JJK saa keskiviikkona vieraita Närpiöstä

29.06.2021

Superkesäkuu huipentuu keskiviikkona, kun JJK isännöi kesäkuun viimeisessä ottelussaan Harjulla Närpes Kraftia klo 18:30.

Vahvassa vireessä oleva kettulauma saa kesäkuun viimeisessä ottelussaan vieraakseen närpiöläisen sarjanousijan Närpes Kraftin (IF Kraft). Urheilun yleisseura Kraft on parhaiten tunnettu nimenomaan jalkapalloseurana ja se onkin pelannut kymmenien Kakkosen kausien lisäksi myös seitsemän kauden ajan Ykkösessä. Pääsarjatasolle asti seura ei kuitenkaan ole vielä reilun 90-vuotisen historiansa aikana yltänyt. Kakkosen kestonimi kävi parin kauden verran hakemassa vauhtia Kolmosesta, kunnes saavutti sarjanousun takaisin Kakkoseen kauden 2020 päätteeksi.

Edellisen kerran miesten tasolla Kettupaidat ovat kohdanneet närpiöläiset kaudella 2017, kun JJK:n silloinen reservijoukkue JJK-Villiketut pelasi Kakkosen C-lohkossa. Kohtaamiset olivat varsin runsasmaalisia ja molemmat päättyivät lopulta JJK:n voittoon lukemin 5-2 ja 3-4. JJK:n nykymiehistöstä oli tuolloin mukana useampikin peluri, joten aivan vieraasta vastustajasta ei ole kyse.

Syvällä puolustavan sarjanousijan pelaajistosta löytyy reilusti kokemusta niin Kakkosesta kuin ylemmiltäkin sarjatasoilta. Nuorempana italialaisen Cesenan organisaatiossakin pelannut Kraftin kasvatti Kevin Peth on totutusti näkyvä hahmo vieraiden keskikentällä. Joukkueensa parhaimpana maalintekijänä toistaiseksi kunnostautunut ja VPS:n riveissä Veikkausliigaa pelannut Kim Böling hämmästytti sen sijaan suomifutiksen seuraajia muutama kierros sitten tykittämällä pallon puolesta kentästä OLS:n maaliin.

Kuuden pelaamansa ottelun jälkeen Kraft löytyy sarjataulukosta sijalta 10., saldonaan kaksi voittoa ja neljä tappiota. Edelliskierroksella se kohtasi kotonaan kokkolalaisen GBK:n ja vei tuon ottelun nimiinsä selvin 3-0-numeroin. Kotijoukkue iski kaksi osumaa jo ensimmäiseen kuuteen minuuttiin eikä GBK päässyt sen jälkeen enää otteluun mukaan.

Vahvassa vireessä oleva kotijoukkue JJK lähtee keskiviikkona hakemaan kauden neljättä kotivoittoaan Närpes Kraftin kustannuksella. Edelliskausien tapaan JJK on ollut varsin vaikea voitettava kotikentällään ja tällä kaudella pelaamastaan kolmesta kotiottelusta se onkin napannut kolme voittoa maalierolla 8-0, päästämättä siis maaliakaan omiin. Myös edellisen vierasottelun päätyttyä 0-0-lukemiin OTP:n vieraana, on JJK pitänyt oman päänsä puhtaana jo neljässä peräkkäisessä ottelussa.

JJK jatkoi siis viime kierroksella kotikentällään voittamattomana, kun tällä kertaa sarjakärki Hercules kaatui kettulauman kynsissä 2-0-lukemin Joel Pasasen ja Robin Saastamoisen maaleilla lämpömittarin hipoessa jopa 30 asteen hellelukemia. Maalinteon aloitti 23.minuutilla loistovireessä oleva Pasanen. Saastamoinen käynnisti hyökkäyksen keskiympyrässä syöttämällä Mikko Manniselle, joka nousi pallon kanssa ja löysi nappisyötöllään boksiin nousseen Pasasen. Pasanen sivalsi pallon komeasti maaliin. JJK:lla oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta Pasasen maali jäi puolikkaan ainoaksi ja tauolle mentiin 1-0-lukemissa.

Tuomas Koivisto riisti pallon omassa päädyssä ja alusti kettujen 2-0-maalin

Toisella puoliajalla Hercules pääsi paremmin peliin mukaan ja haki tasoitusta. JJK kuitenkin puolusti hyvin koko joukkueen voimin ja vieraiden oli vaikea löytää välejä tiiviistä puolustuksesta.  Lopulta vieraiden vaarallisimmatkin paikat kilpistyivät maalipuihin tai kettuvahti Aati Riihimäen näppeihin.

JJK iski ottelun lopullisen niitin lopulta 87.minuutilla vastaiskusta. Vaihdosta kentälle tullut Tuomas Koivisto riisti pallon oman kuudentoista alueen reunalla ja laittoi vauhtiin kippari Saastamoisen. Saastamoinen spurttasi karkuun oikealla laidalla, luovi tiensä aina maalille vetopaikkaan asti ja tuli lopulta kaadetuksi rangaistuspotkun arvoisesti. Kapteeni itse asettui pallon taakse ja laukoi varmasti 2-0-osuman.

Saastamoinen oli vielä lisäajalla lähellä iskeä toisenkin maalin Koiviston syötöstä, kun puolustajanuorukainen tällä kertaa nousi itse pallon kanssa ja syötti Saastamoiselle. Laukaus kolahti kuitenkin tällä kertaa tolppaan ja 2-0-jäi ottelun lopputulokseksi. Näin JJK pääsi kolmannessa kotiottelussaan juhlimaan kolmatta kotivoittoaan!

JJK on viiden pelaamansa ottelun jälkeen tasaisessa sarjassa seitsemäntenä kymmenellä pisteellä, kolmen pisteen päässä sarjakärjestä. Suurin osa joukkueista on pelannut kuitenkin yhden tai kaksi ottelua Kettupaitoja enemmän, joten voitolla se parantelisi asemiaan taulukossa.

Yksi viime ottelun onnistujista oli vaihdosta sisään tullut, 2004 syntynyt puolustaja, B-nuorten kapteeni Tuomas Koivisto. Koivisto debytoi Kakkosen tasolla suoraan avauksessa SJK Akatemian vieraana heti sarjan avauskierroksella ja on sen jälkeen pelannut myös kahdessa ottelussa kotiyleisön edessä. Hercules-kamppailussa ”Tume” riisti pallon tylysti omalla puolustusalueellaan ja alusti rankkariin sekä 2-0-maaliin johtaneen hyökkäyksen. Hetkeä myöhemmin Saastamoinen oli myös erittäin lähellä viedä JJK:n 3-0-johtoon Koiviston toisen komean riiston ja nousun päätteeksi.

– Viime pelissä oli vastassa yksi sarjan kovimmista jengeistä, joten kolmea pistettä voi pitää kyllä ihan kelpo suorituksena. Joukkue taisteli koko 90 minuuttia todella kovaa ja jokainen jätkä kyllä näytti miten paljon halusi tuon pelin voittaa. Huomenna vastassa on taas varmaan hiukan erilainen, puolustavampi joukkue, mutta mitään ei kyllä tulla saamaan ilmaiseksi. Meillä oli koko kaudelle pienenä tavoitteena, että Harjulta ei kukaan vie pistettäkään. Sen tavoitteen osalta kausi on kyllä lähtenyt loistavasti käyntiin, joten huomennakin tarkoitus on jatkaa tuon tavoitteen ylläpitämistä ja ottaa seuraavat 3 pinnaa plakkariin, Koivisto ennakoi päättäväisenä.

Kuvat: Foto-Antti

JJK – Närpes Kraft ||  30.6.21 klo 18:30  ||  liput: jjk.fi

Katsothan päivitetyn tapahtumainfon ennen peliin saapumistasi tästä.