JJK nousi tappioasemasta hienoon 1-2 vierasvoittoon AC Oulua vastaan

17.10.2010

Veikkausliigakauden 2010 toiseksi viimeinen kierros huipentui kettupaitojen kohdalla kullanarvoiseen 1-2 vierasvoittoon pohjoisen poikia AC Oulua vastaan. Lopputulos ja sen mukanaan tuomat kolme pistettä kotiinviemisiksi takaisin Keski-Suomeen merkitsivät samalla sitä, että JJK petrasi asemiaan huipputasaisessa sarjassa ja on nyt ennen viimeistä kierrosta sijalla 12, jättäen suoran putoajan sekä karsijan paikat Lahdelle ja Oululle.

Kotijoukkue AC Oulu sai otteluun lentävän lähdön kun Janne Hietanen laukoi 1-0 lukemat heiveröisesti vihelletystä vapaapotkusta 12. peliminuutilla. Tämä ei kuitenkaan lannistanut ”Päijänteen Barcelonaa” ja ansaittu tasoitus nähtiin kapteeni Mikko Hyyrysen toimesta sopivasti juuri ennen puoliaikaa. Hyyry puski takatolpalta pallon maaliin Jani Virtasen hyvästä keskityksestä ja puoliajalle mentiin tasalukemissa 1-1.

Toisella puoliajalla olikin JJK:n vuoro saada unelma-alku Mika Lahtisen maalatessa Lasse Linjalan tarjoilusta pelikellon näyttäessä 48. peliminuuttia. Juha Malisen luotsaama AC Oulu ei päässyt tolppaa lähemmäksi tavoitellessaan tasoitusta ja myös JJK:lla oli omat mahdollisuutensa lisätä johtoaan, mutta lisämaalit jäivät tällä kertaa tekemättä ja hyvällä taisteluilmeellä koko pelin puurtanut JJK kaappasi elintärkeät kolme pistettä mukaansa.

Kauden viimeinen peli JJK – FC Haka pelataan Harjun stadionilla ensi lauantaina 23.10. klo 14:00 – kaikki paikalle kauden huipennukseen!