JJK:lle hieno voitto KuPS:sta!

18.02.2012

JJK avasi vuoden 2012 Liigacupin voittotilinsä maukkaimmalla mahdollisella tavalla, kun kettulauma vei mukaansa kolme pistettä KuPS:n kotiluolasta lauantai-iltapäivänä. JJK:n maalintekijät olivat Eero Korte, Babatunde Wusu ja Mikk Reintam, kotijoukkueen ainokaisesta vastasi tuore vahvistus Chris James.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasaista kyräilyä, eikä huippuvaarallisia tilanteita juuri ollut kummassakaan päässä. Ensimmäinen paikka tuli JJK:lle, kun kymmenen minuutin pelin jälkeen Tamas Gruborovics pääsi kokeilemaan vasemmalta – Mika Hilander KuPS-maalilla kuitenkin torjui. 23. minuutilla useamman kerran KuPS-puolustukselle harmaita hiuksia aiheuttanut Jani Virtanen juonitteli erinomaisesti kotijoukkueen rangaistusalueen rajalla, mutta puolustus ehti ajoissa hätiin ja tilanne kuivui kokoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Antto Hilskalla oli paikka kokeilla, mutta puolustus ennätti jälleen blokkaamaan vedon. Puolen tunnin kohdalla JJK rakensi oivallisesti paikan, josta Babatunde Wusu oli päästä karkaamaan KuPS-topparien välistä – tilanne oli kuitenkin niukka paitsio.

Kotijoukkue ei ensimmäisellä puoliajalla juuri päässyt toden teolla hätistelemään kettupaitojen maalia. Molemmat joukkueet myös selvästikin totuttelivat Kuopiohallin aivan uuteen tekonurmeen, jonka liukkaus sai yhden jos toisenkin liukastelemaan.

Toisen puoliajan ensimmäisellä kymmenminuuttisella tilanteita riittikin molemmissa päissä. Jo toisella minuutilla Ville Viljala kettupaitojen tolppien välissä joutui nyrkkeilemään napakan vedon kulmaksi ja tämän jälkeen mentiinkin muutama minuutti varsin vauhdikkaasti päästä päähän.

51. minuutilla JJK sai kulmapotkun, jota asteli antamaan Jani Virtanen. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui KuPS-boksiin aivan vapaaksi unohtuneelle Eero Kortteelle, joka sai kaikessa rauhassa tällätä pallon voimalla Mika Hilanderin selän taakse: tilanne 0-1!

Kauaa eivät kettufanien juhlat kuitenkaan ehtineet kestää: heti seuraavasta hyökkäyksestä pallo päätyi Chris Jamesille JJK-maalin edessä ja tämä rankaisi armotta lukemiksi 1-1.

Tasoituksen jälkeen JJK hiljalleen otti pelin haltuunsa ja ahdisteli kotijoukkueen maalia useita kertoja. Viime kaudella Harjulla uskomattoman kaukolaukausmaalin tuolloin KuPS-maalia vartioineen Mikko Vilmusen selän taakse ladannut Virtanen kokeili ottelun 63. minuutilla jälleen, olisiko KuPS:n veräjänvartija yllätettävissä – komea kaukoveto kilpistyi kuitenkin tällä kertaa maalikehikkoon.

Paikoista huolimatta ottelun seuraavaa maalia saatiin odotella aina viimeiselle vartille asti. 76. minuutilla JJK:n eduksi tuomittiin vapaapotku vajaasta paristakymmenestä metristä ja pallon sai lopulta haltuunsa aivan päätyrajan tuntumassa Babatunde Wusu, joka lähes nollakulmasta laittoi pelivälineen takatolpan kautta vastustamattomasti maaliin vieden vieraat toistamiseen johtoon.

Lopulliset lukemat vierasjoukkueelle niittasi mies, joka on painamassa nimeään pysyvästi niin jyväskyläis- kuin savolaisyleisönkin mieliin: Mikk Reintam. Maalin taustalla oli jälleen Jani Virtasen antama kulmapotku, jonka jälkeen pallo löysi tiensä boksissa vaanineen Reintamin päähän. Täysin omiin ylhäisiin korkeuksiinsa noussut nuorukainen puski 87. minuutilla komeasti lukemiksi 1-3 ja teki näin JJK-uransa kolmannen maalin – ja kolmannen maalinsa KuPS:n verkkoon.

Maali oli ottelun viimeinen ja näin Kuopiohallin 1160 katsojaa jyväskylästä tulleine faniryhmineen sai todistaa JJK:n loistavaa voittoa – tästä on hyvä jatkaa!

KuPS – JJK 1-3 (James 53′ – Korte 52′, Wusu 76′ Reintam 87′)

Viljala; Tapaninen (90′ Hanslian), Reintam, Pasoja (v), Turpeenniemi; Gruborovics, Tuomanen, Korte, Hilska (66′ Innanen); Wusu (91′ Markkanen), Virtanen (88′ Linjala).