelomäki ja Kirvesoja juonivat sivuvaparin jälleen lyhyenä, tällä kertaa vaihtomies Aleksis Lehtoselle. Lehtonen jatkaa pallon kantapäällä takaisin Kirvesojalle, joka etenee rangaistusalueelle ja löytää maalinedustalta vapaaksi unohtuneen Ciriacon. Tällä kertaa Ciriaco ei enää erehdy vaan pommittaa pallon varmasti verkkoihin aivan maalin edestä ja JJK siirtyy jo ratkaisevaan 0-2-johtoon.

Enempää maaleja ei Keskuskentällä enää nähdä vaan JJK vie täydet kolme pistettä mukanansa Jyväskylään. Kettupaitojen pelit jatkuvat tulevana lauantaina vieraspelireissulla Kokkolaan, missä ottelua isännöi GBK. Kotikentälle palataan puolestaan lähes heti perään, ensi viikon tiistaina 5.10. klo 18:30, kun jo kahdesti siirrettyä OTP-peliä yritetään jälleen pelata Harjun syksyisellä sametilla.

RFA - JJK 0-2 (0-0)

0-1 82' Hoffren (Koppelomäki)
0-2 90+1' Ciriaco (Kirvesoja)

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Juho Luoma (C)(v), Tuomas Koivisto, Tatu Hoffren, Jonne Porkka (73' T.Korhoen), Ville Kirvesoja, Eeli Liukkonen (66' K.Korhonen), Jimi Saarikko (56' Lehtonen) Eduard Ciriaco, Tuomas Koppelomäki, Matias Sydänmaa

Vaihdossa: Joni Heikkinen (mv), Teemu Korhonen, (73'), Konsta Korhonen (66'), Aleksis Lehtonen (56')