Lauantain harjoitusottelussa vastassa PEPO

17.04.2021

JJK kohtaa lauantai-iltapäivän harjoitusottelussaan vieraskentällä Sammonlahden tekonurmella lappeenrantalaisen PEPO:n klo 13:30.

Kettupaidoilla on lauantaina edessään jälleen yksi iso haaste, kun se matkustaa lappeenrantalaisen PEPO:n vieraaksi. Aiempia kohtaamisia ei tiettävästi ole seurojen edustusjoukkueiden välillä käyty. PEPO kuuluu alkavalla kaudella Kakkosen A-lohkon suosikkeihin jäätyään viime syksynä lohkossaan niukasti toiseksi Ykköseen nousseelle sarjavoittajalle PK-35:lle. Vaikka seura ei olekaan pelannut aiemmin Kakkosta ylempänä, hyvin sujuneen viime kauden jälkeen tavoitteet ovat varmasti korkealla.

PEPO käväisi viime viikonloppuna MYPA:n vieraana ja menetti kirpaisevasti voiton myllykoskelaisten iskettyä 3-3-tasoituksen lisäajalla. MYPA-peliä edeltävästä harjoituspelistä saldona oli 2-3-voitto Lahden Reippaan kustannuksella ja maaliskuun puolella JIPPO vei puolestaan Karjalan herruuden maalein 4-1, joten varsin maalirikkaita pelejä on lilapaitaisten miehistö tarjoillut ja omiin on päästetty useita osumia.

JJK:n harjoituskausi on sujunut vaihtelevasti ja uuden päävalmentajan johdolla kauteen valmistautuminen on kohdannut monenlaisia haasteita aina sortuvista halleista koronakaranteeneihin sekä joukkuetta kiusanneisiin loukkaantumishuoliin. Viime viikolla vierailu Ouluun OTP:n kotikentälle päättyi 1-0-tappioon Michael Ibiyomin tykitettyä komean osuman juuri, kun ottelu haiskahti päättyvän 0-0-lukemiin. Tappiosta huolimatta Ari Koski piti esitystä tämän vuoden puolella nähdyistä harjoituspeleistä parhaana etenkin pallollisen pelin ja puolustusmuodon osalta. Haasteita sen sijaan aiheutti vaarallisille maalipaikoille pääsy ja maalikuningas Robin Saastamoisen puuttuminen yhä rivistöstä korostui etenkin juuri viimeisellä hyökkäyskolmanneksella.

Samu Suoraniemi (#16) ja Tatu Hoffren (vas.) pelasivat viimeksi vastakkain Harjulla syksyllä 2018

Lauantaisen vastustajan PEPO:n riveissä jyväskyläläisittäin tutuin kaveri on varmastikin JJK:ssa kaudet 2016-2018 Veikkausliigaa ja Ykköstä pelannut Samu Suoraniemi. Lappeenrantalaislähtöisen Samun nuorempi veli Eetu pelaa niin ikään samassa joukkueessa. Kettupaidassa nähdään puolestaan kaudella 2016 ”lilassa” edustanut Antti Åke, joka on Suoraniemen vanhoja seurakavereita JIPPO:n vuosilta. Åke lähteekin Lappeenrannan reissulle korkein odotuksin.

– Entistä seuraa vastaan on aina mukava pelata! Pelasin PEPO:ssa kauden 2016 ja siitä on jäänyt paljon hyviä muistoja, myös monia tuttuja. Kentällä on lauantaina vastassa muutamia entisiä pelikavereita, mutta paljon joukkue on myös muuttunut siitä kaudesta tähän hetkeen. PEPO on tällä hetkellä yksi Suomen parhaista Kakkosen joukkueista, joten haaste on yksi tämän preseasonin kovimmista. PEPO on ollut laadukas joukkue Kakkoseen jo usean vuoden, mutta jostain syystä nousua ylemmäksi ei ole seura vielä saavuttanut. Odotan hyvätempoista ottelua, sillä molemmilla joukkueilla kauden alku on jo näköpiirissä ja halu olla valmiina siihen on kova. Odotan lauantailta myös, että teen enemmän maaleja kuin Suoraniemen veljekset yhteensä. Tulomatkalla saadaan kuulemma pizzat, joten mahtava lauantai tulossa! Åke virnistää.

Ilman yleisöä pelattavasta ottelusta ei ole saatavilla striimiä, mutta kotijoukkue lupaa liveseurantaa omalla Twitter-kanavallaan, jonka löydät täältä.

Harjoitusottelu: PEPO – JJK 17.4.2021 klo 13:30

Harjurokki - klikkaa tästä