Sakari Holopainen kaksoisroolissa Kettupaidassa

07.04.2019

Pääkaupunkiseudulta Jyväskylään opintojen perässä vuonna 2013 muuttanut Sakari ”Sakke” Holopainen toimii alkavalla kaudella pelaaja-valmentajan roolissa Kettupaidassa.

JJK on saanut kaivattua tukea niin valmennukseen kuin puolustuslinjaansakin Sakari Holopaisen solmittua sopimuksen seuran kanssa. Vuonna 1992 syntynyt Holopainen operoi seurassa ns. tuplaroolissa toimien päävalmentaja Basam Elfadlin niin oikeana kuin välillä vasempanakin kätenä apuvalmentajan ominaisuudessa sekä pelikentällä puolustuksen johtohahmona.

Holopainen opiskelee Jyväskylän Yliopistossa liikuntapedagogiikkaa sivuaineenaan valmennus ja suorittaa parhaillaan myös UEFA B valmentajatutkintoa. Valmennuskokemusta on JJK:n lisäksi kertynyt reilut 6 vuotta HJK:sta, Liikunnan Riemusta ja Jyväskylän Yliopiston jalkapallojoukkueen peräsimestä SM- ja EM-kisoista. Pelaaja-valmentajan rooli on Holopaiselle tuttu myös futsal-puolelta, mistä tuoreimpana merkkipaaluna on ollut Liikunnan Riemun futsal-joukkueen nostaminen takaisin miesten Futsal-Liigaan ensi kaudeksi.

Puolustuksen johtohahmoksi Kettupaitaan

Holopainen pelasi ensimmäiset juniorivuotensa HJK:n organisaatiossa, josta hän siirtyi B-juniori-ikäisenä niinikään helsinkiläisen IF Gnistanin riveihin. Vuonna 2013 liikunnan opintojen perässä Jyväskylään muutettuaan Holopainen on pelannut futsalin lisäksi Kolmosta JPS:n paidassa. Keskikenttämiehen roolissa alunperin häärineelle pelurille puolustuslinjan eri roolit ovat tulleet myöhemmin varsin tutuiksi ja Elfadl onkin kaavaillut miestä Kettupaidassa nimenomaan topparin tontille.

– ”Sakke” on varma ja luotettava pelaaja, joka on todella voitonhaluinen ja kova tekemään töitä joukkueelle. Kentällä Sakke ei ole mikään näyttävä kikkailija vaan hänen kohdallaan yksinkertaisuus on kaunista.  Hän on johtaja omalla tekemisellään.

Tervetuloa kettuperheeseen Sakke!

Tilaamalla kausikortin tai liittymällä JJK Jyväskylä ry:n jäseneksi tuet seuraasi

Kettupaitojen joukkueen rakentaminen kuukauden päästä alkavaan Kolmoseen on täydessä vauhdissa ja useampiakin kiinnostavia pelaajasopimuksia tullaan uutisoimaan alkavalla viikolla. Olethan jo tilannut itsellesi kausikortin? Kortin saat kätevästi tilattua täältä tai klikkaamalla alla olevaa kuvaa.