Tuure Fagerström, Fabian Hanslian ja Eero Korhonen vahvistamaan kettupuolustusta

11.04.2019

JJK on vahvistanut puolustustaan sopimalla pelaajasopimukset FC Blackbirdistä siirtyvän Tuure Fagerströmin sekä kettukasvattien Fabian Hanslianin ja Eero Korhosen kanssa. Kolmikon mukana joukkueeseen saadaan taidon lisäksi aimo annos kokemusta, asennetta ja taistelutahtoa.

Puolustuspään monitoimimies, vuonna 1994 syntynyt Tuure Fagerström siirtyy Kettupaitaan pelattuaan viimeiset kolme kautta paikallisvastustaja FC Blackbirdin riveissä Kolmosta. Juniorivuotensa eteläsuomalaisten PK-35:n, Viikinkien sekä HIFK:n paidassa viettänyt taitava puolustaja muutti Jyväskylään opintojen perässä vuonna 2015. Tuolloin Kakkosen pelaaminen Helsingissä oli pelurin suunnitelmissa, mutta tie vei lopulta liikuntatieteiden perässä Keski-Suomeen. Jyväskylässä Fagerström on pelannut Kolmosen otteluiden lisäksi futsalia Liikunnan Riemun miehistössä Futsal-Liigassa kaudella 2017-2018 ja oli myös päättyneellä kaudella avainasemassa nostamassa joukkuetta takaisin Ykkösestä liigaan kaudeksi 2019-2020, nousten samalla joukkueensa toiseksi tehokkaimmaksi maalintekijäksi osumalla 19 ottelussa 15 kertaa.

Päävalmentaja Basam Elfadl näkee Fagerströmissä pelaavan, älykkään ja taitavan pelaajan joka sopii joukkueen profiiliin erinomaisesti.

– Tuure pystyy monikäyttöisenä pelaajana klaaraamaan niin topparin roolin kuin tuomaan hyökkäysvoimaa laitapakinkin paikalta. Hän sopii myös tyyppinä hyvin joukkueeseemme sillä hänellä on halua kehittyä ja tehdä asiat mahdollisimman hyvin ja ajatuksella.

Fagerström itse mainitsee omaksi vahvuudekseen pallovarmuuden sekä oikeat ratkaisut kentällä ja uskoo, että pelinlukeminen ja pelikäsitys ovatkin nimenomaan asioita joissa hänellä on eniten annettavaa varsin nuorelle joukkueelle.  25-vuotias puolustaja toimii kolmatta kauttaan JJK Junioreissa valmennuspuolella pienten, 2010 syntyneiden pikkukettujen valmentajana, mutta pukee siis itse kettupaidan ylleen vasta ensimmäistä kertaa.

Fagerström (#29) kamppaili vielä viime kesänä FC Blackbirdin raitapaidassa JJK-Villikettuja vastaan

Vuonna 1996 syntynyt JJK-kasvatti Fabian Hanslian operoi pääasiassa laitapakin tontilla, mutta myös topparin paikka on tullut miehelle tutuksi. Hanslian aloitti jalkapallouransa helsinkiläisen SAPA:n riveissä ja siirtyi Kettupaitaan 13-vuotiaana vuonna 2009 perheen muutettua Jyväskylään. Kettupaidassa otteluita on kertynyt 23-vuotiaalle puolustajalle niin A-nuorten SM-sarjassa kuin Miesten Kolmosessa ja Kakkosessakin JJK-Villikettujen riveissä. Kaudella 2017 Hanslian edusti myös hetken aikaa Kolmosessa pelannutta FC Blackbirdiä ja siirtyi tuolloin kauden loppupuolella FCV:n riveihin pelaten siellä myös kaudella 2018. Viime kaudella otteluita kertyi FCV:n paidan lisäksi myös Kolmosta pelanneessa farmiseurassa Äänekosken Huimassa. Loukkaantuminen on pitänyt kolhuja ja kontaktia kaihtamattoman Hanslianin sivussa kentiltä talven ajan, mutta nyt edessä alkaa olla täysi paluu tositoimiin ja samalla myös Kettupaitaan lähes parin muualla vietetyn vuoden jälkeen.

– Odotan innolla tulevaa kautta ja on hienoa päästä pelaamaan taas hieman pitkäksi venyneen loukkantumisen jälkeen. Henkilökohtaisena tavoitteenani on pelata ehjä kausi ja olla esimerkkinä joukkueen nuoremmille pelaajille, jokaista peliä lähdetään voittamaan!

Myös Elfadl on mielissään saatuaan Hanslianin mukaan joukkueeseen.

– ”Fabi” on nyt pidemmän tauon jälkeen tullut joukkueeseen ja päässyt treeneissä hyvin mukaan porukkaan. Matkaa on vielä jonkun verran täyteen pelikuntoon, mutta sillä asenteella millä Fabi treenaa uskon, että hänestä tulee olemaan meille vielä paljon iloa.

Taistelijan asenteestaan tunnettu Fabian valmentaa niinikään JJK Junioreissa ja on kokkolalaisen KPV:n Veikkausliigamiehistöön kaudeksi 2019 siirtyneen entisen JJK-pelaajan Benno Hanslianin nuorempi veli.

Hanslian tekee paluun Kettupaitaan lähes parin vuoden tauon jälkeen.

Kolmas lisäys puolustuspäähän on 17-vuotias Eero Korhonen, joka on niinikään aloittanut jalkapallouransa pääkaupunkiseudulla, tällä kertaa Helsingin Palloseuran (HPS) riveissä, josta hän kuitenkin siirtyi Kettupaitaan jo 7-vuotiaana. Vuonna 2001 syntynyt, JJK:n juniorimyllyn läpi käynyt puolustaja viihtyy lähtökohtaisesti vasemman tai oikean laitapakin tontilla, mutta tarvittaessa myös topparina.

Viime kaudella nuorukainen toimi B-nuorissa P17 Ykkösen sarjansa näytöstyyliin voittaneen miehistönsä kapteenina tehden myös yhden mieleenpainuvan osumankin VPS:n vieraana Vaasassa. Korhonen teki debyyttinsä miesten tasolla viime heinäkuussa Warkaus JK:ta vastaan Viitaniemessä Villikettujen paidassa ja lähteekin hyvällä ja odottavalla fiiliksellä kohti ensimmäistä kauttaan JJK:n miesten edustusjoukkueessa. Korhosen tavoitteena on kehittää itseään pelaajana ja auttaa joukkuetta voittamaan jokaista ottelua.  Kaksinkamppailuja kaihtamaton Korhonen on vakuuttanut Elfadlin tekemisellään harjoituksissa.

– Eero on meidän omia kundeja joka pelaajapolun myötä on noussut pikku junioreista asti ja lunastanut nyt paikkansa edustusjoukkueessa.  Hän on taistelija, joka laittaa itsensä aina likoon eikä väistele tai säästele itseään. Vaikka osa talvesta menikin sairastuvalla, Eero on kentälle päästyään vakuuttanut minut nopeasti omalla tekemisellään.

Korhonen toimi kaudella 2018 joukkueensa kapteenina B-nuorissa.