JJK matkustaa sarjakärjen vieraaksi Joensuuhun

07.08.2020

JJK:n varsinaisen härkäviikon ottelut saavat jatkoa, kun lauantaina matkustetaan Joensuuhun sarjakärjen ja koko lohkon ennakkosuosikin JIPPO:n vieraaksi.

Kettupaidat kohtaavat lauantain kärkikamppailussa vieraskentällä sarjan piikkipaikkaa Herculesta ja JJK:ta paremman maalieron turvin pitävän JIPPO:n. Joensuulaiset taistelivat sarjanoususta Ykköseen jo viime kaudella, yltäen sarjassa toiseksi nousun jo hyvissä ajoin varmistaneen MP:n jälkeen. Kaudella 2018 JIPPO nappasi kolmannen sijan, joten luonnollisesti seura hakee tällä kaudella sitä kirkkainta sijaa ja paluuta Ykköseen, Kolmosessa ja Kakkosessa vietettyjen muutaman kauden jälkeen. Molemmilla seuroilla on siis hyvin samantyyppiset tulevaisuuden tavoitteet.

Tämän kauden poikkeuksellisesta sarjajärjestelmästä johtuen joukkueet kohtaavat toisensa kauden aikana kolmesti, joista ensimmäinen mittelö nähtiin juuri pari kierrosta sitten, kun JJK isännöi JIPPO:a Harjulla. Joukkueet tasasivat tuolloin pisteet kärkikamppailussa 1-1-lukemin. JIPPO oli vahvempi osapuoli kamppailun ensimmäisellä jaksolla ja isännät olivat hienoisissa vaikeuksissa vierasjoukkueen prässätessä sateen liukastamalla nurmella. Kotijoukkue JJK paransi kuitenkin peliään ottelun edetessä ja nappasi pelin haltuunsa. Ottelun molemmat maalit syntyivät toisella puoliajalla: Aleksis Lehtonen rokotti ensin kasvattiseuraansa tunnin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteesta ja tasoituksen pääsi iskemään hieman yllättäenkin keskikentän moottori Olli Pöyliö komealla kaukolaukauksella 87.minuutilla. ”Pölön” edellisestä osumasta futisviheriöillä oli ehtinyt kulua jo useampi vuosi ja maali oli samalla myös tämän kauden ensimmäinen vahvasta ja hyvin organisoidusta puolustuksestaan tunnetun JIPPO:n verkkoon tehty pelitilannemaali.

JJK:lle lauantain ottelu on tämän viikon toinen, sillä tiistaina todistettiin FCV:n uutta yleisöennätystä, kun Kettupaidat kävivät kylässä. JJK toi Vaajakoskelle heidän kaipaamansa yli 1500-päisen yleisön lisäksi myös täydet kolme pistettä, sillä kotijoukkue nousi 3-2 -voittoon vahvalla toisen jakson esityksellään aiheuttaen JJK:lle kauden ensimmäisen tappion. Vierasjoukkueella oli läpi ottelun vaikeuksia saada omaa peliään toimimaan, kun punapaitainen FCV piti peliä hallussaan. FCV:n hallinnasta huolimatta JJK pääsi kuitenkin tekopaikoille ja maalipörssin kärkeen noussut Robin Saastamoinen ehti kuin varkain iskeä tilanteeksi jo 0-2, kunnes peli kääntyi lopullisesti kotijoukkueelle. JJK:n musta hetki nähtiin toisella jaksolla, kun reilun 50 minuutin pelin jälkeen FCV pääsi rokottamaan vierailijoitaan reilun vartin sisään peräti kolmesti, pitäen pisteet kotiyleisön riemuksi Vaajakoskella.

JIPPO haki puolestaan edelliskierroksella Kuopiossa pelatusta Savo-Karjalan derbystä täyden pistepotin vahvavireisen KuFu98:n kustannuksella lukemin 0-2 ja jatkaakin siis ainoana joukkueena sarjassa yhä ilman tappioita, yhden ottelun vähemmän perässä kärkkyviä Herculesta ja JJK:ta pelanneena.

Viime tiistain FCV-pelin positiivisinta antia oli useiden pelaajien paluu loukkaantuneiden kirjoista pelaavaan kokoonpanoon. Kesäkuusta saakka sivussa ollut Joonas Madetoja palasi avaukseen ja koko kauden sivussa olleet Ville Kirvesoja, Leevi Kemppainen sekä Joel Pasanen pelasivat kauden ensimmäiset minuuttinsa. Vuonna 2002 syntyneelle ja pirteitä otteita esittäneelle Pasaselle kamppailu oli samalla debyytti Miesten Kakkosen tasolla.

JJK:n kauden ensimmäinen tappio onkin käsitelty kettuleirissä ja usko omaan tekemiseen on edelleen vahva.

– Ei tässä ole nyt syytä painaa päitä alas, sillä tiistain ottelu oli meille kuitenkin vasta kauden ensimmäinen tappio ja tähän asti ollaan pelattu vahvasti vaikka nyt pelattiinkin huono peli. FCV pääsi pelaamaan ottelussa omilla vahvuuksillaan, voittivat kaksinkamppailuja ja saivat palloa ylös, kun meillä välit kasvoivat. He saivat siinä sitten hyvän taisteluhengen päälle samaan aikaan, kun meidän peli ei ottanut oikein kulkeakseen. Meillä oli myös omat paikkamme tasoittaa ottelu lopussa, mutta tällaista tämä futis välillä on. Katseet on meillä jo suunnattu vahvasti lauantain JIPPO-matsiin, josta me odotetaan kyllä todella vaikeaa peliä. JIPPO on hyvässä vireessä ja nyt sitten mitataan kyllä jätkien luonnetta tässä pelissä. Joensuu ei ole helppo paikka pelata ja siellä on  taas vastassa tiukasti puolustava joukkue ja todennäköisesti taas myös ennätysyleisön verran jengiä katsomoissa. Lähdetään taistelemaan pisteistä ja nauttimaan näistä isojen panosten peleistä! Päävalmentaja Basam Elfadl ennakoi.

Sekä Elfadl että JIPPO:n päävalmentaja Jussi Leppälahti joutuvat molemmat seuraamaan poikkeuksellisesti sarjan kärkitaistelua etänä, sillä kaksikko on parhaillaan UEFA A-valmentajakurssiinsa pakollisena kuuluvassa Huuhkajaturnauksessa Eerikkilässä. Huuhkajaturnauksessa Elfadl ja Leppälahti ovat itse asiassa saaneet yhdessä valmennettavakseen niin sanotun Team Soirin, jossa pelaa 2006 syntyneitä lupaavia nuorukaisia. JJK:sta turnauksessa mukana on kaiken kaikkiaan 13 pelaajaa ja neljä valmentajaa. Lue lisää aiheesta: juniorit.jjk.fi

Lauantain ottelu on osa Joensuussa toista kertaa järjestettäviä niin sanottuja Karjalaisia futisfestareita, joiden ohjelmassa pelataan Miesten Kakkosen klo 14 starttaavan huippukamppailun jälkeen myös Naisten Ykkösen ottelu FC Hertta – IK Myran. Festarit järjestetään teemalla ”jalkapallo kuuluu kaikille” ja tapahtumassa tavoitellaan lisäksi Mehtimäen kentän yleisöennätystä.

Voit lukea lisää tapahtumasta täältä.

Kamppailua voi seurata kätevästi myös etänä, sillä ottelu on katsottavissa Karjalaisen verkkosivuilla osoitteessa karjalainen.fi/jalkapallo 0,95€ hintaisella maksulla. Lähetys on ilmainen Karjalaisen tilaajille. Lähetyksen selostaa Kari Viljakainen ja kommentaattorina toimii Juha Purmonen.

Myös JJK:n Twitter seuraa tuttuun tapaan ottelun kulkua.