Klubi 04:n vieraaksi tiistai-iltana

21.05.2024
Kuva: Robin Saastamoinen palasi pelikentälle pitkän tauon jälkeen (📸 Ile Salminen JJK-HIFK 13.5.23)

JJK:n tiivis pelitahti jatkuu tiistaina, kun kettulauma matkustaa HJK Klubi 04:n vieraaksi Töölöön. Bolt Arenalla kello 18.30 käynnistyvässä kamppailussa vastaan asettuu edelliskierrosten vastustajien tapaan kovavireinen kotijoukkue, joka on JJK:n viime viikon kotiotteluissa kohtaamien KPV:n ja Atlantiksen tapaan Ykkösessä toistaiseksi ilman tappioita.

Viime viikolla käynnistyneen tiiviin ottelurupeaman alku oli JJK:lle haastava. KPV aiheutti kettupaidoille Viitaniemessä kauden avaustappion ja Atlantis haki puolestaan Harjun kotiavauksesta täydet pisteet mukaansa kestettyään loppua kohti kasvaneen JJK:n paineen.

Perjantaina helteisellä Harjulla pelatun Atlantis-ottelun loppuhetkillä päävalmentaja Brian Page joutui punaisen kortin myötä ulosajetuksi ja kettumiehistön päävalmentaja on täten toimitsijakiellossa tiistain ottelun. Atlantis-ottelun positiivisinta antia puolestaan oli Robin Saastamoisen paluu pelikentälle viime kesäkuussa tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen. Hyökkääjä kertoo omasta kuntoutusprosessistaan sekä perjantaisesta kentälle paluustaan seuraavasti:

– Kuntoutusprosessiin oon ollut tyytyväinen ja siihen, miten alusta alkaen kuntoutuminen on edennyt suunnitelmien mukaan, hieman jopa odotettua nopeammin. Suurempia vastoinkäymisiä ei ole ollut ja ne pienet, joita ollut, ovat olleet lähinnä psyykkisiä. Fiilis oli totta kai hyvä päästä lähes vuoden tauon jälkeen kentälle joskin pelin tulos vähän negatiivisesti fiiliksiin vaikuttikin. Oma kunto on tällä hetkellä vielä melko keskeneräinen, mutta eiköhän se siitä lähde, Saastamoinen uskoo.

Vastaan asettuva HJK Klubi 04 on perinteisesti nuoriin lahjakkuuksiin luottava HJK:n reservijoukkue, joka vilisee nuorten maajoukkueista tuttuja lupauksia. Viime kaudella Kakkosen A-lohkossa kolmanneksi sijoittunut Klubi 04 kukisti nousukarsinnoissa Tampere Unitedin ja lunasti paikkansa tämän kauden Ykkösessä.

Tuttavallisemmin ”nollanelonen” on totuttu aiempinakin vuosina näkemään oman Kakkosen lohkon kärkipäässä, joskin vierailut Ykkösessä (nyk. Ykkösliiga) ovat jääneet usein lyhyiksi. Nousuun päättyneen viime kauden Klubi 04:n peräsimessä olleet Miika Nuutinen ja Henri Jussila siirtyivät Turkuun TPS:n valmentajiksi ja täten nollanelosen tämän kauden päävalmentajana toimii Aleksi Lalli.

Niin Klubi 04:ssa kuin muissakin HJK:n organisaation joukkueissa on vuosien varrella nähty myös useita JJK:n joukkueista valmennus- tai pelitaustaa omaavia pelaajia sekä valmentajia. Tämänkin kauden Klubi 04:n taustoihin kuuluu vielä viime kaudella JJK:ssa maalivahtivalmentajana toiminut Jori Särkkä sekä suorituskykyvalmentajan tittelillä toimiva, JJK:n junioreissa pelannut sekä valmentanut Timi Pettersson.

Klubi 04:n alkukausi on ollut tulosten valossa vahva. Jo talvikaudella hyviä tuloksia niin Ykkösliiga- kuin Veikkausliigajoukkueitakin vastaan kerännyt joukkue on säilyttänyt vireen myös sarjakauden alussa. Toistaiseksi tappioitta oleva nollanelonen on OLS:n ja EPS:n kanssa pelattuja maalittomia tasapelejä lukuun ottamatta voittanut kaikki ottelunsa, joista viimeisimpänä 0-5 vierasvoitto VIFK:n vieraana.

Tulevaisuuden tähtiä sisältävän joukkueen kokoonpano elää luonnollisesti HJK:n liigajoukkueen tarpeiden mukaan, mutta suomalaista jalkapalloa seuranneille tuttuja nimiä jo ennestään voivat olla esimerkiksi viime kauden lainalla KPV:ssä pelannut Niilo Kujasalo sekä myöskin lainalla IFK Mariehamnin riveissä pelannut Samuel Anini Junior. Nähtäväksi jää, vaikuttaako HJK:n organisaatiossa alkuviikon aikana tapahtuneet muutokset myös Klubi 04:n kokoonpanoon.

JJK lähtee kuitenkin hyvävireisen kotijoukkueen vieraaksi katkaisemaan omaa tuloksellisesti vaikeampaa jaksoaan. Vierasvoittoon vaadittavia elementtejä sekä parannettavaa alkukauden esityksistä Saastamoinen löytää niin hyökkäys- kuin puolustuspäästä.

– Klubi 04:sta on melko selkeä kuva, miten he tulevat pelaamaan ja minkälaista jalkapalloa heidän organisaatiossa halutaan toteuttaa. Jotta pisteet huomenna lähtevät Jyväskylään on meidän koko joukkueena puolustettava paremmin, liikaa on soinut omissa. Klubi haluaa varmasti pitää palloa ja kontrolloida peliä sitä kautta, joten meidän oltava myös kärsivällisiä ja aggressiivisesti iskettävä kun paikka tulee. Lisäksi aktiivisuutta ja juonikkuutta hyökkäyspäähän kaivataan hieman lisää, jotta päästään useammin laadukkaille maalintekopaikoille, Saastamoinen vaatii.

HJK Klubi 04 vs JJK || ti 21.5.24 klo 18:30 || Bolt Arena, Helsinki

Ottelu on katsottavissa HJK TV:ssä (maksullinen lähetys)