PS Kemi nurin Tapanisen ja Karin maaleilla

10.09.2017

2017-08-13_0033

JJK otti huipputärkeät pisteet kaatamalla PS Kemin hankalissa olosuhteissa 1-2-lukemin! Antto Tapaninen vei vieraat johtoon avausjakson lopulla uransa ensimmäisellä Veikkausliiga-maalilla. Sergei Mosnikov tasoitti onnekkaasti toisella puolikkaalla, mutta Tommi Kari upotti loppuhetkillä komeasti vapaapotkun suoraan maaliin miltei puolesta kentästä!

Edellisen kohtaamisen tavoin Kemissä nähtiin tiukka taistelumatsi vetisissä ja raskaissa olosuhteissa. JJK aloitti pirteästi, mutta alkuhetkien jälkeen isännät saivat ottelua paremmin haltuansa ja vaarallisemmat paikat alkoivatkin syntyä kettumaalille. 10.minuutilla kolahti ylärima, kun Sergei Mosnikov pääsi kokeilemaan kakkospallosta Teppo Marttisen torjuttua Kevin Tanon laukauksen.

Avausjakso oli vauhdikas ja molemmat saivat puolittaisia paikkoja sekä erikoistilanteilta. Huippupaikoilla ei kuitenkaan juhlittu kummassakaan päässä.

Muutama minuutti ennen taukoa JJK kuitenkin iski! JJK sai kulmapotkun ja Antto Tapaninen kohosi omiin korkeuksiinsa puskien Tomi Petrescun keskityksen varmasti verkon perukoille! Maali oli kettukasvatille uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

Heti maalin perään JJK oli vähäll iskeä jo toisenkin maalin: Patrick Poutiainen toimitti pallon maalille ja takatolpalla kyttäsi Sasa Jovovic, joka ei kuitenkaan aivan ennättänyt ohjata palloa maaliin, vaan puolustus ennätti viime hetkillä väliin. Tapanisen maalin myötä JJK pääsi viettämään taukoa 0-1-johdossa.

jjk-fclahti-01072017-4Z5A6001

Toinen puoliaika olikin JJK:n hallintaa ja jo alkuminuuteilla 0-2-maali kävi vain senttien päässä jälleen kulmapotkun jäljiltä, kun Oskari Forsman sai ilmassa kauhottua pallon aivan maaliviivan päältä takaisin kentän puolelle.

Vierasjoukkue saikin luotua toisen puolikkaan aikana tukun loistopaikkoja ja maalintekoa pääsi kokeilemaan vuorollaan koko Kettupaitojen hyökkäyspään kalusto. Vastaavasti Forsman isäntien maalilla esitti kuitenkin tukun loistotorjuntoja ja piti sitkeästi tilanteena vain 0-1.

Kemiläiset tulivatkin lopulta tasoihin reilun tunnin kohdilla, kun Sergei Mosnikovin laukaus muutti Tanon selästä suuntaa ja jätti näin hyvin tilanteessa hereillä olleen Marttisen voimattomaksi.

Tasoituksen jälkeen JJK:n hyökkäysmyllytys jatkui: Jovovic oli päästä heti pahantekoon, mutta Forsman torjui jälleen kerran. JJK:n päässä kiirettä ei ollut yhtä lailla, mutta Marttinen puolustuksineen hoiteli ne kunnialla.

Ratkaisu nähtiin lopulta 82.minuutilla varsin unohtumattomalla tavalla. JJK sai vapaapotkun keskiviivan vierestä ja Forsman oli tilanteessa kaukana maaliltaan – kapteeni Tommi Kari näki tämän ja upotti pallon suoraan maaliin!

PS Kemi sai loppuminuuteille vielä kirinpoikasen, mutta Kettupaidat eivät olleet yllätettävissä. Tapanisen ja Karin maaleilla JJK kaatoi näin PS Kemin toistamiseen tällä kaudella ja saalisti tuikitärkeät kolme pistettä pohjoisesta mukaansa.

Pelit jatkuvat tulevana perjantaina 15.9. todellisella kuuden pisteen kamppailulla, kun JJK matkaa yläpuolellaan olevan HIFK:n vieraaksi Helsinkiin!