Alva jatkaa JJK:n pääyhteistyökumppanina

31.01.2024

Alva haluaa olla mukana kehittämässä vastuullisempaa urheiluseurayhteistyötä vaatimalla jatkossa joukkue- ja urheiluseurakumppaneiltaan vastuullisuusmateriaalin läpikäyntiä.

Alvan kanssa yhteistyötä tekevän joukkueen pelaajilta ja seuran edustajilta Alva odottaa mm. seuran keskeisten arvojen ja toimintaperiaatteiden noudattamista sekä ymmärrystä siitä, mikä on eettisesti ja moraalisesti sopivaa käyttäytymistä sekä lajin parissa että vapaa-ajalla.

– Haluamme osaltamme tuoda lisää vastuullisuutta lajien pariin, sillä se on avain menestyksekkääseen tulevaisuuteen myös pelikentillä ja kaukaloissa. Seksuaalinen häirintä, rasismi, syrjintä tai muu epäasiallinen käytös eivät kuulu sellaiseen urheiluun, jota me haluamme yrityksenä olla tukemassa. Otamme käyttöön seuran kautta jokaiselle pelaajalle toimitettavan koulutuspaketin ja edellytämme, että jokainen tukea saava urheilija tai toimitsija tutustuu siihen ja allekirjoituksellaan kuittaa perehtyneensä materiaaliin ja sitoutuu samalla siinä esitettyihin periaatteisiin, toteaa toimitusjohtaja Tuomo Kantola Alvalta.

Negatiivinen julkisuus esimerkiksi sukupuoleen kohdistuvissa häirintätapauksissa tai muu eettisesti tai moraalisesti kyseenalainen epäsopiva käytös oikeuttaa Alvan jatkossa purkamaan sopimuksen.

Paikallisten jalkapalloseurojen JJK Jyväskylä ry:n sekä Jyväskylän Pallokerhon (JyPK) kanssa hiljattain uusitut vuoden mittaiset jatkosopimukset ovat lajissaan ensimmäiset, joissa vastuullisen toiminnan periaatteet on otettu osaksi yhteistyösopimusta.

Vastuullinen toiminta koetaan tärkeäksi asiaksi myös JJK:ssa.

– Näitä asioita ei oikein voi liikaa painottaa. Käymme ohjeistuksen asiat yhteisössämme läpi. On hienoa, että yhteistyökumppanimme jakaa kanssamme samat arvot, koska näin saamme asioille lisää painoarvoa. Toivottavasti Alvan toimintamalli saa laajempaa kannatusta muissakin urheiluseurojen yhteistyökumppaneissa, sanoo JJK:n myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen.

Materiaali perustuu Suomen Olympiakomitean Lupa välittää, lupa puuttua – seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva häirintä urheilussa -pikaoppaaseen sekä Väestöliiton ja suomalaisen urheilun Et ole yksin -yhteishankkeeseen.