Harjoituspelistä tappio – Lemarié vahvistamaan Kettupaitoja

12.04.2021

JJK taipui sunnuntain harjoitusottelussa vieraskentällä oululaiselle OTP:lle lukemin 1-0. Ranskalainen Antoine Lemarié nähdään ensi kaudella JJK:n miehistössä.

JJK sai sunnuntaina vastaansa oululaisen sarjanousijan OTP:n. Sarjatulokkaan statuksesta huolimatta oululaisilla on etenkin paperilla kasassa varsin kova joukkue ja tavoitteet korkealla, mistä kertoo myös edustusjoukkueen taustalle toimintaa hallinnoimaan perustettu osakeyhtiö.

Ottelun käsikirjoitus oli melko selvä alusta pitäen. JJK pyrki pitämään pallonhallinnan itsellään ja kookas, fyysinen kotijoukkue hyökkäsi terävästi ja vauhdilla. Etenkin viime kausina kovaa jälkeä maalipörssissä tehnyt, suurikokoinen nigerialaishyökkääjä Michael Ibiyomi aiheutti harmaita hiuksia JJK-puolustukselle useaan otteeseen. Ensimmäisellä jaksolla OTP pääsi muutamaan kertaan hätyyttelemään Aati Riihimäen vartioimaa maalia vaarallisen oloisesti, mutta osa ratkaisuista oli osoitteettomia ja loput tilanteet hyvän pelin pelannut kettuvahti hoiti tyylikkäästi. JJK joutui suorittamaan myös suunnittelemattoman vaihdon hyvissä ajoin, kun puolustaja Tatu Hoffren vaihdettiin kentältä pois saamansa kolhun vuoksi jo parin kymmenen minuutin jälkeen.

Toisella jaksolla JJK sai enemmän otetta pelistä ja etenkään keskikentän pohjalta saakka peliä rakennellutta ikinuorta Mikko Mannista ei meinattu saada kuriin kotijoukkueen toimesta. Lopulta siinä kuitenkin onnistuttiin kymmenisen minuuttia ennen pelin loppua. Aiemmin ottelussa pariinkin kertaan koivilleen osumaa saanut Manninen kävi hakemassa pallon alhaalta ja ohitti jo kolme OTP-miestä, kunnes neljäs pysäytti hänet sääntöjen vastaisesti. Vauhdikkaan ilmalentonsa jälkeen Manu ei kyennyt enää jatkamaan peliä vaan joutui nilkuttamaan pois kentältä vaihdon vielä oltua kesken. Kotijoukkue hyödynsi JJK:n herpaantumisen tilanteen jälkeen: linjan yli nostettu pallo tavoitti karkuun kirmanneen Ibiyomin ja tällä kertaa mies ei enää erehtynyt vaan viimeisteli tarkalla laukauksella kotijoukkueen 1-0-maalin, joka jäi samalla ottelun ainokaiseksi.

– Pallollisesti alkuvuoden paras peli meiltä. Hallittiin palloa ja liikutettiin vastustajaa maltilla, päästiin niille alueille minne halutaan. Vaarallisuus linjan taakse jäi vaan puuttumaan ja siitä syystä kunnon maalipaikoille ei kovin montaa kertaa päästy. Ihan hyvä maku jäi kuitenkin pelistä, vaikka häviö tulikin. OTP sai lähinnä vahvojen yksilöiden kautta luotua maalipaikkoja ja varsinkin Ibiyomin kanssa meillä oli vaikeuksia. Kuten ennakoin ennen peliä, OTP on kokenut, laadukas ja fyysinen joukkue, jolle meidän nuori joukkue jäi varsinkin fyysisyydessä kakkoseksi. Pari loukkaantumistakin tuli taas ja muutenkin pyöritettiin vielä viimeisen kerran koko vaihtopaletti läpi, joten sekin näkyi sitten lopussa, kun ei saatu kirivaihdetta silmään enää maalin jälkeen. Tästä on kuitenkin hyvä ottaa pallollinen peli ja muodossa puolustaminen mukaan ensi viikonloppuna, kun lähdetään PEPO:n vieraaksi Lappeenrantaan, päävalmentaja Ari Koski tiivistää sunnuntain kamppailun antia.

JJK on joutunut pelaamaan viime otteluissaan jonkin verran vajaamiehisenä ja kokoonpano onkin elänyt ottelusta toiseen. Osittain myös haetaan vielä eri pelaajien roolitusta uuden valmentajan alaisuudessa. Hetken aikaa sivussa ollut kettukapteeni Robin Saastamoinen on tärkeä palanen JJK:n peliä, eikä vähiten maalinteossa ja niiden rakentelussa, joten miehen paluuta pelikentille odotellessa täytyy tulivoimaa löytyä myös muilta Kettupaidoilta. Saastamoisen puuttuminen näkyi sunnuntaina mm. juuri vaarallisimpiin maalipaikkoihin pääsemisessä viimeisellä kolmanneksella, jonka kanssa vierasjoukkueella oli isoja haasteita läpi ottelun.

Jonne Porkka palasi OTP-kamppailuun kentälle huilattuaan edellisen viikonlopun ottelun ja olikin yksi Kettupaitojen pirteimpiä. Porkka on pitkälti samoilla linjoilla valmentajansa kanssa.

– Meidän pelissä näkyi jo ajoittain hyviä asioita, mutta paljon on vielä tehtävääkin. Etenkin meidän vaarallisuus viimeisellä kolmanneksella oli melko olematonta ja omassa päässä päästettiin kaveri liian monta kertaa vaarallisille paikoille, Porkka puntaroi.

Ranskalainen Antoine Lemarié siirtyy Kettupaitaan

Antoine Lemarié nähdään tulevalla kaudella Kettupaidassa

JJK-leiristä kuuluu myös sopimusuutisia, sillä seura on solminut kauden 2021 kattavan sopimuksen ranskalaisen keskikenttäpelaajan Antoine Lemarién kanssa. 25-vuotias Lemarié on harjoitellut kettujen mukana muutaman viikon ja pelannut myös kaksi harjoitusottelua. Ranskalaisen otteet ovat vakuuttaneet Kosken ja mies nähdäänkin tulevalla kaudella viininpunaisessa paidassa.

– Antoine on positiivinen ja energinen kaveri, jolla on hyvä vasen jalka. Hakee ehkä vielä vähän omaa roolia ja pelipaikkaa, mutta tuo varsinkin laitapelaamiseen meille hyviä vaihtoehtoja, siellä kun ei liikaa pelaajia nyt loukkaantumisten vuoksi ole ollut, Koski kuvailee tuoretta sopimuspelaajaa.

Etelä-Ranskasta, Aix-en-Provencen kaupungista kotoisin oleva Lemarié on pelannut kotimaansa lisäksi mm. Singaporessa, Australiassa sekä Englannissa ennen siirtymistään Kakkosessa pelaavan FC Espoon paitaan kaudella 2020. Lemariésta kuullaan lisää myöhemmin haastattelun muodossa. Isot kiitokset vielä monivuotiselle luottokumppanillemme Hotelli Alballe, ranskalaispelaajan majoittamisesta testijakson ajan.

Kettujen harjoituspelit jatkuvat lauantaina 17.4. PEPO:n vieraana Lappeenrannassa klo 13:30 alkaen.

 

OTP - JJK 1-0 (0-0)

Maalit:

1-0 80' Michael Ibiyomi

 

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Tatu Hoffren (20'), Antti Åke (C), Joonas Madetoja, Antoine Lemarié (58'), Jonne Porkka, Mikko Manninen (80'), Vertti Lepo (69'), Jaakko Björn (58'), Tuomas Koppelomäki, Niklas Kauppinen (32')

Vaihdossa: Maxime Nzeza (32'), Lauri Paananen (69'), Roope Ervasti (58'), Altin Pllana (80'), Eeli Liukkonen (58'), Fabian Hanslian (20')

Harjurokki - klikkaa tästä