Olli Pöyliön ja Leevi Kemppaisen mukana JJK:hon Veikkausliigakokemusta ja hyökkäyspään tehoja

15.04.2019

Kettupaidat vahvistuvat jälleen, kun Rovaniemeltä kotoisin oleva Olli Pöyliö sekä kajaanilainen Leevi Kemppainen liittyvät uusina niminä joukkueeseen. JJK:lla on kasassa nyt 19 pelaajasopimusta vajaan kolmen viikon päästä starttaavaan Kolmoseen.

Kemijärven Pallo-55:ssä jalkapallouransa aloittanut Olli Pöyliö on vuonna 1995 syntynyt keskikenttäpelaaja, joka siirtyi B-juniori-ikäisenä Rovaniemen Palloseuraan. RoPS:n miesten edustusjoukkue nappasi nuoren lupauksen vuonna 2012 ja hän pääsi tekemään debyyttinsä Veikkausliigassa olleessaan vielä 17-vuotias kaudella 2013. Kaudella 2015 Pöyliö oli mukana voittamassa RoPS:lle historiallista Veikkausliigan hopeamitalia, kun joukkue hävisi lopulta vain pisteen verran mestaruuden vieneelle SJK:lle. Kaiken kaikkiaan kolmen kauden ajan RoPS:n liigamiehistössä kausilla 2013-2015 kertyi otteluita yli 30 ja nuorten maajoukkueet tulivat myös miehelle tutuiksi.

Loukkaantumiset sekä puolustusvoimien Urheilukoulun suorittaminen Helsingin Santahaminassa sotkivat hieman pelikuvioita ja vuonna 2017 Pöyliö muutti Jyväskylään saatuaan opiskelupaikan Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta, jossa hän parhaillaan opiskelee liikunnanopettajaksi. Ennen muuttoaan Jyväskylään Pöyliö ehti pelata Veikkausliigan lisäksi rovaniemeläisseura FC Santa Clausin riveissä sekä Miesten Kakkosta että Kolmosta. Kausi 2018 Jyväskylässä oli miehelle menestyksekäs: JJK:n paikallisvastustajan FC Blackbirdin riveissä Kolmosen sarjavoitto sekä juuri päättyneellä talvikaudella 2018-19 Liikunnan Riemun joukkueen nostaminen takaisin Futsal-Liigaan.

Ensimmäistä kertaa alkavalla kaudella Kettupaidan ylleen vetävä Pöyliö toivoo itselleen ehjää kautta sekä runsaasti peliminuutteja. Omina vahvuuksinaan hän pitää erityisesti kaksinkamppailuja sekä pelinavaamista. Päävalmentaja Basam Elfadln mukaan JJK saa Pöyliön myötä joukkueeseensa sitoutuneen ja työtä kaihtamattoman kaverin.

– Olli tulee vahvistamaan meille jo entisestään kovaa keskikentän keskustaa. ”Pölön” pohjoisen energialla kentälle astelee väsymätön moottori sekä rutkasti pallovarmuutta, Elfadl kuvailee tuoretta sopimuspelaajaa.

Pöyliö kohtasi viime kaudella JJK:n kahdesti FC Blackbirdin paidassa Kolmosessa.

21-vuotias kajaanilaislähtöinen Leevi Kemppainen liittyy niinikään uutena miehenä Kettupaitaan. Vuonna 1997 syntynyt hyökkäyspään kiituri on edustanut koko uransa ajan Kajaanin Hakaa. Kauden 2018 Kemppainen pelasi vielä KajHan paidassa Kolmosessa, mutta syksyllä tie vei kuitenkin Pöyliön tapaan liikunnanopettajan opintojen vuoksi Jyväskylään. Kettupaitakaan ei ole kuitenkaan miehelle täysin vieras, sillä Kemppainen harjoitteli reilu vuosi sitten talvella Juha Pasojan vielä tuolloin luotsaaman, Ykköseen valmistautuneen kettumiehistön mukana parin viikon ajan ja pääsi pelaamaan myös yhden harjoitusottelun KuPS:n liigajoukkuetta vastaan.

Kajaanin Hakan riveissä Kemppainen on ollut vuosia joukkueensa tehokkaimpia maalintekijöitä. Kausilla 2016 ja 2018 Kolmosessa pelatuissa kaiken kaikkiaan 31 ottelussa syntyi huimat 28 osumaa ja molempina kausina saavutuksena oli myös oman joukkueen sisäisen maalipörssin voitto. Kaudella 2017 KajHa pelasi JJK-Villikettujen tapaan Miesten Kakkosen C-lohkossa ja tuolloin syntyi osuma myös JJK:n verkkoon, kun KajHa haki pisteet Viitaniemessä pelatusta kamppailusta lukemin 1-2. Kemppainen oli niinikään vahvasti mukana päättyneellä kaudella Liikunnan Riemun futsal-joukkueen liiganousussa, jossa mies pääsi iskemään myös mukavasti osumia.

Pääasiassa hyökkääjän tai kymppipelaajan paikalla operoiva pallovarma Kemppainen viihtyy hyvin pallon kanssa, mutta tykkää myös juosta linjan taakse ja nopeutensa ansiosta ehtiikin mainiosti maalintekopaikoille.

– Leevi tuo kilpailua hyökkäyspään pelipaikoille ja on pienikokoisena sekä näppäränä pelaajana erilainen vaihtoehto hyökkääjän tontille. Uskon, että hän tulee nopeasti löytämään paikkansa meidän pelisysteemissä, joka tuo hänen vahvuutensa hyvin esiin, Elfadl kommentoi.

JJK toivottaa Ollin ja Leevin tervetulleeksi kettuperheeseen!

Kemppainen iski KajHan paidassa osuman JJK-Villikettujen verkkoon Kakkosen kamppailussa Viitaniemessä elokuussa 2017