JIPPO isännöi kettulaumaa lauantain harjoituspelissä

09.02.2024

JJK reissaa viikonloppuna jälleen pitkästä aikaa itärajan tuntumaan, kun se kohtaa Ykkösliigassa pelaavan JIPPO:n lauantai-illan harjoitusottelussa.

Viimeksi samassa sarjassa kaudella 2020 pelanneet JJK ja JIPPO kohtasivat edellisen kerran vajaat pari vuotta sitten Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa. Kamppailun ratkaisua haettiin lopulta pilkuilta asti ja kotijoukkue JIPPO eteni jatkoon Rantakylän riemuitsevan yleisön edessä.

Joensuulaisseura marssi viime kaudella Kakkosen A-lohkossa voitosta voittoon ja oli lähellä nousta jopa suoraan Ykkösliigaan, mutta niin vaan syksyn karsinnat päättyivät yhtä kirpaisevaan pettymykseen kuin edellisvuonnakin ja PK-35 vei paikan uudessa sarjassa nousukarsinnoissa pelatun jatko-ottelun päätteeksi. Lopulta hyvä kausi kuitenkin palkittiin, kun talvella JIPPO:lle tarjottiin paikkaa Ykkösliigassa HIFK:n luovuttua sarjapaikastaan taloudellisten syiden vuoksi.

Reilulla maalierolla lohkonsa viime kaudella voittanut JIPPO on jatkanut harjoituskaudella siihen mihin viime kaudella jäi ja on tehnyt talvella kovaa tulosta pelaamissaan otteluissa: LehPa, FC Vaajakoski ja KuPS Akatemia kaatuivat tammikuussa murskaavin lukemin maalierolla 19-2. Ykköscupin se käynnisti puolestaan KTP:n vieraana, mistä käteen jäi 1-1-tasuri. JJK:lla on siis lauantaina edessään varsin kova haaste, mikäli se mielii saada ottelusta kotiintuomisia tuloksen muodossa.

Punapaidoissa saatetaan nähdä lauantaina myös tuttuja kasvoja, sillä jo vuoden ajan Joensuussa opiskellut Oskar Pihlaja siirtyi talvella JIPPO:n paitaan. JJK:ssa toista kauttaan pelaava Eetu Venäläinen pääsee sen sijaan mahdollisesti kohtaamaan oman kasvattajaseuransa.

JJK-leirissä on puhaltaneet pienoiset muutoksen tuulet sitten pettymykseen päättyneen viime kauden ja vaikka joukkueen rakennus onkin vielä kesken, voidaan jo nyt todeta sen uudistuvan jonkin verran niin valmennusjohdon kuin pelaajistonkin osalta. Toni Lehtisen siirryttyä yllättäen Veikkausliigajoukkue SJK:n päävalmentajan paikalle saapui miehen saappaita täyttämään niinikään Seinäjoella pitkään valmentanut Brian Page. Skotti on luotsannut kettulaumaa nyt reilun kuukauden verran ja palaset alkavat pikku hiljaa loksahdella kohdilleen. Kuullaanpa kettuleiristä lisää pelaajasopimusuutisiakin heti alkuviikosta.

JJK:lla on takanaan talvikaudelta vasta yksi harjoitusottelu, kun se taipui pari viikkoa sitten Vehkahallissa pelatussa harjoitusottelussa AC Oulun reservijoukkueena toimivalle OLS:lle maalein 0-2. JJK aloitti vahvasti ja hallitsi ensimmäistä jaksoa, eikä kettumaalia edustusjoukkueen debyytissään vartioinut Joel Pasoja joutunut tosissaan torjuntahommiin. OLS-maalia kohti hyökkäyksiään vyöryttänyt kotijoukkuekaan ei onnistunut kuitenkaan saamaan palloa maaliin paikoistaan huolimatta, joten tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisen jakson alkuun JJK teki peräti 8 vaihtoa ja paletti menikin melko lailla uusiksi. Vierasjoukkue otti pelin hallinnan ja onnistui lopulta myös maalinteossa kahdesti vieden voiton lukemin 0-2.

Edustusjoukkueen mukana ensimmäistä kertaa tuossa ottelussa esiintyivät Pasojan lisäksi juuri paluun Kettupaitaan tehnyt Otto Huttunen sekä 2006 syntyneet omat nuoret Miska Kangasmetsä, Seoyu Kim ja Noel Holmalahti. Testipelaajina mukana olivat myös Berat Akdogan sekä Lasse Laakso. Myös huomisen harjoituspelissä on tarkoitus peluuttaa useampaakin testipelaajaa.

Lauantain ottelusta ei ole tähän tietoon saatavilla lähetystä, joten ottelusta kuullaan pientä yhteenvetoa sitten jälkikäteen. Kamppailu starttaa legendaarisen Rantakylän Hope Areenalla klo 18:15. Mikäli mielit paikan päälle, lippuja voi ostaa ennakkoon täältä.

Seuraava mahdollisuus nähdä Kettupaidat tositoimissa kotikentällään aukeaa ensi viikon lauantaina, kun Vehkahalliin saapuu vieraaksi niukasti Ykkösen nousupaikkataistelussa rannalle jäänyt Lahden Reipas. Harjoitusottelut ja tulevan kauden otteluohjelman löydät täältä.