TamU-JJK: Misi maalissa, Manninen ja Kari laidoilla

09.03.2011

09032011-jjk-tamu-lineup-pohja1JJK aloittaa Liigacupin vierasottelunsa Tampere Unitedia vastaan varsin yllätyksettömällä kokoonpanolla. Peukaloleikkauksesta toipunut Mihály Szerovay pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa Suomen maaperällä, mutta muuten avausmiehityksestä on vaikea löytää suuria yllätyksiä. Kuumeilun vuoksi sivussa ovat Eero Korte ja Niko Markkula. Lisäksi Samu Nieminen on U19-maajoukkueen mukana Eerikkilässä, jossa joukkue kohtaa tänään Viron.

– Tietyille pelipaikoille on selkeästi aiempaa enemmän kilpailua, eikä kenelläkään ole automaattista paikkaa avaukseen. Nyt rinki on vähän kapeampi sairastumisten vuoksi, mutta esimerkiksi Eeroa säästellään flunssan jäljiltä, meillä on kuitenkin kahden pelin viikko, valmentaja Jori Särkkä toteaa.

Vastustajalta hän odottaa sitoutunutta ja työteliästä ilmettä.

Jallun (TamU-luotsi Jarkko Wiss) tuntien vaatimustaso on siellä varmasti korkealla, ja joukkue prässää aktiivisesti korkealta.

JJK:n keskikentän ja hyökkäyksen variaatiomahdollisuudet ovat tällä kaudella selkeästi aiempaa suuremmat, vaikka hyökkääjistä Lasse Linjala on pitkään sivussa. Espanjan leirillä Tamás Gruborovics pelasi toisessa ottelussa vedettynä hyökkääjänä, itselleen mieluisimmassa roolissa. Nyt Gruborovics palaa J-P Tuomasen aisapariksi keskikentän ytimeen.

– On hyvä että tiettyä pelivaraa on, mutta nyt mennään tällä kokoonpanolla. Toki tällaisten pelaajien olemassaolo antaa mahdollisuuksia variaatioihin myös ottelun sisällä, Särkkä tuumaa.

Mikk Reintam pelaa seuran ja Veikkausliigan välisen tiedonkulun
hitauden vuoksi yhä testipelaajan statuksella, toisen testimiehen paikan
ottaa vaihtopenkillä aloittava Niko Kautto.

TamU-JJK Pirkkahallissa tänään kello 18.30.

JJK:n avaus: Szerovay; Viren, Reintam, Pasoja, Latikka; Kari, Tuomanen, Gruborovics, Manninen; Hyyrynen, Wusu.
Vaihtopenkki: Korhonen, Okkonen, Tapaninen, Virtanen, Taylor, Poutiainen, Kautto.