JJK on Palloliiton laatuseurajärjestelmässä tasolla 4/5

24.02.2021

”JJK:n pelaajapolku kortteliliigasta junioreiden ja U-21 joukkueen kautta edustusjoukkueeseen on suunniteltu ja selkeä” toteaa Palloliitto arviointiraportissaan.

JJK:n toiminnan laatu on nyt todettu myös ulkopuolisten asiantuntijoiden toimesta. JJK:n tavoitteena on olla kokonaisvaltaisesti laadukas seura jossa, sekä valmennuksen taso, että harrastuksen mahdollistava toimintaympäristö on alueen paras. Olemme mukana Suomen Palloliiton laatuseurajärjestelmässä joka tukee seuroja laadun kehittämisessä. Palloliiton laatujärjestelmä tukee seuran kehittämistä kolmella osa-alueella (urheilutoiminnassa, johtamisessa ja viestintä/markkinoinnissa) ja viidellä eri tasolla. Toimintamme on auditoitu syksyn ja talven aikana ja toimintamme on arvioitu tasolle neljä. Laatujärjestelmässä on mukana 197 seuraa, joista tasoille 4 ja 5 on arvioitu 14 seuraa, joten voimme perustellusti kehua kuuluvamme suomalaisiin huippuseuroihin.

Seuran toiminnan tason mittaamisessa ensisijaisena tavoitteena ei tietenkään ole se, että voimme kertoa olevamme jollain numeerisella tasolla, vaan se että arviointiprosessin aikana joudumme läpikäymään toimintatapamme ja käytäntömme kaikilla osa-alueilla ja saamme palautetta siitä miten olemme onnistuneet sekä kehitysideoita siihen miten pystymme vielä parempaan.

Jäävuoren huippu, joka näkyy jalkapalloa seuraaville on joukkueiden kilpailullinen menestys. Se onkin yksi mittari onnistumisestamme, mutta laadukas pelaajakehitys ja valmennustoiminta on paljon muutakin kuin yksittäisen pelin tai sarjan lopputulos. Joukkueen menestys tukee yksilön kehittymistä, vain jos toiminta on muutenkin laadukkaasti järjestettyä. Laatua taas on mm. toiminnan suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys, pelaajien yksilöllinen huomioiminen, riittävästi harjoituskertoja hyvissä harjoitteluolosuhteissa, koulutetut ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet valmentajat, joiden tukena ovat liikunnan ja lajin ammattilaiset jne. Näissä olemme jo nyt todistetusti valtakunnallisella tasolla, mutta haluamme ehdottomasti olla vielä parempia.

Mikä on Palloliiton laatujärjestelmä?

Lue JJK Junioreiden toiminnasta täältä