Kettupaidat menetti taas johtoasemansa

10.03.2011

Hyyry InterJJK karkasi TamU:a vastaan kuudessa minuutissa 0-2 -johtoon, mutta taipui lopulta 3-2 (1-2) -tappioon. Babatunde Wusu vei vieraat johtoon jo viidennellä peliminuutilla, ja vain minuuttia myöhemmin kärkipari Mikko Hyyrynen tuplasi etumatkan.

– Hyvä, terävä alku meiltä ja saatiin peli haltuun, joskin päästiin vähän helposti 2-0 -johtoon. Toki maalit oli hyvin tehtyjä, valmentaja Jori Särkkä kertaa.

– Mutta oleellista on, mitä tapahtui sen jälkeen. Meidän pitäisi pystyä pelaamaan paremmin johtoasemassa. Siinä on henkistä puolta paljon mukana, ei pitäisi ahnehtia vaan pelata tasapainoisesti ja kontrolloida peliä.

Liigacupin maalijuhlat saivat jatkoa 10. minuutilla, kun tamperelaisten Aleksei Kangaskolkka viimeisteli taukolukemiksi jääneet 1-2.

Toinen jakso alkoi KuPS-ottelun tapaan vastustajan tasoitusosumalla, kun Antto Hilska hyödynsi JJK-maalivahti Mihály Szerovayn arviointivirheen keskityspallossa. Maaliakin ratkaisevampi tapahtuma nähtiin pian perään, kun JJK-kippari Mikko Hyyrynen ajettiin 52. minuutilla ulos suoralla punaisella kortilla.

– Vähän yliyrittämistä Mikeltä ja turha punainen, mutta tilanteessa jäi ensimmäinen rike näkemättä, Särkkä näkee.

Alivoimainen vierasjoukkue kesti melkein loppuun asti, mutta lisäajalla Jarkko Okkonen joutui kaatamaan irti rynnineen ex-kettupaita Mika Lahtisen, ja Jonas Emet iski loppuluvut seuranneesta rangaistuspotkusta.

– Rankkaritilanteessakin jäi ensimmäinen tilanne viheltämättä, Lada repi Okkosta sen verran että pääsi juoksukilpailuun ja avustava sitten liputti rankkarialueella tapahtuneen törmäyksen pilkuksi. Tuomarityöskentelyn taakse on kuitenkin ihan turha mennä, meidän pitäisi pelata paremmin.

Näin JJK:n saldo viidestä Liigacup-väännöstä on voitto, kolme tasapeliä ja tappio hämmentävällä maalierolla 13-13. Jatkopaikkaan vaaditaan vähintään piste lauantain ratkaisevassa Jaro-ottelussa, jossa JJK esiintyy ensimmäistä kertaa kaudella 2011 kotikentällään.

– Onneksi uusi peli tulee nopeasti vastaan. Panoksia riittää, Särkkä toteaa.

 

Maalikooste ottelusta:

{youtube}j9sP-F0xvZc{/youtube}