JJK taipui KuPS:n käsittelyssä Harjulla

02.10.2011

Kettupaidat koki kauden toisen kotitappionsa kitkerimmällä mahdollisella tavalla, kun rakas kiistakumppani KuPS haki pisteet Harjulta lukemin 1-2 (0-0).

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli molemmin puolin varovaista pelaamista. Kettupaitojen paras tilanne aukesi jo kolmannella minuutilla Jani Virtaselle, joka pääsi marssimaan kuopiolaispuolustuksen läpi erinomaiseen tekopaikkaan, mutta laukaus kilpistyi Mika Hilanderin hyvin ajoitettuun vastaantuloon.

KuPS vaikutti ensimmäiset 20 minuuttia valmiimmalta peliin, ja erityisesti terävästi katkoneet topparit Pyry Kärkkäinen ja Balazs Balogh tekivät JJK:n hyökkäyspelistä vaikeaa. Puoliajan edetessä Kettupaidat pääsi muutamaan kertaan ohittamaan KuPS-prässin mainioilla kombinaatioilla, mutta maalitilanteiden luominen ei onnistunut.
Vieraiden vaarallisinta antia olivat Aleksi Paanasen erikoistilanteet. Aivan puoliajan loppuhetkillä Anssi Virén joutui kaatamaan pallonmenetyksen jälkeen karkuun sännänneen Dicksonin. Erotuomari Antti Munukka muisti Viréniä tilanteessa keltaisella kortilla.

Toiselle puoliajalle KuPS tuli yhä päättäväisemmällä otteella. Paine palkittiin jo neljän minuutin pelaamisen jälkeen, kun tauolla kentälle vaihdettu Miikka Ilo keskitti vapaapotkun Pietari Holopaisen otsaan.

Heti johtomaalin jälkeen JJK sai hyvän hyökkäyksen, jossa tilanteet osuivat niin Tommi Karille kuin Tamás Gruborovicsille, mutta viimeistely ei onnistunut. Ote siirtyi pian takaisin KuPS:lle, ja hieman ennen tunnin täyttymistä Ilja Venäläinen vapautti Oladije Williamsin boksin sisään maalintekoon. Kettupaitojen peli oli tyystin sekaisin aina 70. peliminuutin tienoille asti. Vaihdosta peliin tullut Patrick Poutiainen käänsi pelin kulun ja ampui kavennusmaalin loisteliaan yksilösuorituksen jälkeen.

Viimeisen kymmenen minuutin paine tuotti puolittaisia paikkoja, mutta Hilanderia ei päästy kunnolla testaamaan. Loppuhetkillä KuPS:n Dickson karkasi vastaiskussa yksin läpi, mutta Janne Korhonen torjui pallon kulmaksi.

Pistemenetys oli JJK:lle mitalitaistelun kannalta hyvin katkera.