Tyly isäntä JIPPO jätti JJK:n nollille

08.08.2020

JJK kärsi Joensuussa pelatussa kärkiottelussa kauden toisen tappionsa lukemin 2-0. Kettupaidat eivät löytäneet tänään aseita sarjakärjessä porskuttavan JIPPO:n tiiviin puolustuksen puhkaisemiseen.

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin pitkälti JIPPO:n komennossa, sillä kotijoukkue hyökkäsi nopeasti laitojen kautta ja vastapainoksi taas puolusti organisoidusti ja tiiviisti vetäytyen omalle kenttäpuoliskolleen tilkiten kaikki välit keskikentältä ja esti näin kettujen pelinrakentamisen maata pitkin. JJK olikin ensimmäisellä jaksolla käytännössä pakotettu avaamaan peliä pitkillä palloilla, jotka joensuulaispuolustus sai kuitenkin pääasiassa siivottua pois paria vaaran paikkaa lukuunottamatta.

JJK:n ensimmäisen jakson vaarallisimmat paikat nähtiin, kun ensin JIPPO-maalia vartioinut Jirko Sorsa torjui puskemalla Kettupaitojen vaarallisesti leijailleen sivuvaparin turvallisille vesille ja myöhemmin kulmapotkun jälkitilanteesta Mikko Mannisen keskitys löytää maalinedustalta Robin Saastamoisen, jonka tulinen kuti näyttää painuvan suoraa kohti takakulmaa, mutta JIPPO-puolustuksessa Tommi Tainio saa viime hetkellä venytettyä koipensa eteen ja pelastaa joukkueensa takaiskulta.

JIPPO pääsi iskemään avausosumansa lähes välittömästi ensimmäisellä jaksolla vietetyn juomatauon jälkeen. Pallo pelattiin nopeasti oikeasta laidasta nousseelle Risto Kahelinille. Kahelin keskittää pallon boksiin kettukasvatti Aleksis Lehtoselle, joka pääsee puskemaan pallon lähietäisyydeltä verkon perukoille. Maali on Lehtoselle kauden toinen ja molemmat osumat ovat siis syntyneet kasvattajaseuran verkkoon.

Toisella jaksolla kotijoukkue vetäytyy yhä alemmas ja JJK ottaa pallonhallinnan täysin itselleen. Samalla peli muuttuu myös rikkonaisemmaksi ja sekavaksi, tuomarin näyttäessä keltaista korttia peräti kuudesti. Pallonhallinnasta huolimatta puolustuksen puhkominen osoittautuu lähes mahdottomaksi tehtäväksi Kettupaidoille.

Toisen jakson juomatauon jälkeen tapahtuu jälleen JJK-maalilla. Vaihdosta hetkeä aiemmin sisään tullut Jere Kähkönen tekee hyvän juoksun kettupuolustajien välistä kohti maalia, saa haltuunsa maalivahti Sorsan pitkän avauksen ja pääsee laukomaan. Aati Riihimäki tekee tilanteessa komean torjunnan, mutta pallo kimpoaa torjunnasta maalinedustalle juosseen Sami Nissisen jalkoihin, joka ei ehdi sitä purkamaan, kun takaa rynnii jo Joona Hiltunen ja tykittää pallon maaliin.

2-0 -maalin jälkeen vierasjoukkue keräilee hetken uudelleen sisua ja viimeisten minuuttien aikana saakin rakenneltua muutaman hyökkäyksen poikasen erityisesti Mannisen oikean laidan kautta. Lisäajan viimeisillä minuuteilla nähdään vielä draamaa, kun ensimmäisellä jaksolla Saastamoisen vedon blokannut Tainio on jälleen Tuomas Koppelomäen keskityksen tiellä maalin edessä. Tällä kertaa Tainio käyttää kuitenkin tilanteessa pallon torjumiseen kättään, jonka seurauksena vihelletään rangaistuspotku JJK:lle. Kettukapteeni Saastamoinen astelee pallon taakse, mutta Sorsa venyttää itsensä torjuntaan ja pitää maalinsa edelleen koskemattomana. Tilanne jää ottelun viimeiseksi ja näin JIPPO pitää pisteet Joensuussa lukemin 2-0 aiheuttaen kettupaidoille kauden toisen tappion. Näin vierasjoukkue JJK jää nollille ensimmäistä kertaa lähes vuoteen.

JIPPO on tasaisessa sarjassa sijalla kaksi, tasapisteissä oman ottelunsa voittaneen ja sarjakärkeen nousseen oululaisen Herculeksen kanssa, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. GBK ja JJK kyttäävät puolestaan kolmen pisteen päässä kärjestä sijoilla kolme ja neljä.

Kettupaitojen ottelut jatkuvat ensi viikon sunnuntaina 16.8. Harjulla, kun kylään saapuu KuPS:n farmiseura KuFu98 klo 18:30 alkaen. Ottelun ennakkoliput ovat nyt myynnissä osoitteessa: jjk.fi

JIPPO - JJK 2-0 (1-0)

1-0 34' Aleksis Lehtonen (R. Kahelin)

2-0 77' Joona Hiltunen

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Joonas Madetoja (82'), Tuure Fagerström, Sami Nissinen (v), Juho Luoma, Olli Pöyliö, Rasmus Ervasti (61'), Eeli Liukkonen (66'), Robin Saastamoinen, Mikko Manninen, Tuomas Koppelomäki (v)

Vaihdossa: Matti Artimo, Leevi Kemppainen (82'), Ville Kirvesoja (v, 61'), Joel Pasanen (66'), Joona Itkonen, Maxime Nzeza, Vertti Lepo