Mikko Manniselle kahden vuoden jatkosopimus

21.12.2020

Nyt kettufaneja hemmotellaan joulun kovimmalla paketilla: Mikko Manninen jatkaa vähintään kaksi seuraavaa kautta JJK-paidassa!

Jouluviikon kunniaksi kettuleiristä kuuluu jokaisen joululahjatoivelistalta löytyviä, upeita uutisia. JJK-ikoni Mikko ”Manu” Manninen on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa ja taiturin otteista kentällä saadaan nauttia siis jatkossakin.

Seuralegendan asemaan JJK:ssa noussut Manninen ei juuri esittelyjä kaipaa. Korpilahden Martista JJK:hon vuonna 1996 siirtynyt keskikentän taikuri pelasi kaudet 2005-2010 Veikkausliigan huipulla kahmien mitaleita FC Hakan ja TPS:n riveissä ennen paluuta kotikonnuilleen ja kettupaitaan jossa hän oli avainasemassa mm. Veikkausliigan pronssimitalin saavuttamisessa ja eurokentille pääsyssä.

Manninen jäi kasvattajaseuraansa myös sarjaportaan vaihduttua liigasta Ykköseen kauden 2013 päättyessä ja oli tärkeässä roolissa seuran nostamisessa takaisin Veikkausliigaan kauden 2016 päätteeksi, iskien myös nousun varmistaneet kaksi osumaa AC Oulun verkkoon ratkaisevassa ottelussa. Ennen jalkapallon valitsemista päälajikseen Manninen ehti pelata myös jääkiekkoa ja salibandya – voittaen jälkimmäisessä lajissa mm. nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2003.

Päättyneellä kaudella Manninen äityi etenkin alkukaudesta pelinrakentelun ja syöttelyn lisäksi myös varsin kovaan maalivireeseen laidalla pelatessaan iskien neljä osumaa jo viiden ensimmäisen kierroksen aikana, joista ikimuistoisin lienee heinäkuussa JJK:n ja FCV:n välisessä derbyssä Harjulla taituroitu voittomaali. Mannisen roolin tärkeyttä korostaa se, että JJK nappasi kauden aikana yhteensä kahdeksan voittoa, joissa kaikissa mies nähtiin kentällä. Kaiken kaikkiaan otteluita kertyi kauden aikana 12.

– Mennyt kausi oli todella erilainen koronan takia ja se tietysti vaikutti omaankin tekemiseen. Pääsin kuitenkin treenaamaan aika hyvin kevään ”koronatauolla” ja kun pelit alkoivat olin suhteellisen hyvin valmistautunut. Joukkueena tekeminen oli myös valmiimpaa kuin monella muulla ja ehkä se auttoikin meitä alkukaudella. Kauden kuluessa meidän peli ei ehkä sitten kehittynyt tarpeeksi ja siitä syystä kärki jäi saavuttamatta.

Mannisen rooli kentällä vaihtui jonkin verran kauden edetessä, sillä laidassa parhaiten viihtyvä mies pelasi keskikenttäpelaajien poissaolojen vuoksi ison osan kaudesta keskellä.

– Oma roolini muuttui kauden aikana jonkin verran, kun aloitin laidassa ja loppukauden pelasin keskellä. Laidasta sai hyvän startin ja tehojakin. Keskellä rooli oli enemmän pitää nippu kasassa ja tuoda kokemuksen kautta johtajuutta, että saatiin raavittua tarvittavat pisteet kasaan. Kokonaisuutena olen kuitenkin melko tyytyväinen omaan kauteeni varsinkin, kun ottaa huomioon kuinka vähän pääsin joukkueen mukana treenaamaan.

JJK on uuden edessä ensi kauteen lähdettäessä, sillä edustusjoukkueen peräsimessä on kettuperheessä täysin uusi mies Ari Koski. Entistä haastavamman tilanteesta tekee harjoittelu etenkin tällä talvikaudella, sillä ulkona harjoiteltaessa ollaan isosti myös säiden armoilla ja halliharjoitteluun ei juurikaan ole mahdollisuutta, etenkään koronarajoitusten voimassa ollessa. Manninen odottaa kuitenkin luottavaisin mielin tulevaa.

– Tuleva kausi tulee varmasti olemaan haastava. Uusi valmentaja ja pelitapa, eikä kukaan osaa vielä sanoa miten pystymme harjoittelemaan läpi talven. Meillä on nuori joukkue, josta saattaa myös poistua todella tärkeitä pelaajia. Silti itse luotan, että meidän omista kasvaa tasaisesti hyviä pelaajia ja ensi kaudella tullaankin näkemään uusia läpimurtoja! Manninen uskoo.

”Rakastan pelaamista”

Siivilityönään toista vuottaan JJK Junioreiden valmennuspäällikkönä toimivan Manun päätehtävänä JJK Juniorit ry:ssä on huolehtia seuran pelaajakehityksen ja valmennustoiminnan laadusta koko seurassa ja erityisesti siitä että Jyväskylästä ja JJK:sta kasvaa jatkossakin kansallisen ja kansainvälisen tason pelaajia. Tätä työtä onkin osaltaan tukemassa myös miehen rooli edustusjoukkueessa. Kysyttäessä syitä pelaajauran jatkumiseen työn ohessa Mannisella on selvä vastaus valmiina.

– Päätin jatkaa pelaamista, koska koen vielä pystyväni auttamaan JJK:ta kohti seuran tavoitteita ja JJK merkitsee mulle kokonaisuutena todella paljon. JJK Junioreiden valmennuspäällikkönä tiedostan, kuinka paljon edustusjoukkueen toiminta ja menestys vaikuttavat myös junioripuolen näkyvyyteen ja junioripelaajien tavoitteellisuuteen. Yritän auttaa tässä omalla panoksellani niin hyvin kuin mahdollista ja osittain koen sen myös velvollisuudekseni sekä tätä seuraa että Jyväskylän alueen junioreita kohtaan. Meidän alue ansaitsee edustusjoukkueen korkeammalle tasolle! Tällä hetkellä tällä alueella ei ole epäselvyyttä siitä mikä seura tekee parasta juniorityötä (JJK Juniorit) ja sen takia olisi tärkeää saada myös seuran edustusjoukkue korkeammalle, että laadun ero näkyisi myös sieltä. Tämä ohjaisi parhaita yksilöitä laadukkaimpaan ympäristöön, mikä taas tekisi joukkueista entistä kovempia. Nämä ovat niitä syitä miksi halusin jatkaa, mutta toki tärkein syy on edelleen se, että rakastan pelaamista! Manninen tunnustaa.

Seuran tulevaisuuden kannalta tärkeitä rakennuspalikoita

Kuten aiemmin on jo tiedotettu, JJK Jyväskylä ry tulee tekemään jo toisen peräkkäisen positiivisen tuloksensa päättyneellä tilikaudella. Seurassa tehdyt positiiviset tulokset ja panostukset valmennukseen ovat antaneet seuran hallitukselle edellytykset linjata myös urheilulliset tulevaisuuden tavoitteet tuleville vuosille. Seura on asettanut tavoitteeksi pelaamisen ykkösessä viimeistään 2023, jolloin jyväskyläläinen jalkapalloilu täyttää 100 vuotta. Jyväskylä ry:n puheenjohtaja Tom Nevanpää näkeekin Mannisen ja aiemmin julkaistun Robin Saastamoisen kahden vuoden mittaiset sopimukset merkittävinä koko seuran tulevaisuuden kannalta.

– Seuramme seuraavan askeleen ottamiselle Mikko Mannisen kahden vuoden sopimus on hyvin tärkeä. Se, että saimme Saastamoisen ja Mannisen kaltaiset pelaajat sitoutettua seuraamme, antaa sekä itselleni että seuralle uskoa siihen, että olemme onnistuneet sanoittamaan tavoitteemme myös pelaajille. Nuorille pelaajillemme heidän osaamisensa ja suhtautumisensa sekä lajiamme että seuraamme kohtaan on erittäin arvokasta. Kehittymisen ympäristönä tulevat kaudet tulevat olemaan pelaajillemme ikimuistoiset, Nevanpää arvioi.

Kausikorttiostoksille vielä ennen joulua?

Vanheneeko käyttämättömät työsuhde-etusi vuoden vaihteessa? Ei huolta. Voit ostaa niillä JJK:n kausikortin! Tänä vuonna tarjoamme kausikorttilaisillemme myös uusia tapoja maksaa: maksuvälineenä tapahtumakaupassamme (tapahtumakauppaan sivun oikean reunan ”osta lippuja” painikkeesta) käyvät Paytrailin tarjoamien normaalien verkkomaksuvaihtoehtojen lisäksi myös SmartumPayePassi sekä Eazybreak. Mikäli haluat maksaa mielummin korttisi Edenredin mobiilimaksulla, laitathan silloin viestiä sanna.kahila(at)jjk.fi. Smartumin paperisilla kulttuuri -ja liikuntaseteleillä sekä Virike-seteleillä voit maksaa JJK:n toimistolla vielä maanantaina 21.12. klo 14-17 ja tiistaina 22.12. klo 9-12 välisenä aikana ja kortteja voi noutaa myös tuolloin. Kausikorttikauppa toimii netissä normaalisti 24h myös koko vuodenvaihteen ajan toimiston rauhoittuessa joululoman viettoon.

Kausikortti on nyt myös etukortti

Kausikorttilaisena olet arvokas kettuperheen jäsen ja kuulut meidän sisäpiiriimme. Tämä tulee jatkossa myös näkymään konkreettisesti eri tavoin. Kausikorttia näyttämällä saat rahanarvoisia etuja niin JJK:n ottelutapahtumissa kuin yhteistyökumppaneiltammekin ja saat kutsun mm. seuran järjestämiin tilaisuuksiin.

Lue lisää ensi kauden kausikorteista ja sisäpiiriin kuuluvan eduista osoitteessa: jjk.fi/ottelu/kausikortti.

Tule mukaan sisäpiiriin, Harjulla tavataan!