Porkka, Liukkonen ja Hanslian jatkavat Kettupaidassa

05.02.2021

Viikonlopun kunniaksi kovia sopimusuutisia: Jonne Porkka, Eeli Liukkonen ja Fabian Hanslian vetävät Kettupaidan päälleen myös kaudella 2021.

23-vuotias Suolahden Urhon kasvatti Jonne Porkka siirtyi kasvattajaseurastaan JJK:hon 15-vuotiaana ja tahkosi isossa roolissa Miesten Kakkosta Kettupaidassa ensimmäisen kerran jo kaudella 2017, kun silloinen reservijoukkue JJK-Villiketut pelasi Kakkosen C-lohkossa. Kaudelle 2019 Porkka siirtyi vahvistamaan Kakkosta pelanneen Mikkelin Pallo-Kissojen avausmiehistöä, mutta seuraavana vuonna laitapuolustaja palasi jälleen sarjanousun myötä JJK:hon ja tällä kertaa edustusjoukkueeseen.

Kausi 2020 olikin Porkalle eräänlainen läpimurto Harjun yleisön edessä ja kauden päätteeksi mies äänestettiin myös JJK:n Vuoden Pelaajaa valittaessa toiselle sijalle heti Robin Saastamoisen jälkeen. Vasenjalkainen ja juoksuvoimainen Porkka tukee hyökkäyksiä vahvasti nousuillaan, unohtamatta kovaa duunia myös puolustussuuntaan. Porkan tärkeys joukkueelle näkyi osittain myös elokuun otteluiden tuloksissa koettuna notkahduksena, kun jo kauden alkukierroksilla kärsitty käsivamma piti miehen sivussa otteluista kuuden viikon ajan.

– Meidän viime kausi oli vähän pettymys siltä osin, että taso peleissä saattoi vaihdella tosi paljon eikä aivan ylletty tavoittelemaamme tulokseen. Toisaalta se oli ihan ymmärrettävääkin, sillä joukkue oli nuori ja kyseinen kausi oli monelle ensimmäinen Kakkosen tasolla, mutta kehitystä ukoilla tapahtui kyllä runsaasti kauden aikana. Omaa kautta rikkoi osaltaan myös loukkaantuminen ennen kuin se ehti kunnolla edes päästä käyntiin. Ensi kaudelta odotan, että olemme haastamassa kärkipaikkaa ihan tosissaan ja on mielenkiintoista nähdä miten Arin (Koski) uudet taktiikat iskostuvat joukkueeseen. Toivottavasti koronatilannekin rauhoittuu ja saadaan Harjun katsomot taas täyteen ensi kesänä. Olisihan se hienoa päästä itsekin tekemään ainakin yksi maali kaudessa, Porkka virnistää.

JJK:ssa koko uransa pelannut Eeli Liukkonen nousi kaudella 2018, vasta 18 vuoden iässä mukaan JJK:n edustusmiehistöön ja pelasi kymmenessä Miesten Ykkösen ottelussa iskien samalla kaudella myös vinon pinon maaleja maalipörssin kärkeä hätyytellen reservijoukkue JJK-Villikettujen riveissä Kolmosessa. Liukkonen pääsi Ykkösen debyyttikaudellaan viimeistelemään maalin FF Jaron verkkoon Harjulla ja osui näin ensimmäisenä 2000-luvulla syntyneenä JJK:n edustusjoukkueen paidassa virallisessa sarjapelissä.

Kauden 2019 Liukkonen aloitti siitä mihin edellisenä syksynä Kolmosessa jäi: kauden ensimmäisellä puoliskolla syntyi peräti 10 osumaa ja mies pitikin maalipörssin kärkipaikkaa koko niin sanotun kevätkierroksen ajan. Kausi 2020 pyörähti Liukkosen osalta vahvasti käyntiin ja taitava sekä laajan syöttövalikoiman omaava keskikenttämies oli mukana juonimassa useampaakin maalia alkukaudesta, mutta kärsi monen muun avausmiehistön pelaajan tavoin sitkeistä loukkaantumisista ja joutui seuraamaan ison osan otteluista katsomon puolelta.

– Viime kaudella pelasimme kyllä monessa pelissä hyvää futista, mutta osassa emme vielä pystyneet parhaimpaamme. Omalta osaltani myös loukkaantumiset sotkivat loppukauden kokonaan. Tulevaa kautta odotankin innolla, kun pääsemme uudelleen testaamaan mihin pystymme. Meillä on hyvä nippu kasassa ja uskon, että pystymme parantamaan peliämme viime kaudesta, Liukkonen uskoo.

Vuonna 1996 syntynyt Fabian Hanslian on JJK:n oma kasvatti, joka siirtyi Kettupaitaan 13-vuotiaana helsinkiläisseura SAPA:sta perheen muutettua Jyväskylään. Hanslian on monikäyttöinen puolustuspään pelaaja, joka voi pelata sekä laitapakkina että topparina. Aina ”sata lasissa” taisteleva ja kolhuja kaihtamaton Hanslian pelasi JJK:ssa juniori-ikäisenä Kakkosen ja Kolmosen lisäksi A-nuorten SM-sarjaa ja otteluita on viime vuosina kertynyt Kolmosessa myös FC Blackbirdin, Äänekosken Huiman ja FCV:n paidassa.

Kaudelle 2019 Hanslian palasi takaisin Kettupaitaan ja oli mukana nostamassa edustusjoukkuetta Kolmosesta Kakkoseen ja vastaavasti viime kaudella mies toi pääasiassa B-juniori-ikäisistä koostuneen reservijoukkueen alakertaan tärkeää kokemusta sen marssiessa Miesten Nelosen voittoon ja sarjanousuun. Hanslian toimii pelaamisensa ohella myös valmentajana JJK Junioreissa.

– Koen, että tulevan kauden tavoitteiden saavuttamiseksi joukkueen tulee olla erittäin yhtenäinen ja valmis suoriutumaan parhaalla mahdollisella tasolla sekä peleissä että harjoituksissa. Henkilökohtaisesti lähden kauteen virkein mielin ja malttamattomana otteluiden suhteen! Hanslian kommentoi.

Pelit käyntiin viikonloppuna Ilveksen vieraana

JJK:n ottelut käynnistyvät Kakkosen Cupin merkeissä tämän viikon sunnuntaina 7.2., kun Kettupaidat matkustavat Kakkosen B-lohkossa pelaavan Ilves/2 vieraaksi Tampereen Pirkkahalliin. Ottelu on samalla edustusjoukkueen pre-seasonin ensimmäinen ottelu, sillä koronasta ja kenttätilanteesta johtuen ei harjoituspelejä tänä talvena ole vielä päästy pelaamaan lainkaan.

Tamperelaiset etenivät jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta kukistettuaan Pallo-Iirot 3-0 -lukemin. Arpaonni heitti puolestaan JJK:n cupissa suoraan toiselle kierrokselle, joka onkin samalla jo Kakkosen Cupin neljännesvälierä. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 15:45 ja se pelataan ilman yleisöä. JJK:n somekanavat seuraavat ottelun kulkua mahdollisuuksien mukaan. Palloliiton virallisen tulosseurannan löydät täältä.

Lue lisää Suomen Cupista täältä.