Antti Åke tuo Ykkösen kokemusta puolustuspäähän

29.01.2021

JJK:n nuori joukkue saa kaivattua vahvistusta puolustuspäähänsä, kun yli 60 Ykkösen ottelua pelannut toppari Antti Åke siirtyy Kettupaitaan joensuulaisseura JIPPO:sta.

Upeita uutisia perjantain kunniaksi: Vuonna 1988 syntynyt toppari Antti Åke siirtyy vahvistamaan JJK-puolustusta 1+1 vuotisella sopimuksella. Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva Åke aloitti jalkapallon Polvijärven Palloseura -78:ssa, josta hän päätyi Outokummun Pallon ja Joensuun Palloseuran kautta lopulta Ykkösessä pelanneeseen Jippoon vuonna 2010. Jipossa kokemusta ehti kertyä ensimmäisen neljän kauden aikana Ykkösestä yli 60 ottelun verran ennen seuran putoamista alemmille sarjaportaille.

Åke oli nostamassa seuraansa takaisin Kakkoseen ja juuri päättyneellä kaudella miehen kipparoima JIPPO marssi jälleen voitosta voittoon napaten lopulta tavoitteekseen asettamansa sarjanousun takaisin Ykköseen hävittyään kauden aikana vain kertaalleen, syyskuussa JJK:n vieraana Harjulla. Ykkösessä vietetyn neljän kauden lisäksi Åkella on kokemusta Kakkosesta viiden kauden verran JIPPO:n, PEPO:n ja PK-37:n riveistä. Tällä kertaa syy Åken maisemanvaihdokseen Pohjois-Karjalasta Keski-Suomeen löytyy Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta.

– Aloitin Liikunnan sivuaineen opinnot Jyväskylässä viime syksynä. Olen valmis erityisopettaja ja luokanopettaja, mutta halusin vielä opiskella liikuntaa. Muuton myötä oli tiedossa, että joukkue voi vaihtua tulevalle kaudelle ja JJK oli luonnollisesti yksi vaihtoehto. Lopulta asioita ja vaihtoehtoja puntaroidessa tämä vaihtoehto oli paras itselleni. JJK:sta ainoat kokemukset on vastustajan näkövinkkelistä ja joukkue onkin ollut itselleni sen verran paha vastustaja aina, etten ole ikinä onnistunut sitä voittamaan! Suurella mielenkiinnolla lähden siis ottamaan selvää mistä se on johtunut. Harju on ollut yksi lempipaikoistani Suomessa pelata vierasotteluita, hyvä luonnonnurmi ja paljon yleisöä.  Toivottavasti vallitseva tilanne sallii yleisöä sankoin joukoin Harjulle myös ensi kesänä, Åke toivoo.

Åke taistelemassa Harjulla pallosta Antto Hilskan kanssa kaudella 2014

Kakkosen C-lohkon voiton kauden 2020 päätteeksi vieneen JIPPO:n yksi menestyksen avaimista oli tiivis ja vahva puolustuspeli. Åken mukana kettujen alakertaan saadaan kokemuksen lisäksi aimo annos kovuutta ja voitontahtoa.

– Haluan tuoda Kettupaitaan sitoutumista ja työntekoa yhteisiä tavoitteita kohtaan, niin treenikentällä kuin peleissäkin. Maalipörssiä en tule todennäköisesti voittamaan tulevana kautena, mutta olen melko hyvä estämään vastustajaa tekemästä maaleja. Katkopelaaminen ja vetojen blokkaaminen on lempipuuhaani kentällä. Mikään ominaisuuteni ei ehkä ole häikäisevän hyvä yksittäisenä, mutta koen olevani ihan hyvä pelaaja silloin, kun sarjapisteitä on jaossa. Olen erittäin kiinnostunut joukkueen menestyksestä ja voittamisesta. Tulevalta kaudelta odotankin joukkueena niin paljon töitä treenikentällä, että pelaamme tosissamme sarjan voitosta. Henkilökohtaisesti tavoittelen terveyttä sekä isoja minuutteja alakerrassa ja tietysti sitä, että omissa soisi alle maali per peli. Se on se puolustajan maalipörssi, Åke virnistää.

JIPPO:a kipparoinut Åke (#20) siirtyy Robin Saastamoisen pelikaveriksi Kettupaitaan

Useita vuosia JIPPO:ssa kapteeninnauhaa käsivarressaan kantanut Åke on valmis uuteen vaiheeseen elämässään niin opintojen kuin pelaamisenkin suhteen, mutta kapteeni jättää silti haikein mielin entisen seuransa.

– Joensuusta ja JIPPO:sta minulla ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Olen saanut pelata siellä montaa eri sarjatasoa sekä kokea niin pettymyksiä kuin onnistumisiakin hienossa futisperheessä. Toivon heille parasta mahdollista menestystä tulevalla kaudella Ykkösessä! Tykkään olla johtava pelaaja puolustuksessa ja koen, että minulla voisi olla tästä syystä käyttöä JJK:n ainakin toistaiseksi vielä nuoressa joukkueessa, Åke toteaa.

Kakkosen Cup käyntiin Tampereella – vastassa Ilves/2

JJK käynnistää Kakkosen Cupin ottelunsa sunnuntaina 7.2., kun Kakkosen B-lohkossa pelaava Ilves/2 isännöi Kettupaitoja Pirkkahallissa klo 15:45. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Tamperelaiset etenivät jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta kukistettuaan viime sunnuntaina Pallo-Iirot selvin 3-0 -lukemin ensimmäisen jakson osumillaan. Arpaonni heitti puolestaan JJK:n cupissa suoraan toiselle kierrokselle. Cupin kynnyksellä kettuleirissä on solmittu jälleen lisää pelaajasopimuksia, joista kuullaan lisää ensi viikolla.