JJK vierailee lauantaina Rovaniemellä

25.09.2021

Kettupaidat ovat matkustaneet Rovaniemelle, missä lauantain kamppailua isännöi RFA

JJK on matkustanut kauas napapiirille Rovaniemen Palloseuran reservijoukkueena toimivan RFA:n (Rovaniemi Football Academy) vieraaksi. Ottelu pelataan syyssateen kastelemalla Rovaniemen keskuskentällä klo 17 alkaen.

Edellinen joukkueiden välinen kohtaaminen on vielä harvinaisen tuoreessa muistissa, sillä JJK ja RFA tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä viime viikonloppuna Harjulla pelatussa ottelussa. Kyseinen vierailu oli tilastojen valossa rovaniemeläisjoukkueen ensimmäinen Harjun sametilla, sillä viime kauden poikkeuksellisesta sarjajärjestelmästä johtuen RFA ja JJK kohtasivat vain kertaalleen, lokakuussa Rovaniemellä. Tuolloin sarjassa kolmanneksi sijoittunut kotijoukkue jätti vierailijansa täysin aseettomaksi ja vei ottelun selvin 4-1-lukemin. JJK:n kavennusosuman pääsi iskemään vajaan 70. minuutin kohdalla Robin Saastamoinen.

Viime lauantain ottelu Harjulla oli JJK:n selvää hallintaa, mutta useasta yrityksestä huolimatta Tino Korhonen vieraiden maalinsuulla ei ollut yllätettävissä vaikka kymmenkunta eri Kettupaitaa pääsi vuorollaan yrittämään maalintekoa. Yksi avauspuoliajan parhaista paikoista nähtiin puolen tunnin kohdalla. Vuonna 2003 syntynyt kettukasvatti Niklas Nevala teki ensiesiintymisensä Miesten Kakkosessa – ja oli tehdä heti debyytissään myös maalin, kun ensimmäistä kertaa avauksessa pelannut Matias Sydänmaa keskitti ja Nevalan pusku oli painumassa aivan yläriman alle. Korhonen sai kuitenkin hanskansa väliin ja nosti pallon riman yli kulmapotkuksi.

Toisella jaksolla kotijoukkue myös jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä oli jäänyt ja etenkin ensimmäinen vajaa vartti oli melkoista vyörytystä vieraiden maalilla. Viimeistely jätti kuitenkin parantamisen varaa ja mies toisensa jälkeen laukoi yli tai ohi maalin. RFA myös puolusti uhrautuvasti katkoen ja blokaten monia lupaavia tilanteita ja näin ottelu päättyikin lopulta maalittomaan tasapeliin. Vaikka voittoa ei saatu, venyi JJK:n tappioton putki kotikentällä jo yhdeksään otteluun ja oma maali pysyi jälleen puhtaana. JJK on voittanut kauden kotiotteluistaan kuusi ja kolme on päättynyt tasapeliin.

Tatu Hoffren oli ilmatilan herrana useimmissa pääpalloissa viime lauantaina

Sarjataulukossa Kettupaidat majailevat sijalla kolme, kolme pistettä kakkosijalta löytyvän Herculeksen perässä. Herculeksella on kaksi ottelua enemmän pelattuna, joten JJK:lla on hyvä sauma vielä kiriä oululaiset kiinni loppukaudella. Sarjakärki SJK Akatemia on puolestaan jo karannut tavoittamattomiin ja varmisti sekä sarjavoittonsa että nousun takaisin Ykköseen viime kierroksella kukistettuaan FCV:n. Lauantain kotijoukkue RFA löytyy taulukosta sijalta yhdeksän, mutta joukkueen kuntokäyrä on ollut viime kierroksilla kovassa nousussa, sillä se on saalistanut viimeisestä neljästä ottelusta kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Kuusi maalia mieheen iskeneet Rasmus Degerman ja Jarkko Luiro ovat varmasti merkittyjä kavereita tiiviisti puolustavan JJK:n papereissa. RFA:n taustajoukoista löytyy myös tuttuja miehiä, sillä viime talven ja kevään ajan Kettupaitoja valmentanut Ari Koski toimii rovaniemeläisseurassa valmentajan roolissa.

Kuten jo viime ottelun yhteydessäkin uutisoitiin, JJK:n rivit ovat harventuneet ikävästi viime viikkoina.  Kettupaitojen toppariosastoa tälle kaudelle vahvistamaan saapunut Antti Åke on sivussa loppukauden jalkapöydän vamman vuoksi ja myöskään olkapäävammaansa kuntouttavaa Vertti Lepoa ei todennäköisesti enää kentällä tänä syksynä nähdä. Kolmosen paikallisottelussa viime viikolla loukkaantuneet Joel Pasanen ja Jaakko Björn ovat niin ikään molemmat sivussa loppukauden reisilihasvamman vuoksi. Selkävaivojensa kanssa koko vuoden taistelleen kettukapteeni Saastamoisen kivut eivät yrityksistä huolimatta ole helpottaneet, joten hyökkääjä joutuu nyt keskittymään kuntouttamaan itseään täyteen iskuun ensi kaudeksi.

Loukkaantumiset ja vilkas pelitahti kolmessa eri sarjassa (Kakkonen, Kolmonen & B-poikien SM-sarja) ovat kuitenkin avanneet samalla mahdollisuuksia peluuttaa lähes koko käytettävissä olevaa miehistöä ja tällä kaudella edustusjoukkueen kokoonpanossa Kakkosessa onkin nähty jo lähes 40 eri pelaajaa. Kaikissa edellä mainituissa kolmessa sarjassa on riittänyt syyskierroksilla myös panosta, sillä mitalisijoista taistellaan yhä sekä Kakkosessa että B-nuorten SM-sarjassa ja Kolmosessa puolestaan viime kierroksilta raavitut pisteet olivat tärkeitä sarjapaikan säilyttämisen varmistamiseksi.

Stephen Clarkin miehistön kautta on jäljellä viiden ottelun verran

Loppusyksyn ottelupäivät selvillä

Loppusyksyn otteluohjelma Kakkosen C-lohkossa on vihdoin selvillä. JJK pelaa Rovaniemen reissun lisäksi vielä neljä peliä, joista kaksi kotona ja kaksi vieraskentällä. Kotona pelataan tiistaina 5.10. (OTP) ja sunnuntaina 24.10. (JBK). Vierasreissuilla käydään vielä Kokkolassa (2.10.) ja Närpiössä (16.10.). Pisteitä on siis kaiken kaikkiaan kolmen ottelun tasapeliputkessa porskuttaville Kettupaidoille jaossa vielä 15 ja niistä ensimmäistä kolmea lähdetään metsästämään tänään klo 17. RFA ei valitettavasti näytä ottelua suorana verkossa, joten tämän illan ottelusta kuullaan lisää vasta jälkikäteen. Palloliiton virallinen liveseuranta löytyy täältä.