Severi Vielma palaa Kettupaitaan!

18.11.2019

JJK saa ensi kaudelle Kakkoseen kovan paluumuuttajan ja aimo tukun Veikkausliiga-kokemusta, kun JJK-kasvatti Severi Vielma palaa Kettupaitaan! Sopimus sisältää option kaudesta 2021.

24-vuotias keskuspuolustaja Severi Vielma on JJK-kannattajille varsin tuttu pelimies viime vuosilta. Kanadan Halifaxissa syntynyt ja pikkupoikana Jyväskylään muuttanut Vielma aloitti jalkapallon 5-vuotiaana JJK:n kortteliliigassa. Tuolloin pelipaikaksi valikoitui ensin maalivahti ja juniorivuosien aikana Vielma ehtikin käydä läpi lähes kaikki pelipaikat aina kärjestä laitapakiksi, kunnes omaksi paikaksi vakiintui lopulta A-nuorissa topparin tontti. Ensimmäisellä kaudellaan topparina mies pääsi myös juhlimaan A-nuorten SM-kultaa vuonna 2012.

Hyvät otteet A-nuorten ja reservijoukkue Villikettujen peleissä poikivat Vielmalle kutsun ja sopimuksen Veikkausliigassa pelanneen edustusjoukkueen riveihin kesken kauden 2013. Liigadebyytissään FF Jaroa vastaan Harjulla elokuussa 2013 suoraan avauskokoonpanoon nostettu, vasta 17-vuotias nuorukainen vakuutti niin joukkuekaverit kuin valmennuksenkin ja pelasi loppukauden aikana kaiken kaikkiaan kahdeksan liigaottelua.

Veikkausliigan debyyttikaudellaan vasta 17-vuotias Vielma pääsi taistelemaan mm. FC Lahden seuraikoni Rafaelin kanssa

Seuraavat kaksi kautta Vielmalle kertyi otteluita puolestaan Miesten Ykkösessä ennen kauden 2016 alkua kärsittyä vammaa, joka piti miehen sivussa koko kauden. Veikkausliigassa 2017 ja Ykkösessä 2018 Vielma pelasi jälleen varsin vahvat kaudet selätettyään sinnikkään kuntouttamisen jälkeen vaivanneen vammansa. Kaiken kaikkiaan Veikkausliigaotteluita miehellä on kertynyt vyölleen 32 ja Ykkösessäkin lähemmäs 40.

JJK:n pudottua Ykkösestä kauden 2018 päätteeksi tammisaarelainen EIF tarjosi Vielmalle sopimusta Ykköseen. Vahvasti tunteella elävä ja kaikkensa kentällä antava taistelija siirtyi tutusta Jyväskylästä EIF:n riveihin kohti uusia haasteita, mutta kovaonninen mies loukkaantui kuitenkin heti kauden avausottelussa ja polvivamma lopetti kauden heti alkuunsa.

– Sarjasta putoaminen kauden 2018 päätteeksi oli kyllä raskaimpia asioita urallani. JJK on oma, rakas seura ja kaikki tavallaan tiesimme mistä asioista siinä mitä suurimmalla todennäköisyydellä pelattiin, vaikkei mikään tietenkään varmaa ollutkaan siinä vaiheessa. Osittain siitäkin syystä preseason kauteen 2019 oli henkilökohtaisesti hieman raskas niin henkisesti kuin fyysisestikin ja jatkui sellaisena, kun heti ensimmäisessä virallisessa Ykkösen ottelussa EIF:n paidassa päättyi kausi ennen kuin ehti oikeastaan edes alkaa. Uskon, että olisin sopeutunut uuteen joukkueeseen ja viihtynyt Tammisaaressa oikein mainiosti ja siitä syystä jäinkin kaupunkiin kuntouttamaan polveani, Vielma kertoo.

JJK juhlii Vielman iskemää osumaa Ilveksen verkkoon Veikkausliigassa kaudella 2017

Vamman kuntouttamisen ohessa Tammisaaressa Vielma sai kipinän valmentamiseen ja osallistuikin EIF:n tyttöjunioreiden valmennukseen. Tänä syksynä Jyväskylään palattuaan Vielma aloitti puolestaan JJK-06 joukkueen valmentajana yhdessä kettupaidasta tutun Fabian Hanslianin aisaparina ja osallistuu parhaillaan myös UEFA B -valmentajakurssille.

– Loukkaantuneena ollessani aloin miettimään, että haluaisin pikku hiljaa alkaa antamaan itsestäni pelaamisen lisäksi enemmän myös valmentajana ja siitä se ajatus oikeastaan lähti. Olen kiinnostunut valmentamisesta ja haluan kehittää itseäni siinä, pelaajaura kun ei kuitenkaan kestä ikuisesti.

Vielma on kuntouttanut itseään määrätietoisen sinnikkäästi kuluneen kauden ajan ja onkin jo mukana harjoituskentällä. Tavoitteena olisi olla täydessä pelikunnossa, kun Kakkosen kausi starttaa.

– Mahtava fiilis palata rakkaaseen seuraan ja Kettupaitaan! Vaikka siirryinkin pelaamaan toiselle puolelle Suomea olen kuitenkin seurannut JJK:n otteita koko kauden ajan tiiviisti ja ostinpa kausikortinkin seuraa tukeakseni, vaikka en montaa peliä ehtinytkään paikan päällä käydä katsomassa. Kolmosen kauden aikana JJK sai yllättävänkin paljon näkyvyyttä ja katsojamäärät olivat todella komeita. On ollut todella upeaa seurata seuran uutta alkua ja sitä tekemisen meininkiä sekä sitä miten tiivis yhteisö tämä kettuperhe on edelleen vaikeuksista huolimatta. Hienoa tulla kotiin!

Myös päävalmentaja Basam Elfadl on luonnollisesti innoissaan Vielman paluusta Kettupaitaan.

– On kyllä upea homma, että saadaan ”Seve” mukaan nyt uuteen lähtöön edustusjoukkueen rakentamisessa. Hän on pelaaja, josta oikein huokuu se, kuinka paljon seura hänelle merkitsee. Seve tulee omalla esimerkillään olemaan meidän johtavia pelaajia ensi kaudella, Elfadl arvioi.

Kettukasvatti Vielma on pelannut urallaan 32 ottelua Veikkausliigassa

Kettujen virallinen Kreikka – Suomi -kisakatsomo Ravintola Hox Cityssa maanantaina

JJK:n yhteistyökumppani Ravintola Hox City järjestää maanantaina 18.11.2019 kisakatsomon Suomen upeiden ja historiallisten EM-karsintojen päätösotteluun Kreikka – Suomi.
Lähetys starttaa klo 21 ja peli potkaistaan käyntiin klo 21:45

Tervetuloa seuraamaan kanssamme huippuottelua ja juhlistamaan Suomen kisapaikkaa hyvän ruoan ja juoman merkeissä kettujen viralliseen kisakatsomoon Kauppalaispihalle Ravintola Hox Cityyn!

https://hoxcity.fi/

Ravintola Hox Cityn löydät osoitteesta: Kauppalaispiha 3, 40100 Jyväskylä

HUOM! Tilaisuus on K-18

Kausikorttimyynti käynnistynyt kaudelle 2020!

Basam Elfadlin luotsaamalla kettulaumalla on kasassa nyt Robin Saastamoisen, Mikko Mannisen, Sami Nissisen, Eeli Liukkosen, Juho LuomanJoonas Madetojan ja paluumuuttaja Severi Vielman myötä seitsemän pelaajasopimusta Kakkoseen kaudelle 2020 ja tällä viikolla on luvassa vielä lisää pelaajauutisia. Joukkueen rakentamisen lisäksi myös JJK:n kausikorttimyynti on täydessä käynnissä ja voit nyt tilata Kakkosen kausikorttisi viime kauden tapaan suoraan verkkosivuillamme olevan lomakkeen kautta. Lomakkeen löydät klikkaamalla tästä.

Lue lisää ensi kauden kausikorteista täältä.