JJK matkustaa EIF:n vieraaksi Tammisaareen

26.05.2023
Kuva: JJK ja EIF ovat kohdanneet viimeksi kaudella 2018

JJK matkustaa Ykkösen seitsemännen kierroksen ottelussaan Tammisaareen Ekenäs IF:n vieraaksi. Tasaisessa sarjassa kolmantena oleva EIF tähyilee sarjakärkeen ja JJK lähtee puolestaan hakemaan kauden ensimmäistä vierasvoittoaan.

Ennakkosuosikkina lauantain otteluun lähtevä EIF on sijoittunut viime vuosina säännöllisesti sarjan kärkiviisikkoon ja eteni viime syksynä myös liigakarsintaan saakka. Pietarsaaressa pelattu, ajoittain kuumaksikin äitynyt taisto päättyi lopulta FF Jaron 2-1-voittoon ja pietarsaarelaiset etenivät karsinnan seuraavaan vaiheeseen.

Vahvan kauden päätteeksi joukkue menetti useita avainpelaajiaan, kun mm. JJK-kasvatti Oskari Sallinen ja Yassin Daoussi siirtyivät Veikkausliigaseuroihin ja paras maalintekijä Adam Larsson vietiin pääsarjaan jo aiemmin kesken kauden. EIF on kuitenkin tehnyt hyviä hankintoja lähteneiden jättämää aukkoa paikatakseen ja joukkue onkin uudistunut rajusti viime kaudesta.

Katalonialaisvalmentaja Gabriel Xatart teki tälle kaudelle paluun tammisaarelaisjoukkueen peräsimeen ja barcelonalaiseen tapaansa mies vannoo vahvasti pallonhallintapelin nimeen, mutta joukkue on vaarallinen myös vastahyökkäyksiin päästessään. EIF:llä on paljon laatua hyökkäyspäässä ja se on perinteisesti ollut vaikea voitettava etenkin kotikentällään. Joukkueen paras maalintekijä on ollut kolmatta kauttaan vihreäpaitaisissa pelaava venäläinen keskikenttäpelaaja Stanislav Efimov kolmella osumallaan. Hyökkäyspäästä löytyy myös Hakasta siirtynyt Ykkösen parin vuoden takainen maalikuningas ja sarjan parhaana palkittu pelaaja Salomo Ojala. Puolustusosaston nimekkäin pelaaja lienee Kamerunin maajoukkueessakin pelannut toppari Tabi Manga, jolla on vyöllään myös Veikkausliigan mestaruus vuodelta 2019.

JJK:n miehistöstä löytyy entisiä EIF:n pelaajia, sillä Ville Viljala toimi tammisaarelaisten veräjänvartijana kaudella 2015 ja Gentrit Kovaqi luuti puolestaan vihreäpaitaisten topparina kauden 2020.

EIF pääsee otteluun takanaan kaksi isoa voittoa sarjan kärkipään joukkueista, kun se kukisti ensin kotonaan SJK Akatemian ja viime kierroksella vieraskentällä SalPa:n. JJK:n tapaan EIF eteni viime viikolla jatkoon myös Suomen Cupissa kaatamalla KaaPo:n selvin 1-4 numeroin, nuoren RoPS-kasvatin Roni Pietsalon iskiessä hattutempun.

JJK:lla on kahdelta edelliseltä kierrokselta saaliinaan 0-0-tasapeli HIFK:iä vastaan ja viime viikonloppuna se kärsi puolestaan kotonaan 2-1-tappion Käpylän Pallolle. Samalla katkesi JJK:n lähes kolmen vuoden mittaiseksi venynyt tappioton putki kotikentällä. JJK aloitti ottelun hyvin ja siirtyi ansaitusti johtoon 12. minuutilla, kun Shirman Osso pääsi viimeistelemään ensimmäisen osumansa Ykkösessä. Vierailija KäPa kiri kuitenkin toisella jaksolla tasoihin ja pääsi vielä viimeistelemään käsivirheen seurauksena voitto-osuman pilkulta. Antti Åke sai tilanteesta toisen varoituksensa ja on näin sivussa pelikiellon vuoksi EIF-ottelusta. Näin katkesi samalla myös JJK:n lähes kolmen vuoden mittaiseksi venynyt tappioton putki kotikentällä.

JJK ja EIF kohtasivat viimeksi toisensa kaudella 2018. Ykkönen pelattiin tuolloin kolminkertaisena sarjana ja molemmat nappasivat tasaisista peleistä yhdet voitot omilla kotikentillään ja kertaalleen päädyttiin Harjulla pistejakoon. Mikäli haluaa hieman verestää muistoja, viimeisimmän kohtaamisen maalikooste on vielä katsottavissa JJK:n Facebookissa täällä.

EIF – JJK || 27.5.23 klo 16 || Tammisaaren Keskuskenttä

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelussa