Juhannus käyntiin torstain kärkiottelulla

22.06.2022

Kettupaidat pääsevät isännöimään kirjaimellista herkkupalaa, kun sarjakakkonen Hercules saapuu vieraaksi Harjulle juhannuksen aatonaaton kärkiottelussa.

JJK lähtee otteluun hienoisena suosikkina, sillä se johtaa Kakkosen C-lohkoa kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen ja on sarjassa ainoana joukkueena yhä ilman tappioita. Torstain vierasjoukkue, oululainen JS Hercules seuraa tiiviisti kettujen kannoilla ja on vain kolmen pisteen verran perässä. Oululaisseuralla on plakkarissaan kahdeksasta ottelusta viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio sarjakolmoselle Vasa IFK:lle. Kyseessä on siis niin sanottu kuuden pisteen ottelu, sillä hakemalla pisteet Harjulta oululaiset nousisivat JJK:n kanssa tasapisteissä sarjan kärkeen. Viime vuosien Kakkosen C-lohkon kestomenestyjä Hercules on haaveillut sarjanoususta, mutta hyvistä sijoituksista (sijat 2 ja 3 kahdella edelliskaudella) huolimatta se kirkkain sija on jäänyt vielä saavuttamatta.

JJK:lla on saldonaan kahdeksasta pelatusta ottelusta kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä. Pistemenetykset ovat tulleet ehkä vähän yllättäenkin juuri kotikentällä, kun ensin Viitaniemen tekonurmella Rovaniemen Palloseuraa vastaan pelattu kotiavaus päättyi 2-2-tasapeliin ja myös Harjulla päädyttiin pistejakoon GBK:n kanssa. Vierasotteluista Kettupaidoilla on puhdas saldo, joka sai jatkoa viime sunnuntaina OLS:n vieraana.

Sateisen harmaalla Castrénin tekonurmella pelattu ottelu JJK:n ja neljän pisteen päässä sijalla 3 olleen kotijoukkueen välillä eteni pitkälti Kettupaitojen komennossa, vaikka OLS pääsikin kuin varkain iskemään kamppailun avausosuman hyödynnettyään JJK:n puolustuksen harhasyötön. JJK:n pelille tyypillinen korkea ja aggressiivinen prässi oli läpi ottelun myrkkyä oululaismiehistölle, jonka omat maalipaikat jäivät lopulta vähiin. Pitkästä aikaa avauksessa pelannut Robin Saastamoinen toi ketut tasoihin 19. minuutilla ja vaihdosta juuri Robinin tilalle tullut super-sub Jimi Saarikko viimeisteli itse 1-2-voitto-osuman reilun tunnin kohdalla.

JJK ja Hercules kohtasivat viime kaudella kahdesti. Sarjan kärjessä kesäkuussa Harjulle saapunut Hercules taipui ensimmäinen kohtaamisessa 2-0 Saastamoisen ja Joel Pasasen osumilla. Syksyllä Oulussa pelatussa kohtaamisessa pisteet puolestaan jaettiin 1-1-lukemin. Kaudella 2020 keskinäisiä pelejä pelattiin vain yksi, joka päättyi Herculeksen 2-1-kotivoittoon.

Herculeksen valmentajana toimii ensimmäistä kauttaan tanskalainen Peter Ebbe Tønder ja myös pelaajistossa on tapahtunut jonkin verran muutoksia. Joukkueen ovat jättäneet maalinteosta viime kaudella pääasiassa vastanneet Sami Karjalainen ja Hannes Seikkala. Nuori puolustajalupaus Jesse Kilpeläinen siirtyi puolestaan Ykköseen MP:n rivistöön. Kapteenina jatkaa kuudetta kauttaan Hercules-maalin suulla torjuva, kokenut OLS-kasvatti Aleksanteri Patronen ja maalinsylkijän roolin on ottanut itselleen jo yhdeksän häkkiä tällä kaudella viimeistellyt, useammankin oululaisseuran paidassa nähty Jyri Vääräniemi, jonka kanssa kettupuolustus saa olla tarkkana. Hercules on päässyt hyvään vireeseen pienen toukokuun tuloksellisen notkahduksen jälkeen ja saapuu varmasti Jyväskylään mielessään neljäs peräkkäinen voitto.

JJK:lla on meneillään varsinaiset härkäviikot, sillä viime viikonlopun OLS-ottelun ja torstain Hercules-kamppailun jälkeen se kohtaa seuraavaksi RoPS:n, VIFK:n sekä Närpes Kraftin, jotka kaikki löytyvät niin ikään sarjan kuuden kärjestä. Närpiössä 17.7. pelattavan vieraspelin jälkeen sarja onkin jo yli puolen välin krouvin ja kaikki joukkueet on kohdattu vähintään kertaalleen.

JJK – Hercules || 23.6.22 klo 18:30 || Harjun Stadion || liput: jjk.fi

Katso ajantasainen tapahtumainfo ennen otteluun saapumistasi täältä