Kauden loppuhuipennus: päätöskierroksella kotona vastassa PAVE – päävalmentaja Elfadl luottavaisena

04.10.2019

JJK:n kausi huipentuu perjantaina, kun Kettupaidat isännöivät kotikentällään iisalmelaista PAVE:a klo 19 alkavassa ottelussa. Mikäli JJK voittaa, päästään Harjulla juhlimaan sarjan voittoa ja nousupaikkaa Kakkoseen!

JJK lähtee päätöskierrokselle sarjakärkenä: 19 pelatun kierroksen jälkeen JJK johtaa sarjaa kahden pisteen turvin. JJK ohitti viime keskiviikon upealla derbyvoitolla sarjan piikkipaikkaa lähes koko kauden pitäneen FC Blackbirdin noustuaan jännittävien vaiheiden jälkeen derbyssä 1-0-tappioasemasta 1-3-voittoon Leevi Kemppaisen, Robin Saastamoisen ja Eeli Liukkosen maaleilla.

JJK:n perjantainen vastustaja PAVE on yksi tämän kauden sarjanousijoista. Vaikean alkukauden jälkeen PAVE äityi heinäkuussa varsin vahvaan vireeseen pelaten peräti kahdeksan peräkkäistä peliä ilman tappioita, napaten kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Jyväskylään PAVE saapuu kuitenkin takanaan kaksi peräkkäistä tappiota: FC Blackbirdille sekä JPS:lle. JJK vieraili PAVE:n luona heinäkuun alkupuolella ja haki Iisalmesta selkeän 0-5-voiton, kun maalinteossa onnistuivat Niklas Kauppinen, Leevi Kemppainen, Robin Saastamoinen, Rasmus Ervasti ja Juho Luoma. Maalilla debytoi tuolloin B-juniori-ikäinen Antto Mikkonen.

Kapteeni Saastamoisen johdolla aiempaan PAVE-peliin Iisalmessa.

JJK:n päävalmentajana toimii kuluvalla kaudella Basam Elfadl, joka odottaa päätöskierroksen ottelua hyvillä fiiliksillä ja tyytyväisenä joukkueensa esityksiin kokonaisuudessaan.

– Tyytyväinen voi olla siihen. miten kausi on tähän menessä kokonaisuudessaan mennyt. On mennyt aika pitkälti odotusten mukaan – kauden edetessä peli on kehittynyt ja pelaajat ovat sisäistäneet meidän tavan pelata.

– Ehkä se, mitä ei osannut odottaa, on ollut se miten joukkue muuttui kauden mittaan  – toisaalta sellainenkin osaltaan kuuluu tähän.

Pelaajistossa onkin tapahtunut kauden aikana jonkin verran muutoksia – esimerkiksi suuressa roolissa alkukaudella keskikentän keskustassa häärinyt Aatu Manninen siirtyi opintojen perässä Mikkeliin ja Ykköseen MP:n riveihin ja kettulaumaan puolestaa liittyi useampikin uusi pelaaja paikkakunnalle muutettuaan. Joonas Madetoja, Juuso Eteläpää ja Matias Sarlin ovat saapuneet Jyväskylään opiskelemaan, Niilo Jokinen puolestaan suorittamaan asepalvelustaan Tikkakoskelle.

Tulijat ovat kuitenkin sopeutuneet hyvin kettulaumaan.

– Vaikka menee tietenkin aina hetki ennen kuin uudet pelaajat pääsevät sisään joukkueeseen, on meille tulleet pelaajat sopeutuneet hyvin ja todella nopeasti porukan mukaan. He ovat myös sitoutuneet työntekoon ja meidän yhteisiin tavoitteisiin.

Joukkueen tähtäin onkin kaiken aikaa ollut Kakkosen paikassa. Elfadl sanoo, että etenkin kauden edetessä myös sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin on alkanut näkyä joukkueessa entistä selkeämmin.

– Aivan jokaisesta huomaa, miten tärkeää on saavuttaa se tavoite ja kaikki haluavat tehdä sen eteen töitä ja hoitaa jokaiset treenitkin niin hyvin kuin mahdollista. Blackbird-ottelu oli hyvä esimerkki siitä, miten paljon kaikki halusivat voittoa ja jokainen pelaaja juhli sitä, oli sitten kentällä tai ei.

Voittomaaliksi jääneen Saastamoisen 1-2-osuman juhlintaa viime viikon derbyssä.

Vaikka Elfadl on ollut jo vuosia mukana JJK:n nuorten valmennuksessa, on kuluva kausi ensimmäinen vastuuvalmentajana miesten tasolla. Aisaparinaan Elfadl’lla on Sakari Holopainen, jolla on kuitenkin tuplarooli valmennuksen lisäksi myös pelaajana.

– Tietenkin tässä on myös itse oppinut paljon ja sen myötä kehittynyt valmentajana. Kauden aikana on tullut paljon uusia asioita – ei varsinaisesti kuitenkaan isompia yllätyksiä, sillä sitä osasi odottaakin, että uusia asioita tulee opittaviksi. Esimerkiksi se, että nyt valmennettavissa on monen ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia pelaajia – sellaista joukkuetta on erilainen käsitellä kuin juniorijoukkuetta, jossa pelaajat ovat samanikäisiä keskenään.

– On myös tullut tullut vastaan harjoituksia ja ajatuksia, jotka eivät olekaan käytännössä toimineet. Niistä on opittu ja löydetty ne jutut, jotka juuri meille toimii.

Kauden ratkaisun hetket ovat nyt käsillä, sillä voitolla PAVE:sta JJK pääsee juhlimaan nousupaikkaa Kakkoseen – muutoin sarjan ratkaisut riippuvat myös lauantaina oman ottelunsa pelaavasta FC Blackbirdista. Elfadl on luottavainen ottelun kynnyksellä.

– Kyllä otteluita sopivalla tavalla jännittää itsekin, mutta ennemminkin pitkin viikkoa mitä enää pelin aikana. Niin nytkin: viimeiset treenit on vedetty eli treenikentällä on nyt tehty kaikki mitä voi, nyt on pelin aika ja olo on luottavainen.

Valmennuskaksikko Holopainen & Elfadl

* * * * * * *

Kolmosen voittaja saa nousuoikeuden kauden 2020 Kakkoseen, nousupakkoa ei kuitenkaan ole. Mikäli voittaja ei halua nousta, nousupaikkaa tarjotaan sarjassa toiseksi sijoittuneelle joukkueelle. Sarjakakkonen FC Blackbird pelaa viimeisen kierroksen ottelunsa lauantaina 5.10. Kings SC:n vieraana Kuopiossa – kuitenkin mikäli JJK voittaa PAVE:n, ei Blackbirdin ottelulla ole sarjan kärjen järjestyksen kannalta enää merkitystä.

* * * * * * *

Ottelun lipunmyynti käynnistyy Harjun Stadionin Ihantolantien puoleisen sisäänkäynnin luona olevalla lipunmyyntipisteellä pelipäivänä klo 18:00 alkaen, jolloin myös tapahtuman portit aukaistaan.
Lipunmyynnissä maksuvälineenä käyvät käteisen lisäksi myös yleisimmät sirulliset pankkikortit.
Erilaiset kulttuuri- ja liikuntasetelit tai niitä tarjoavien yritysten sirulliset maksukortit eivät valitettavasti käy maksuvälineenä.

HUOM! Sisäänkäynti stadionille tapahtuu vain Ihantolantien puoleisesta pääportista. Saavuthan ajoissa sisäänkäynnin mahdollisen ruuhkautumisen välttämiseksi.

Kioski palvelee kentän Vesilinnan puoleisessa päädyssä ja siellä maksuvälineenä käy käteisen lisäksi siis myös korttimaksu.

* * * * * * *

Lippuhinnasto JJK:n otteluissa Harjulla kaudella 2019:

– Aikuiset 10e
– Alennusryhmät 5e *

– Alle 16-vuotiaille vapaa pääsy kaikkiin otteluihin!

*) alennusryhmät: opiskelija, työtön, eläkeläinen, varusmies

HUOM! Liput eivät ole numeroituja, joten paikkansa voi valita vapaasti.