Talven harjoitusottelut käyntiin lauantaina

26.01.2024
Kuva: JJK ja OLS ottivat viimeksi mittaa toisistaan syksyllä 2022

Ykkösen kauteen valmistautuva JJK pääsee käynnistämään pre-seasoninsa myös pelikentällä, kun se isännöi lauantaina Vehkahallissa OLS:ia.

Tammikuussa uuden päävalmentajansa Brian Pagen alaisuudessa treenikentälle palannut kettulauma saa lauantaina vieraakseen AC Oulun reservijoukkueenakin toimivan OLS:n. Haaste on heti alkuun kovaa luokkaa, sillä taitavia nuoria pelaajia vilisevä oululaismiehistö on ennakkoon ajateltuna yksi JJK:n tulevan kauden kovimpia vastustajia Ykkösessä. Kausi 2023 oli Mikko Isokankaan valmentamalle OLS:lle menestyksekäs, sillä se pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Kakkosen C-lohkon voittoa ja sen myötä nousua Ykköseen. Lohkon voittajana OLS pääsi karsimaan jopa Ykkösliigan paikasta, mutta putosi taistosta JIPPO:a vastaan katkeralla tavalla rankkarikisan päätteeksi.

JJK ja OLS ovat kohdanneet viime vuosina useampaankin otteeseen ja viimeksi kaudella 2022 joukkueet ottivat mittaa toisistaan Kakkosen C-lohkossa. Lauantain harjoitusottelua silmällä pitäen kumpikaan joukkue on tuskin kuitenkaan valmistautunut erityisesti vastustajaa scoutaten, vaan talven ensimmäiseen varsinaiseen harjoitusotteluun lähdetään enemmänkin oman pelin ja tekemisen kehittämiseen keskittyen.

JJK:n joukkueen rakennus on hyvällä mallilla ja julkaistuja pelaajasopimuksia on kasassa 18 kappaletta. Lauantaina kentällä nähdään myös muutamia sopimuksettomia testipelaajia ja ottelu tarjoaa samalla hyvän mahdollisuuden peluuttaa myös edustusjoukkueen ensikertalaisia.

Kettulauman tuore käskyttäjä Page on päässyt tutustumaan uuteen miehistöönsä nyt vajaan kolmen viikon verran ja on innoissaan päästessään näkemään pelaajia vihdoin myös tositoimissa. Nappasimme päävalmentajan pienelle juttutuokiolle pelipäivän aattona.

– Alku on ollut oikein hyvä! Pelaajat ovat reagoineet hyvin siihen mitä heiltä on pyydetty ja kaiken kaikkiaan fiilis joukkueesta ja koko staffista on positiivinen. Olemme vielä hyvin aikaisessa vaiheessa kauteen valmistautumisessa ja tämä tuleva peli onkin meille vielä opettelua monen asian suhteen ja enemmänkin tilaisuus pelaajille näyttää omaa osaamistaan. Peli on tietysti aina hyvä mahdollisuus nähdä missä mennään tässä vaiheessa ja mitä meidän täytyy tehdä parantaaksemme.

– Emme keskity tässä vaiheessa mitenkään erityisesti tiettyihin osa-alueisiin vaan tärkeintä on nähdä pelaajat kentällä ja saada kaikille mahdollisimman paljon minuutteja alle. Harjoitusviikko on aina erityinen, kun sen päätteeksi on peli mihin valmistautua. On mielenkiintoista nähdä millainen päivä on meille staffina ja on tärkeää tarkkailla sitä miten eri pelaajat pelipäivänä toimivat. Miten kukin valmistautuu peliin, millaisia he ovat pelin aikana ja myös sen jälkeen. Se on tärkeää, jotta opin millainen tapa valmistautua otteluihin sopii parhaiten juuri tälle miehistölle.

– Vaikka emme keskitykään erityisesti vastustajaan huomenna, on OLS itse asiassa hyvä haaste meille. He ovat monipuolista jalkapalloa pelaava, seuran pelitavan mukaisesti vahvasti pallonhallintaan pyrkivä joukkue. Mikäli he aiheuttavat meille ongelmia, se on tässä vaiheessa vain hyvä asia, sillä silloin pääsemme harjoittelemaan reagointia myös pelin sisällä niin staffin kesken kuin kommunikointia pelaajienkin kanssa. Harjoitusottelusta huolimatta jokaista peliä lähdetään kuitenkin aina voittamaan, se on selvää.

Tyttäriensä kanssa Jyväskylään muuttaneelle skotille uuteen kaupunkiin sopeutuminen on tuntunut helpolta.

– Olen sopeutunut oikein hyvin, Jyväskylä on kaunis kaupunki ja olemme viihtyneet mainiosti. Olen vieraillut täällä muutamaan otteeseen aiemminkin, pääasiassa jalkapallon merkeissä, mutta nyt on ollut mukavaa asettua tänne ja erityisesti se, että tytöt ovat sopeutuneet hyvin on tietysti tärkeää. Olemme jo löytäneet sellaista meille sopivaa rutiinia ja aikataulutusta arkeemme, joka sopii hyvin yhteen tämän vähän erikoisen työni kanssa. Odotamme jo kovasti lumien sulamista, kesää ja sitä, että pääsemme tutkimaan enemmän mitä kaikkea tällä kaupungilla on tarjota! Page hymyilee.

JJK ja OLS kohtaavat Vehkahallissa lauantaina 27.1. klo 17:15 alkaen, peliin on vapaa pääsy. Ottelusta ei ole tarjolla striimiä, mutta JJK:n Twitter-kanavalla seuraillaan pelin kulkua mikäli et pääse paikan päälle.