Waari: HJK-JJK

28.05.2011

Sunnuntaina JJK:lla on edessään kauden tähän mennessä haastavin ottelu. Vieraspelissä suurinta mestarisuosikkia vastaan JJK jää todennäköisesti ilman pisteitä, sillä HJK on kotonaan yli 50%:n voittajasuosikki.

JJK pelasi maanantaina KuPS:a vastaan tarkan ja fyysisesti vaativan ottelun, jossa maalipaikat olivat vähissä. Kettupaidat pystyivät kuitenkin lopulta luomaan muutaman paikan enemmän ja ansaitsivat ottelusta niukalla marginaalilla täydet kolme pistettä. JJK:n ottelusuunnitelma toimi erinomaisesti ja torstaina cup-ottelussa MIFK:n tuhonnut Dickson ei saanut itselleen palloja.

Edellä mainittu MIFK voitti HJK:n viime sunnuntaina ansaitusti 2-0. MIFK prässäsi vastustajaansa voimakkaasti eikä päästänyt HJK:n taitavia pelaajia kääntymään ja haastamaan ”yksi vastaan yksi”-tilanteissa. Hyökkäyssuuntaan MIFK antoi voimakkaasti painetta HJK:n toppareille. Edellisessä ottelussa HJK:n kohdannut Jaro avasi peliä hyvin alakerrasta, mutta ei pystynyt antamaan linjan taakse painetta, jolloin tiiviisti puolustanut HJK pystyi pitämään Jaron hyökkääjät helposti poissa maalipaikoilta.

Sunnuntain ottelussa JJK:n avainpelaaja on jälleen huippuvireinen Mikko Hyyrynen. Hyyrysen suoraviivaiset juoksut painavat vastustajan puolustuslinjaa alaspäin ja vapauttavat tilaa Jani Virtaselle ja Mikko Manniselle linjojen välissä. Elämänsä vireeseen noussut Hyyrynen haastaa topparit voimakkaasti ja pakottaa keskuspuolustajat kääntymään. Hyyrysen juoksujen myötä Virtaselle tippuvat kakkospallot tuottavat JJK:lle vaarallisia maalintekotilanteita.

JJK:n täytyy uskaltaa pelata omaa pallollista peliä myös HJK:ta vastaan vieraissa. Taitava HJK painaa vetäytyviä vastustajia vastaan pelin väkisin rangaistusalueen lähettyville ja tekee erikoistilanteista tarvittavat maalit. JJK:n Manninen-Virtanen-akseli pystyy jokaisessa ottelussa luomaan riittävän määrän maalitilanteita ottelun voittamiseksi. Kahdessa viimeisessä ottelussa JJK:n keskikentän keskustan pelaajien rooli on aiempaa voimakkaammin eriytynyt sillä JP Tuomanen pelaa lähempänä toppareita ja Eero Korte liikkuu voimakkaammin hyökkäyssuuntaan. Sunnuntain ottelussa on luvassa kova haaste HJK:n todennäköistä kaksikkoa Alexander Ring-Dawda Bah vastaan. Ring on osoittanut olevansa kokonaisvaltainen huippupelaaja, joka nuoresta iästään huolimatta pystyy erinomaisiin fyysisiin katkoihin ja niiden jälkeen loistaviin avaussyöttöihin. Bah on puolestaan vaarallinen kentän keskustasta lähtevissä nopeissa kuljetuksissa.

Kotonaan HJK on ottelun suosikki, mutta reippaalla asenteella otteluun lähtevä ja hyvin levännyt JJK pystyy vieraissakin haastamaan sarjan parhaan joukkueen. Ottelun todennäköisyysarvio HJK 53%, tasapeli 27% ja JJK 20%.

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja jalkapallosta juonikkaasti jaaritteleva jamppa. Lue lisää Waarin mietteitä urheilusta ja vedonlyönnistä Twitterissä.