Kippari Hyyrynen valmiina luotsaamaan JJK-laivan voittoon hallitsevaa mestaria vastaan

26.05.2011

18-mikko-hyyrynen-jjk2011HJK ja JJK iskevät sunnuntaina yhteen kauden ensimmäisessä Juhlapäivän ottelussa. Samalla peli on myös sarjan kärkikamppailu, sillä JJK on sarjataulukon piikkipaikalla ja HJK kolmantena. 

JJK:n alkukausi on sujunut loistavasti, sillä kuudesta ottelusta on kertynyt kasaan peräti 16 pistettä. Sunnuntain peliin jyväskyläläisjoukkue lähtee viiden ottelun voittoputkessa.

– Tiukkoja pelejä tässä on ollut, jotka olemme pystyneet kääntämään voitoiksi. Tuntuu siltä, että meillä jätkät ovat hyvässä iskussa aika laajalla rintamalla, JJK:n hyökkääjä Mikko Hyyrynen pohtii.

JJK on ollut alkukauden peleissä varsinkin toisella jaksolla todella vahva. Viime ottelussa KuPSia vastaan se iski molemmat maalinsa jälkimmäisellä 45-minuuttisella. Sitä ennen TPS-ottelussa JJK puolestaan nousi maalin takaa 3-2-voittoon iskemällä kaksi maalia pelin viime minuuteilla.

– Olemme olleet kärsivällisiä ja luottaneet siihen omaan tekemiseen. Välillä pallo on myös pomppinut meille hyvin, mutta olemme kovalla työllä sen onnen ansainneet näissä maaleissa, Hyyrynen miettii.

Hyyrynen on ollut JJK:n alkukauden tehomies. Neljällä maalilla ja kahdella syötöllä hän johtaa myös koko liigan tehotilastoa. Hyyrysen ympärillä ovat huseeranneet tehokkaina vikkeläjalkaiset Mikko Manninen, Tommi Kari, Niko Markkula ja Jani Virtanen.

– Oma rooli on selkeytynyt aika paljon. Nyt ei tarvitse hakea palloa niin paljon, kun muut herrat tekevät hyvin peliä siinä ympärillä. Oma rooli on sitten enemmän jyrätä sinne maalille, tehomies Hyyrynen kertoo omasta roolistaan.

 

Sunnuntaina Juhlapäivän ottelu

JJK matkustaa sunnuntaina HJK:n vieraaksi Sonera Stadiumille. Kärkikamppailun lisäksi kyseessä on siis kauden ensimmäinen Juhlapäivän ottelu.

Hyyrysen mukaan edessä on iso ja mielenkiintoinen haaste.

– HJK on pelissä ennakkosuosikki ja suurin mestarisuosikki sarjassa. Kyllä se on varmasti pahin paikka mennä pelaamaan Sonera Stadiumille.

– Heillä on laaja materiaali ja paljon laadukkaita pelaajia. Se on Suomen ykkösseura, joten materiaali on kova. Siihen päälle vielä Litmanen, jonka rooli ennen peliä on tietysti vielä kysymysmerkki, Hyyrynen lisää.

Ottelun yksi mielenkiintoisimmista taisteluista on Hyyrysen ja HJK-topparien kohtaaminen.

Juhani Ojala ja Mathias Lindström ovat todella kovia vääntämään. Ojala on hyväntuntuinen toppari, jolla on hyvät mahdollisuudet siirtyä jo ulkomaille. Kyllä vastaan tulee varmasti hyökkääjän kannalta kovin mahdollinen haaste.

JJK:lla on pisteitä kasassa 16 ja HJK:lla 12. Voitolla JJK kasvattaisi eron jo seitsemään pisteeseen.

– Kyllä me aina jokaista peliä lähdemme voittamaan. Jos ennakkoasetelmia ajattelee, niin kyllä se tasapeli vieraissa ennakkosuosikkia vastaan voisi olla myös ihan ok. Tarkoitus on kuitenkin kehittää ja parantaa sitä omaa pelaamista koko ajan, Hyyrynen summaa.

HJK:n ja JJK:n välinen Juhlapäivän ottelu pelataan sunnuntaina Sonera Stadiumilla Helsingissä kello 18.30. Kettupaidat järjestävät titaanien taisteluun myös fanimatkan, lue reissusta lisää täältä ja pomppaa mukaan HJK:n kaatoon!