Luottotoppari Lähitie jatkaa – puolustajalupaus Varmanen lainalle FC Interistä

01.03.2017

2016-09-10_jjk-grifk_0122

Viime kausien runkopelaajiin kuulunut Matti Lähitie jatkaa viininpunaisissa myös tulevan kauden. Jo aiemmin Kettupaitojen testissä ollut Tatu Varmanen taas liittyy JJK:hon lainasopimuksella FC Interistä.

Porilaislähtöinen Lähitie pelaa JJK:ssa nyt jo toista rupeamaansa ja edessä on jo seitsemäs kausi Kettupaidassa. Alun perin vuonna 1985 syntynyt Lähitie tuli talvella 2006 VPS:sta vahvistamaan JJK:n keskikenttää ja oli nostamassa Kettupaitoja Veikkausliigaan myös historian ensimmäisellä kerralla kauden 2008 päätteeksi. Välissä tie vei muutamaksi vuodeksi Seinäjoelle SJK:hon, jossa tilille tulivat sarjanousut Kakkosesta Veikkausliigaan sekä kauden 2014 päätteeksi liigan hopeamitali.

Paluun JJK:hon Lähitie teki kaudeksi 2015 ja on siitä asti kuulunut Kettupaitojen luottomiehistöön sekä myös kapteenistoon. SJK-kausien varrella pelipaikka vakiintui puolustukseen ja Lähitie onkin JJK:ssa muodostanut yhdessä Antto Tapanisen kanssa kivikovan toppariparin, joka oli myös yksi viime kauden päätteeksi tulleen Veikkausliiga-nousun ehdottomia kulmakiviä.

Lähitie jatkaa myös valmennuspäällikön työtään juniorien parissa.

tatu-varmanen-fcinter-jjk

Puolustajalupaus solmi kaksivuotisen sopimuksen FC Interin kanssa, mutta nähdään ensi kaudella lainasopimuksella Kettupaidassa.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Kettupaitaan lainasopimuksella

Uutena nimenä Kettupaitaan liittyy lupaava laitapuolustaja Tatu Varmanen. 18-vuotias Varmanen on ruotsalaisen IF Brommapojkarnan kasvatti, joka kuuluu myös Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen vakioryhmään.

Varmanen on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen FC Interin kanssa, mutta liittyy saman tien JJK:hon lainasopimuksella.

– Sen huomaa, että Tatu on saanut laadukkaan pelaajakoulutuksen IF Brommapojkarnassa, kommentoi FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki tuoretta sopimusta.

– Tatulla on hyvät valmiudet sekä pelin teknisiin että taktisiin yksityiskohtiin. Lisäksi Tatun asenne harjoitteluun ja omaan kehittymiseen on asia, mikä on pantu merkille. Tatu kuuluu myös vahvasti ikäluokan maajoukkueeseemme.

1488371738766

Varmanen (#11) luuti täydet minuutit MiPK-treenmatsissa.

JJK on etsinyt laitapuolustajaa ja Varmanen olikin jo aiemmin myös JJK:n mukana pelaten täydet minuutit harjoitusottelussa MiPK:a vastaan. Puolustajalupaus teki vaikutuksen niin JJK- kuin FC Inter-leirissäkin ja nyt lainasopimuksen todettiinkin palvelevan kaikkia osapuolia. Seurat ovat myös sopineet, että elokuun siirtoikkunan aikoihin katsotaan, jatkaako Varmanen JJK:ssa kauden loppuun vai palaako hän Turkuun.

Parhaillaan kettujengi on talviloman merkeissä omatoimisella harjoitusjaksolla, mutta palaa yhdessä treenikentille tulevana lauantaina. Pelit jatkuvat maanantaina 6.3. FC Lahden vieraana pelattavassa Suomen cupin ottelussa.

Tervetuloa kettuleiriin, Tatu!

KausikorttI2017_banneri_1502_www_uusi