JJK-VPS: Pisteet lähtivät Vaasaan

30.04.2012

Vaasan Palloseura vei vappupisteet Pohjanmaalle oltuaan 0-2-luvuin parempi maanantai-illan ottelussa. Maalinteossa onnistuivat Steven Morrissey 3. ja Sebastian Strandvall 72. minuutilla.

 

JJK aloitti vappuaattona pelatun toisen kotiottelunsa terävästi ja saikin vaarallisen tilanteen VPS-boksiin jo toisella minuutilla. Heti tämän jälkeen ottelu kuitenkin synkistyi heti alkuunsa, kun VPS pääsi karkaamaan maalintekoon jo ottelun kolmannella minuutilla. Asialla oli jo etukäteen vaaralliseksi tiedetty jamaikalaiskärki Steven Morrissey.

 

Maalin jälkeen ottelu tasaantui etukäteen odotettuihin uomiinsa: VPS antoi JJK:n hallita palloa ja kyttäsi paikkoja vastaiskuihin. JJK rakenteli useita hyviä hyökkäyksiä, mutta VPS:n boksiin nostetut keskitykset kilpistyivät lähes poikkeuksetta Vepsun nigerialaistoppari Augustine Jibrinin päähän.

 

Varsinkin puoliajan viimeisen vartin aikana JJK painosti vahvasti ja sai parikin kertaa vaarallisen hässäkän Vepsun boksiin. Näytti jo siltä, että tasoitus on vain ajan kysymys, mutta VPS-puolustus Jibrinin johdolla kuitenkin kesti ja näin tauolle siirryttiin VPS:n 0-1-johdossa.

 

VPS sai heti toisen jakson alkuminuuteilla peräkkäin kolme kulmapotkua, joista kuitenkin lopulta seurauksena oli vain maalipotku JJK:lle. Tämän jälkeen toinen puoliaika alkoi rullaamaan hyvin samanlaisissa merkeissä mihin ensimmäinen päättyi: JJK hallitsi palloa ja VPS vahti paikkoja vastaiskuille.

 

Tunnin kohdalla päävalmentaja Kari Martonen haki hyökkäyspäähän lisää fyysisyyttä ottamalla kärkeen Lasse Linjalan. Pian tämän jälkeen nähtiin JJK:n ottelun vaarallisin paikka, kun Mikko Mannisen vedon jäljiltä pallo kimposi ylärimasta puolelle ja takaisin peliin. Härdellitilanne boksissa päättyi lopulta Mannisen kaima Innasen saksipotkuun, joka kuitenkin painui ohi maalin.

 

Kettupaitojen kannalta kenties ottelun iloisin tapahtuma nähtiin 71. minuutilla, kun Eero Korte tuli keskikentän keskustaan Jukka-Pekka Tuomasen tilalle. Näin Korte teki odotetun paluun pelikentille sen jälkeen, kun hän maaliskuussa loukkasi jalkapöytänsä liigacupin ottelussa.

 

Vierasjoukkue ei kuitenkaan lahtelaisen paluuta kunnioittanut vaan niittasi toisen maalinsa kesken JJK:n hyvän painostuksen – 72. minuutilla vaasalaiskapteeni Sebastian Strandvall nappasi heikon syötön JJK-puolustuksessa ja pääsi näin kuittaamaan melko vaivattoman maalin nimiinsä.

 

0-2-maalin jälkeen JJK haki vielä maalia, mutta kunnon loppukiriä loppujen lopuksi Kettupaidat eivät saaneet aikaan. Niinpä pisteet lähtivätkin jälleen Harjulta vieraiden matkaan, tällä kertaa Pohjanmaalle.

 

 

 

Martonen: ”Maalit ratkaisevat”

 

Vaikka Martonen ei ollutkaan tulokseen tyytyväinen, näki hän parannusta edelliseen kotiotteluun.

 

– Olihan tuo jo paljon parempaa peliä kuin Hakaa vastaan, molempiin suuntiin, se on positiivista. Kuitenkin kaksi tuollaista maalia omaan päähän, niin kyllähän se rokottaa, Martonen toteaa.

 

– Kenties se viimeinen vaihde sitten jäi uupumaan. Maalipaikoille ei oikein päästy.

 

Martsi oli ensimmäisen puoliajan lopun hallinnan jälkeen luottavainen siihen, että toisella puoliajalla takaa-ajo tuottaa tulosta.

 

– Ensimmäisellä puoliajalla oli meiltä hyvää vyörytystä ja olin tauolla ihan luottavainen. Mutta maalit ratkaisevat – ja niitä me ei tänään tehty.

 

– Näköjään tarvitaan vielä se kolmas kotipeli, että saadaan voittotili auki.

 

 

Myöskään vierasjoukkueen valmentaja Olli Huttunen ei ollut omiensa esitykseen täysin tyytyväinen – voitosta huolimatta.

 

– Eka puoliaika oli meiltä aika hermostunutta, en oikein tiedä miksi. Ei tuo pelillisesti tyydytä – pelillisesti oltiin jäljessä tänään. Parempiakin ollaan oltu, Oka mietti.

 

– Paljon meillä on vielä töitä tehtävänä – paljon pitää vielä parantaa.

 

 

 

JJK – VPS 0-2 (Morrissey 3′, Strandvall 72′)

 

Korhonen; Tapaninen (81′ Markkula), Pasoja, Reintam, Turpeenniemi; Innanen, Tuomanen (70′ Korte), Poutiainen, Manninen; Gruborovics, Hilska (59′ Linjala).

 

Viljala, Nieminen, Korte, Järvinen, Markkula, Linjala, Hanslian.