Kesäkuu pakettiin 5-0-murskavoitolla Närpes Kraftista

01.07.2021

JJK:n kotikunto on edelleen suorastaan murskaavan vahva: tällä kertaa Närpes Kraft joutui kotimatkalle 5-0-tappio niskassaan. Maalinteossa onnistuivat Antti Åke, Joel Pasanen ja Maxime Nzeza kertaalleen sekä maalinteon aloittanut, kaksi maalia iskenyt kapteeni Robin Saastamoinen.

JJK hallitsi ottelua alkuhetkiltä lähtien ja rakenteli hyökkäyksiä kohti vieraiden maalia. Alkuhetkien paras paikka rakentui 8.minuutilla mainiolla hyökkäyksellä: Mikko Manninen laittoi pitkällä avauksella vauhtiin Joel Pasasen oikealta laidalta. Pasanen nappasi pallon haltuun lähes päätyrajalla, syötti alaspäin Juho Luomalle ja sai Mannisen kautta pelivälineen uudelleen haltuun syöttäen maalille – Karl-Johan Eriksson vieraiden maalilta pääsi kuitenkin väliin ennen maalipaikkaa kärkkynyttä Robin Saastamoista.

JJK sai myös erikoistilanteita tasaisesti läpi ottelun. 19.minuutilla Kettupaidoille vihellettiin vapaapotku, kun Pasasta rikottiin. Siitä ei kuitenkaan ci vielä saatu vieraita rokotettua.

Avauspuolikkaan kuva olikin selvä: JJK hallitsi palloa ja haki paikkoja ja Närpes Kraftin osaksi jäi kärkkyä saumoja vastaiskuihin. Vieraille avautui kuitenkin varkain paha maalipaikka 22.minuutilla. Närpes Kraft sai vapaapotkun omalla kenttäpuolikkaalla ja se laitettiin pitkänä kohti David Danganaa. JJK:lla tuli puolustuspäässä kommunikaatiovaikeuksia Danganan prässätessä ja pallo jäi hetkeksi vaarallisesti pyörimään aivan maalin edustalle – sen eteen hyppäsivät uhrautuvasti niin Aati Riihimäki kuin Antti Åkekin. Lopulta Luoma sai kuitenkin pallon haltuunsa ja vei sen väljemmille vesille.

Vaikka avausjakso alkoi JJK:n vahvasta hallinnasta huolimatta kääntyä loppusuoralle maalittomana ja myös vierasjoukkue saada omaa hyökkäyspeliään viriteltyä käyntiin, ei kotijoukkue hätääntynyt vaan pyöritti kärsivällisesti omaa peliään. Tulosta tulikin lopulta 39.minuutilla jälleen kerran komean hyökkäyksen päätteeksi.

Tilanteen arkkitehtina toimi Tuomas Koppelomäki, joka sai Åkelta loistavan pitkän pystysyötön ja luovi pallon kanssa Kraft-puolustuksen läpi maalin kulmalle. Koppelomäki näki Saastamoisen vapaana maalin edustalla ja syötti tälle – kapteenia rikottiin ja pallo ajautui Pasaselle, joka niittasi sen maaliin. Saastamoiseen kohdistuneesta rikkeestä vihellettiin kuitenkin rangaistuspotku eikä Pasasen maalia näin ollen hyväksytty, vaan pallo vietiin pilkulle. Saastamoinen itse asettui täplälle ja vaikka Eriksson oli hyvin mukana, oli kapteenin kuti niin kova ja tarkka, että se painui vastustamattomasti maaliin ja vei isännät 1-0-johtoon!

Tuskin oli peli ehtinyt pyörähtää uudelleen käyntiin, kun jälleen puhkottiin närpiöläisten puolustus ja Saastamoinen oli jälleen nokikkain Erikssonin kanssa – tällä kertaa Jonne Porkan komeasta pitkästä läpisyötöstä. Saastamoinen laukoi pallon tarkasti takakulmaan ja näin JJK oli kapteenin johdolla iskenyt parissa minuutissa 2-0-johdon! Samoissa lukemissa mentiin myös tauon viettoon.

Vierasjoukkue oli ensimmäisen puoliajan loppupuolella pääsemässä peliin mukaan, mutta Saastamoisen kaksi maalia lopulta katkaisivat Närpes Kraftin selkärangan, eikä kunnollista kirivaihdetta nähty missään vaiheessa. JJK sen sijaan jatkoi siitä, mihin ennen taukoa oli jäänyt ja kolmatta maalia ei tarvinnut odottaa kauan.

JJK sai 49.minuutilla ottelun viidennen kulmapotkunsa, kun Pasanen sai Luomalta rajaheiton haltuunsa ja oli painelemassa pallon kanssa kohti etukulmaa. Eriksson torjui tilanteen kulmapotkuksi ja Koppelomäen kulma olikin vaarallinen – Tuomas Koiviston pusku osui epäonnisesti Niklas Kauppiseen ja Kraft sai selvitettyä itse kulmatilanteen.

Pallo jäi kuitenkin JJK:lle ja se pelattiin Koppelomäelle oikealle laidalle. Koppelomäki näki kulman jäljiltä ylös jääneen Åken ja keskitti täydellisen keskityksen suoraan topparin otsaan – Åke ajoitti liikkeensä välttäen paitsion, jäi aivan vapaaksi ja puski pallon tarkasti ohi Erikssonin. Kotijoukkue pääsi näin juhlimaan illan kolmannen kerran ja Åke puolestaan sekä kuluvan kauden että JJK-uransa ensimmäistä maalia!

Toisella puoliajalla nähtiin hetkellisiä suvantovaiheita, kun vierasjoukkue ei löytänyt enää aseita JJK:n puolustuksen avaamiseen ja JJK:lla puolestaan ei ollut kiirettä lisämaalien tekemiseen.

JJK kuitenkin iski aina mahdollisuuden saatuaan! Kun tunti oli tulossa täyteen, päästiin Harjulla jälleen juhlimaan maalia – ja alustajana oli jälleen Koppelomäki, tällä kertaa vasemmalta laidalta. Tällä kertaa Koppelomäki löysi nappikeskityksellään maalin edestä Pasanen, joka pääsi puskemaan Erikssonin edestä isäntien 4-0-osuman.

Hetken päästä oli jo viides osuma lähellä, kun puolestaan Saastamoinen keskitti takatolpalle – tilanteeseen syöksynyt Ville Kirvesoja ei saanut kuitenkaan jatkettua palloa maalitolppien väliin. Seuraavaksi maalintekoa pääsi kokeilemaan Kauppinen, jonka matala laukaus painui puolestaan vain hieman takatolpan ohi.

Lopulta ottelun viimeinen niitti nähtiin 82.minuutilla ja siitä vastasi vaihtomies Maxime Nzeza niinikään vaihdosta tulleen Eeli Liukkosen syötöstä. Nzeza teki oikea-aikaisen juoksun puolustajien välistä paitsion välttäen, sai Liukkoselta nappisyötöstä pallon matkaansa pääsi yksin läpi. Pallo Erikssonin längistä maaliin ja taululle jo 5-0-lukemat! Maali oli vuonna 2002 syntyneelle kettukasvatille ensimmäinen niin edustusjoukkueessa kuin Miesten Kakkosessakin.

Vielä lisäajalla vieraiden päässä kolahti ylärima kertaalleen Joonas Madetojan nousun jäljiltä, mutta Nzezan maali jäi ottelun sinetiksi.

JJK on pitänyt maalinsa koskemattomana nyt jo viidessä peräkkäisessä ottelussa – Tatu Österlund vastasi vieraskentällä OTP:ta vastaan pidetyistä nollista, Riihimäki taas on torjunut nollat kotipeleissä. Sarjan avauskierroksella JJK koki SJK Akatemian vieraana tappion 3-1-lukemin, mutta sen jälkeen puolustuspelaaminen on ollut rautaista ja nuo kolme maalia ovat siis ainoat kettulauman verkkoon tällä kaudella tehdyt. JJK onkin päästänyt vähiten maaleja paitsi omassa Kakkosen lohkossaan, myös koko sarjassa – muista lohkoista KäPa on päästänyt kettujen tavoin kolme maalia.

Voitolla JJK nousi sarjataulukon tasaisessa yläpuoliskossa kolmannelle paikalle kahden pisteen päähän tällä hetkellä sarjaa johtavasta OTP:sta. Kettulaumalla on kuitenkin kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin oululaisilla ja myös ottelu vähemmän kuin tasapisteissä, mutta paremman maalieron turvin JJK:n yläpuolella kakkosena olevalla SJK Akatemialla.

Myös maalipörssissä on vahva JJK-edustus, sillä sekä Saastamoinen neljällä että Pasanen kolmella tehdyllä maalilla löytyvät kärkipäästä. Molemmat ovat onnistuneet maalinteossa nyt kolmessa peräkkäisessä ottelussa.

Seuraavaksi vuorossa on tulevana sunnuntaina vierasreissu Pietarsaareen JBK:n vieraaksi. Kotikentälle palataan jälleen ensi viikon sunnuntaina 11.7., kun on kokkolalaisen GBK:n vuoro saapua Harjulle.

Kuvat: Jussi Reinilä

JJK - Närpes Kraft 5-0 (2-0)

Maalit:

1-0 39' Robin Saastamoinen (rp)

2-0 41' Saastamoinen

3-0 49' Antti Åke

4-0 58' Joel Pasanen

5-0 82' Maxime Nzeza

 

 

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka (72' Ciriaco), Antti Åke, Tuomas Koivisto, Juho Luoma, Tuomas Koppelomäki, Ville Kirvesoja, Mikko Manninen (64' Liukkonen), Niklas Kauppinen, Robin Saastamoinen (c) (64' Nzeza), Joel Pasanen (72' Madetoja).

 

Vaihdossa: Tatu Österlund (mv), Joonas Madetoja (72'), Vertti Lepo, Eduard Ciriaco (72'), Eeli Liukkonen (64'), Maxime Nzeza (64').

 

Yleisöä: 645